Board index Razni Sportovi Atletika

Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Re: Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Postby werbatim » 25 Aug 2024, 19:05

Bitnije je da je svaki od pet uspesnih hitaca bacila preko 60m. Dva su isla preko 65!!! E, to je ono na cemu je trebala da radi, kad prvi ode na preko 62 - to je to.

druga generacija wrote:https://www.b92.net/sport/atletika/vesti/51942/dobre-vesti-angelina-topic-napada-zlato-na-juniorskom-sp/vest

Stvarno ne razumem sto joj ovo treba. Ona je u Top 6 skakacica sveta vec sada, a oni nju salju na neka juniorska takmicenja u juznu ameriku. Treba se zahvaliti Tati Topicu i Mami Vilagos, zamolit ih da rade sa drugim mladim talentima i predat Topic i Vilagos u profesionalne ruke

Ja da sam Angelina, izuzetno bih insistirao na tome da idem. :biggrin:
werbatim

Postby Lester Bo » 25 Aug 2024, 21:14

Ozbiljan rezultat, samo da nastavi ovako.
Lester Bo

Postby jabukamen » 26 Aug 2024, 05:32

Tri puta rusila drzavni u jednoj godini. Sto bi se reklo "ostaje zal" za Parizom, ali svejedno odlicna sezona za Adrianu.

Pre koji dan umesto najavljenih 17 za Limu je odletelo 14 takmicara. Atlex je rekao da je to "prva grupa" takmicara sto sugerise da bi isla dok na zvanicnom sajtu svetskog juniorskog prvenstva kaze

Serbia’s Angelina Topic claimed bronze in Cali and she tops the entry list with a season’s best of 1.98m, but the two-time senior European medallist is not set to compete in Lima following an injury sustained at the Paris Olympic Games.

Dragutin je prilicno cest na medijima, aktivan na drustvenim mrezama, ali posle Pariza skoro nista. Ne znam cemu tolika misterija da se dan pred prvenstvo ne zna sa sigurnoscu ide li ili ne, moze Pesic kriti stanje Joviceve povrede da zavara protivnike, ovde svaka devojka skace najbolje sto moze bez obzira da li ce Angelina doci. A i mediji su pokazali da su samo c/p, niko nema telefon Topica, Zukovica ili Brankovica da pita sta se desava, a kamoli da ode do Surcina da priupita je li to to od sastava reprezentacije.

Slicna situacija je i sa Ivanom koja je tri godine najavljivala da je Pariz njeno poslednje takmicenje, a sada nema nijedne vesti iako je vec proslo vremena od igara. Da li nije nasla cime ce se baviti do 40e pa ce koristiti cinjenicu da je prvakinja sveta iz `23 dokle se to bude moglo ili je nesto drugo u pitanju videce se. Bilo bi lepo da se fenomenalna karijera zavrsi na gospodski nacin. Meni je tu najzanimljivija ta tajnovitost, kao da se strah da se pita bilo sta skakljivo (mada i ne vidim sta je tu toliko skakljivo, ili nastavljas ili ne nastavljas) siri na najnebitnije aspekte drustva.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Milutinov Tata » 26 Aug 2024, 20:32

Mnogo ocekujes od novinara u ovoj zemlji. Ne znam ko sada pise o atletici u glavnim medijima (Zurnal, Politika, mada su oni ista kuca pa moguce da se "dele" informacije da bi se ustedelo), ni da li je neko na najbitnijim web stanicama zaduzen iskljucivo za atletiku (u sta sumnjam) pa su mu to prioriteti, ali obrazac ponasanja koji se forsira sa vrha drzave se sigurno siri na sve strane drustva, a nista nije nebitno, kao sto mozemo videti u siroj slici.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby druga generacija » 27 Aug 2024, 06:13

Sport nam je super, koliko lose je sportsko novinarstvo. I nije to samo gluposti i netacne informacije koje se sire, ili da novinari ne znaju neka (nova) pravila. Cak i kad prave intervju, uvek su ista dosadna pitanja. Evo na primer ovde u Austriji drzavna TV (ORF) je pre OI na pravila duzi razgovor sa Lukasom Weißhartinger (peti u bacanju diska u Parizu). O promeni stila bacanja, novim metodama na treningu, na koje mitinge ide,... . Stvarno interesantno i za mene, koji o bacanju diska malo toga zna. Takav jedan razgovor u srpskom sportskom novinarstvu ne postoji.
druga generacija

Postby cole » 08 Sep 2024, 18:45

Adriana Vilagoš bacila 65.64m i četvrti put ove godine oborila NR. Bravo Adriana!

