by jabukamen » 16 Aug 2024, 06:34
Sigurno sam jos pod utiskom OI, pa ce ovo biti pisano u tamnosivim nijansama, ali namerno pisem sada pre postolimpijskih takmicenja da bude veca greska i da se vise smejem ako budem nekad kasnije citao. Prognoza za sledece igre.
Adriana i narocito Angelina su vec sada formirane takmicarke i, ako bude zdravlja, bi trebalo da budu u najuzem krugu kandidata za medalje u LA. Ostale sam podelio po godistima.
Rodjeni u prvoj polovini devedesetih (i stariji). Neki su se zvanicno oprostili (Anic), neki nezvanicno (Kolasinac, Spanovic), do sledecih igara ocekujem da svi zavrse, a i ako ne zavrse tada ce Jovancevic i Vucenovic imati 35, Maja Ciric 39, a Olivera Jevtic 51 pa nije realno ocekivati plasmane bolje nego sada.
Rodjeni u drugoj polovini devedesetih. Ova kategorija ce u LA imati 28 do 32 godine, znaci poslednja sansa. Da mi je neko pre tri godine rekao da ce Bibic nadmasiti Koricu za 17 sekundi bio bih fasciniran, ali u medjuvremenu su drugi napredovali jos vise, masa evropskih zemalja imaju drzavne od skoro ispod 13 minuta, da li je Elzan sposoban za to, videcemo, ja sumnjam. Njega sam prvog pomenuo jer je jedini iz ove grupe ostvario PB ove godine kad bi trebali svi da napreduju, ali Gardasevic, Emini, Lukic, Kijanovici (pokusavam jos nekog da se setim, ali ne ide) su svi u ritmu korak napred nazad dva. Edit: jedva se setih Sinancevica, ne znam sta da o njemu napisem, sto bi se reklo strepnja dublja od nade.
Prva polovina prve decenije ovog veka (ne racunajuci A&A).Osovina ove grupe je prosle godine bila na evropskom u23 i prosli su katastrofalno, najbolji bio visas Rovcanin mislim izvan top8. Ivana Ilic je u svojoj poslednjoj trci uspela ostati bez medalje na prvenstvu Srbije na 200m, Vidojkovic vise povredjen nego zdrav, a ni tada se ne primice 13.5s sto bi u njegovim godinama trebala biti donja granica, toliko smo bili losi na tom prvenstvu da se vise ni ne secam ko je bio. Generacija rodjena `04 je u bolnom prelazu iz juniora u seniore, Kostic se koprca, bio na evropskom, kao da nije, za Mitrovic i Stranic nisam previse cuo ove godine verovatno su ocekivanja od ove sezone bila veca, generacije rodjene 2005. predvodjene Boberic na balkanijadi zimus skoro nije ni bilo.
Druga polovina prve decenije ovog veka. Koliko god bili mladi i daleko od seniora, oni ce imati u LA vise godina nego sto ih Adriana ima sada. Predvodnici ove grupe su Boskovic, Catovic i Vuckovic. Spisak se ne zavrsava sa ovim imenima, ali oni su trenutno najblizi seniorskim brojkama. Ako se zaista tezi dvocifrenom broju ucesnika u LA morace se kopati i odavde.
Moguce da sam neko ime zaboravio, bojim se ne puno, sto ih se vise nametne to bolje.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.