U23 najboljim sluzi kao priprema za veca takmicenja (Furlani je i preskocio), a od u18 do seniora je predug put na kom mnogi zalutaju. Zato je najmasovnije i najkvalitetnije takmicenje mladih u20 koje krece sutra u Finskoj. Da se odrzavalo pre 10 meseci mi bi imali dva favorita za zlato i racunali bi na 5+ medalja, ali posto je sad avgust 2025. situacija je malo nepovoljnija. Zbog jakih normi, povreda i licnih stvari nedostaje nekoliko njih od lane, ali ipak saljemo masovnu ekipu koju sam podelio u nekoliko grupa, ne mora nuzno po snazi.
Prva grupa: Boskovic, Catovic i Solaja, nosioci medalja od lane. Da nas savez poput nekih gleda samo rezultate od ove letnje sezone za poslednju dvojicu ne bi bilo ni mesta u ekipi jer odavno nemaju rezultat bolji od norme, a i Boskovic je dugo lutao da bi tek pre koju sedmicu poceo bolje skakati. Pokazali su ogroman potencijal, bili su na postoljima, ali rezultati od ove godine nisu osnova za veliki optimizam.
Sledeca grupa opet momci, Bezkorvajnij i Stankovic koji su iz takmicenja u takmicenje sve bolji, vec imaju dobre rezultate, ako nastave sa napretkom to bi vec mogao biti ozbiljan i rezultat i plasman.
Mehmedovic, Rajic i Ilic su mladi, ali vec su stare kuke sa bezbroj medjunarodnih takmicenja. Nikad nisu razocarali, nece ni ovaj put.
Vuckovic, Jovanovic i Bogdanovic su spic sezone imali na eyofu, usle u finale, ali verovatno da prve dve i nisu odusevljene plasmanom. Videcemo koliko je ostalo fizicke i mentalne snage, sudeci po Uninom rezultatu od vikenda, sve je lako kad si mlad, svaka rana manje boli.
Poslednja grupa su ili debitanti ili sa nepotvrdjenim normama od lane. Njihovo je da se bore i budu sto bolji, a jedan dobar skok Stanimiroviceve ili hitac Kanjevca u kvalifikacijama po ocajnom vremenu bi mogao doneti jos jedno finale.
Van svih grupa Mina Stankovic. Ne znam koliko moze ni ona ni konkurencija, ali po nekim je nas najveci kandidat za medalju. Srecno and bericetno.
https://eurovisionsport.com
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.