Novi rekord je ostvarila u trećoj seriji, a odlično je bacala i u prve dvije serije (64.45m i 63.20m).
Šteta još jednom za nastup u Parizu ali ruku na srce Adriana nije bila konstantna ni na takmičenjima prije Pariza.
Izgleda da Adriana i Angelina ne mogu do seniorske medalje jedna bez druge. :biggrin:
cole

Postby Milutinov Tata » 08 Sep 2024, 21:50

Ma njoj je falilo iskustva sa SP, nije nastupala ni u Judzinu ni u Budimpesti, na EP je ipak lakse proci kvalifikacije.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby jovanho » 14 Sep 2024, 21:29

Vilagoš se ustalila na daljini od 65m, današnji hitac na DL ohrabruje.
jovanho

Postby Milutinov Tata » 14 Sep 2024, 22:35

Drugo mesto za Adrianu veceras u finalu DL, bacila je 65.23m u poslednjoj seriji i izbila na prvo mesto, ali je Kitaguci u poslednjem hicu prebacila 66m i pobedila. Odlicna forma nakon OI, nadam se da je to znak sarevanja i da ce sledece godine nastaviti ovako.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby jabukamen » 01 Oct 2024, 13:35

Septembar obelezila Vilagos, a od ostalih vesti vise je onih van staze. Bekric je napravio jednu od najjacih grupa, ali tek sto ih je skupio ih napusta, neki od njih su se preselili u BG, neki upisali fakultete da mu budu blize, a sad trener ode. Kaze u intervjuu da oni nisu prihvatili da im on salje online programe (trener po meni nije samo da zadaje vezbe nego da ih i koriguje, motivise itd sto ne moze online) i da do njega stizu informacije sta ce biti sa njima sto znaci da i nisu u nekom kontaktu. Verovatno ce to znaciti i kraj ozbiljnije atletike za pojedine.

Ivana je, kao sto pretpostavih, saopstila da nastavlja karijeru nakon sto se odmori i oporavi. Imali smo slicna iskustva sa Bekricem i Dudasem, malo "nikad jace pripreme", malo misteriozne povrede, samo sto se to njima desavalo u dvadesetim pa se neko necemu i nadao, Ivana ce uskoro biti bliza cetrdesetoj nego tridesetoj, kad je najavljivala kraj posle Japana bila je u braku/vezi pa se verovatno videla i kao majka, sad nema toga pa je mozda i to razlog produzenja karijere koja je sigurno preuspesna, ali se bojim da ce ovim odlaganjem kraja da je oboji tamnijim nijansama. Zao mi je sto ce nekim talentima biti veliki problem da stignu do Peste ili Zagreba, dok ce Ivana i "sparing partneri" da budu po egzoticnim lokacijama.

Ivana ima opravdanje na osnovu minulog rada, ali srednja generacija Gardasevic, sprinterke, preponasice, Kijanovici koji su trebali ove godine da naprave korak napred, od sedam imena nula licnih rekorda, a neki su krenuli i u rikverc.

Posto ove godine nismo imali finalistu OI, vrh srpske atletike se dici juniorima i njihovom masovnoscu. Ipak, podatak da je pre dve godine, u doba kovida, na ekipnom juniorskom prvenstvu bilo 19, lane deset, a ove godine pet ekipa ne govori u prilog povecanja masovnosti, sigurno ce biti sveze krvi predvodjene A&A, Catovicem, Boskovicem, Tarom, ali taj izvor je veoma ogranicenih kapaciteta.

Srbija je postala kandidat za EP 2028. Ukoliko dobije, imacemo stadion sa velikim brojem sedista koji ce biti stalno prazan i sigurno daleko od rentabilnog. Protivkandidat je poljska Silesija koja ima fantasticnu stadioncinu, tako da izuzev sto su oni velesila imaju sta i da pokazu, dok mi imamo crtez i obecanje predsednika. Ako ne dobijemo EP da li to znaci da onda nema ni stadiona u BG?

Gore neko napisao na olimpijskom pdf kako je stanje u srpskoj atletici super, kako smo napravili i gradimo objekte, zao mi je sto ne pise ovde da malo razvedri ovo moje sumorno pisanje. Zao mi je sto nema ni octopusa koji je davao ovom pdf zivot i kao sto se atletika u Srbiji polako gasi, tako se gasi i ovaj nas kutak koji ce verovatno kao i na drugim forumima ziveti od evropskog do olimpijade, ali sta je tu je, idemo dalje.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Gunde Svan » 02 Oct 2024, 09:38

jabukamen wrote:Septembar obelezila Vilagos, a od ostalih vesti vise je onih van staze. Bekric je napravio jednu od najjacih grupa, ali tek sto ih je skupio ih napusta, neki od njih su se preselili u BG, neki upisali fakultete da mu budu blize, a sad trener ode. Kaze u intervjuu da oni nisu prihvatili da im on salje online programe (trener po meni nije samo da zadaje vezbe nego da ih i koriguje, motivise itd sto ne moze online) i da do njega stizu informacije sta ce biti sa njima sto znaci da i nisu u nekom kontaktu. Verovatno ce to znaciti i kraj ozbiljnije atletike za pojedine.

