Elzan Bibic: “S obzirom da sam imao najbolji rezultat očekivao sam pobedu, trka se odvijala onako kako sam planirao u dogovoru sa trenerom Zilkićem. Odvojio sam se od starta i trčao svoju trku. Drago mi je što sam prvi pobednik ovog takmičenja i što sam postavio novi rekord šampionata.”
Sto Zilkicu sa Amelom ne postavi ovakvu taktiku? Prosla bi sigurno bolje, jer gore ne moze.
U Moskvi na SP ubedljivo poslednja u kvalifikacijama. U Cirihu ubedljivo poslednja u finalu EP. Sad u Amsterdamu na EP ubedljivo poslednja u finalu. A na poslednja 2 EP bila je ubedljivo prva, odnosno druga u polufinalnim trkama. Znaci, ona moze, ali limitiranost trenera joj ne dozvoljava da uspe. Elzan treba da pocne da radi sa Navom ili Zdravkovicem. Inace, ovaj ce i njega kad tad da unisti, sto losim taktikama tokom trke, sto ogromnim brojem nebitnih (kros) trka.
Elzan se plasirao u 1/2f u trci na 800m kao prvi u grupi sa rezultatom 1:54.93.
Ima on jos dosta rezervi jer podsecam, licni mu je 1:51.43.
Proslogodisnja velika nada Bogdan Jokovic je potonuo sa rezultatom od preko 2 minuta.
Ocekivao sam vise od nasih 100-metrasa, narocito od Djurovica, bas su bili losi.