by jabukamen » 01 Oct 2024, 13:35
Septembar obelezila Vilagos, a od ostalih vesti vise je onih van staze. Bekric je napravio jednu od najjacih grupa, ali tek sto ih je skupio ih napusta, neki od njih su se preselili u BG, neki upisali fakultete da mu budu blize, a sad trener ode. Kaze u intervjuu da oni nisu prihvatili da im on salje online programe (trener po meni nije samo da zadaje vezbe nego da ih i koriguje, motivise itd sto ne moze online) i da do njega stizu informacije sta ce biti sa njima sto znaci da i nisu u nekom kontaktu. Verovatno ce to znaciti i kraj ozbiljnije atletike za pojedine.
Ivana je, kao sto pretpostavih, saopstila da nastavlja karijeru nakon sto se odmori i oporavi. Imali smo slicna iskustva sa Bekricem i Dudasem, malo "nikad jace pripreme", malo misteriozne povrede, samo sto se to njima desavalo u dvadesetim pa se neko necemu i nadao, Ivana ce uskoro biti bliza cetrdesetoj nego tridesetoj, kad je najavljivala kraj posle Japana bila je u braku/vezi pa se verovatno videla i kao majka, sad nema toga pa je mozda i to razlog produzenja karijere koja je sigurno preuspesna, ali se bojim da ce ovim odlaganjem kraja da je oboji tamnijim nijansama. Zao mi je sto ce nekim talentima biti veliki problem da stignu do Peste ili Zagreba, dok ce Ivana i "sparing partneri" da budu po egzoticnim lokacijama.
Ivana ima opravdanje na osnovu minulog rada, ali srednja generacija Gardasevic, sprinterke, preponasice, Kijanovici koji su trebali ove godine da naprave korak napred, od sedam imena nula licnih rekorda, a neki su krenuli i u rikverc.
Posto ove godine nismo imali finalistu OI, vrh srpske atletike se dici juniorima i njihovom masovnoscu. Ipak, podatak da je pre dve godine, u doba kovida, na ekipnom juniorskom prvenstvu bilo 19, lane deset, a ove godine pet ekipa ne govori u prilog povecanja masovnosti, sigurno ce biti sveze krvi predvodjene A&A, Catovicem, Boskovicem, Tarom, ali taj izvor je veoma ogranicenih kapaciteta.
Srbija je postala kandidat za EP 2028. Ukoliko dobije, imacemo stadion sa velikim brojem sedista koji ce biti stalno prazan i sigurno daleko od rentabilnog. Protivkandidat je poljska Silesija koja ima fantasticnu stadioncinu, tako da izuzev sto su oni velesila imaju sta i da pokazu, dok mi imamo crtez i obecanje predsednika. Ako ne dobijemo EP da li to znaci da onda nema ni stadiona u BG?
Gore neko napisao na olimpijskom pdf kako je stanje u srpskoj atletici super, kako smo napravili i gradimo objekte, zao mi je sto ne pise ovde da malo razvedri ovo moje sumorno pisanje. Zao mi je sto nema ni octopusa koji je davao ovom pdf zivot i kao sto se atletika u Srbiji polako gasi, tako se gasi i ovaj nas kutak koji ce verovatno kao i na drugim forumima ziveti od evropskog do olimpijade, ali sta je tu je, idemo dalje.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.