Ivana je, kao sto pretpostavih, saopstila da nastavlja karijeru nakon sto se odmori i oporavi. Imali smo slicna iskustva sa Bekricem i Dudasem, malo "nikad jace pripreme", malo misteriozne povrede, samo sto se to njima desavalo u dvadesetim pa se neko necemu i nadao, Ivana ce uskoro biti bliza cetrdesetoj nego tridesetoj, kad je najavljivala kraj posle Japana bila je u braku/vezi pa se verovatno videla i kao majka, sad nema toga pa je mozda i to razlog produzenja karijere koja je sigurno preuspesna, ali se bojim da ce ovim odlaganjem kraja da je oboji tamnijim nijansama. Zao mi je sto ce nekim talentima biti veliki problem da stignu do Peste ili Zagreba, dok ce Ivana i "sparing partneri" da budu po egzoticnim lokacijama.

Ivana ima opravdanje na osnovu minulog rada, ali srednja generacija Gardasevic, sprinterke, preponasice, Kijanovici koji su trebali ove godine da naprave korak napred, od sedam imena nula licnih rekorda, a neki su krenuli i u rikverc.

Posto ove godine nismo imali finalistu OI, vrh srpske atletike se dici juniorima i njihovom masovnoscu. Ipak, podatak da je pre dve godine, u doba kovida, na ekipnom juniorskom prvenstvu bilo 19, lane deset, a ove godine pet ekipa ne govori u prilog povecanja masovnosti, sigurno ce biti sveze krvi predvodjene A&A, Catovicem, Boskovicem, Tarom, ali taj izvor je veoma ogranicenih kapaciteta.

Srbija je postala kandidat za EP 2028. Ukoliko dobije, imacemo stadion sa velikim brojem sedista koji ce biti stalno prazan i sigurno daleko od rentabilnog. Protivkandidat je poljska Silesija koja ima fantasticnu stadioncinu, tako da izuzev sto su oni velesila imaju sta i da pokazu, dok mi imamo crtez i obecanje predsednika. Ako ne dobijemo EP da li to znaci da onda nema ni stadiona u BG?

Gore neko napisao na olimpijskom pdf kako je stanje u srpskoj atletici super, kako smo napravili i gradimo objekte, zao mi je sto ne pise ovde da malo razvedri ovo moje sumorno pisanje. Zao mi je sto nema ni octopusa koji je davao ovom pdf zivot i kao sto se atletika u Srbiji polako gasi, tako se gasi i ovaj nas kutak koji ce verovatno kao i na drugim forumima ziveti od evropskog do olimpijade, ali sta je tu je, idemo dalje.

Nisam znao ovo za Bekrića, mada vidim da grupa nastavlja.

https://www.zurnal.rs/scc/clanak/195713 ... ka-trenera

U svakom slučaju nama je stručni kadar rak rana celokupnog sporta, uz naravno političko kadriranje i udvorištvo i ovo je samo još jedna stepenica ka samom dnu. Oni koji nešto i znaju odlaze, mi naravno ne uvozimo trenere, pisao sam na drugoj temi šta se Hodahbašiju desilo. Zlatno doba u svom punom sjaju
Gunde Svan

Postby Milutinov Tata » 06 Oct 2024, 13:04

Мина Станковић има 18 година, а срушила је јуче рекорд Србије за сениорке у ходању на путу на 20 км резултатом 1:38:13. Била је ван конкуренције друга на Првенству Хрватске у Загребу. Претходно је најбоља била Душица Топић са 1:39:14 остварених 21. маја 2017.

– Мина није осетила трку – прокоментарисао је њен тренер Предраг Крстовић. – Полако је уводим на дужу дистанцу.

Станковићева се истакла 12. местом на Првенству света за јуниорке у Лими (Перу) на 10.000 м ходање са 46:38,04, што је такође национални рекорд.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby jabukamen » 30 Dec 2024, 06:14

Anja Lukić na preponama 8.07 NR. Marija Bukvić odličnih 8.13 na preponama i 7.39 u sprintu. :okk:
jabukamen

Postby werbatim » 20 Jan 2025, 17:45

Jel Armin promenio trenera?
Citam po novinama da opet obara rekord i tu spominje novog trenera, ali se ne kaze ko je to?
werbatim

Postby brza » 20 Jan 2025, 20:38

werbatim wrote:Jel Armin promenio trenera?
Citam po novinama da opet obara rekord i tu spominje novog trenera, ali se ne kaze ko je to?

Da, Danilo Krtinić, trener nekadašnje Dragane Tomašević. Neće ni ovo dugo trajati jer je glava Armina jedna posebna soba puna podstanara.
brza

PreviousNext

Return to Atletika