Board index Razni Sportovi Atletika

Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Re: Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Postby Bojdo » 23 May 2024, 12:42

Tegi wrote:

Angelini fale 2 centimetra, a Adriani 1 metar da u Parizu budu u najozbiljnoj borbi za medalje.

Valjda ih dostignu u narednih 70 dana, još uvek je rani deo sezone.

Odokativno po ovim zadnjim skokovima, čini se da ima trenutno jos 3-4 cm. Što naravno ne znaci da ce to realizovati. Ima tu mnogo faktora.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby octopus » 25 May 2024, 19:23

Nikola Kostić popravio PB na balkanijadi za preko 2 desetinke na vreme 49.54s. Daleko je od OI, ali se ovom trkom itekako primakao kvoti za EP, koje je u ovom trenutku prava mera za prikazivanje kvaliteta.

Boško 46.12s, takođe srebrni. I njemu ova trka olakšava prolaz na EP.

Jedino zlato prvog dana za miks štafetu 4x400m. A Ivana Ilić sa 11.43s najavila da bi ove sezone konačno moglo da dođe do državnog rekorda.
octopus

Postby bowie » 25 May 2024, 19:53

Tirnanić bila još brža u kvalifikacijama 11,36s (vetar 2,2)! ....Ženska štafeta (Vreta, Ilić, Lukić, Tirnanić) 4x100m 44,36s! Debelo popravljen državni rekord!
Takav je mentalitet u Srbiji. Mi ne volimo sport, ne volimo košarku, mi volimo da pobeđujemo. - Nikola Jokić
bowie

Postby jabukamen » 27 May 2024, 06:59

Cestitke devojkama, ovo je vec rezultat za respekt, Bekric sa 20 trcao 49.55s, Kostic vec sad brzi. Ostale su malo kocili i losi vremenski uslovi, ali bice brojna ekipa na EP.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Storm » 27 Jun 2024, 09:51

Za vikend pocinje drzavno prvenstvo u Kraljevu, prenos na Areninim kanalima.
Nema Elzana i Strahinje, sto znaci da i definitivno nece ici na OI.

https://sas.org.rs/sr/vesti/23134-atlet ... a-seniore/
Storm

Postby octopus » 20 Jul 2024, 18:29

Kad već od Alekse nema ništa, tu je brat Boloa da popravi situaciju! Najavljivao je, mislio sam više u šali nego u zbilji i uspeo je!!! Kontroverzni NR na 100m star 31 godinu danas je u Kruševcu popravljen za 2 stotinke. 10.31s (+1.7). Ovaj momak obara rekorde koje ne očekujemo, ali nadamo se da će ih sve, pa i onaj kraći štafetni, poobarati.

Dan za rekorde: Vilagoš 65.58m u DL. Sad imamo legitimno pravo da se nadamo medalji u Parizu na OI. Doduše, sem ovog hica ne baš jaka serija bacanja, sve jedva preko 60m. Kako god, trebaće da dodje njen dan da bi ispalila jedan ovakav hitac ponovo.
octopus

Postby jabukamen » 21 Jul 2024, 09:00

I na evropskom je Adriana uz jedan genijalan hitac imala sve ostale (ispod)prosecne, ali je pokazala da je uz povoljan vetar dovoljno pet sekundi inspiracije. Evropske medalje, PB preko 65m su rezultati za istoriju, jos jedan slican hitac u Parizu za vecnost.

Svaka cast Bosku, iskoristio je momenat, u trkama pre i posle njegove je bio vetar preko 2m/s. Jednog cetirtstometrasa je na tronu zamenio drugi, kad vec nema rodjenih sprintera daj sta das.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby jabukamen » 26 Jul 2024, 10:55

octopus wrote: Kontroverzni NR na 100m star 31 godinu
izgleda ostade. Na wa sa tog takmicenja objavljeni samo rezultati sa bacackih disciplina, a na sas vec upisani rezultati iz Banske Bistrice, iz Krusevca nista. Napisah da je bio vetar, video sam snimak (kao da je neko snimao fiksnim) gde je Bole malo poranio, ali izgleda da je glavni problem to sto se u Krusevcu godinama ne odrzavaju takmicenja i sto staza nema ovde toliko puta pominjani sertifikat.

Pre nekoliko meseci je Catovic trcao u Cupriji rekord na 1500m i to je bilo upisano da ceka verifikaciju, ali sad je i to obrisano iako taj rezultat stoji na wa. Izgleda samo Kraljevo i inostranstvo dolaze u obzir.
jabukamen

Postby octopus » 26 Jul 2024, 11:56

Dalo se pretpostaviti, pratim ovih dana par puta dnevno i nema promena. A u Beogradu zlatne 1993. su bili regularni uslovi, kad nije bio izmeren vetar pa stoji 0.0, bravo.
octopus

Postby jabukamen » 16 Aug 2024, 06:34

Sigurno sam jos pod utiskom OI, pa ce ovo biti pisano u tamnosivim nijansama, ali namerno pisem sada pre postolimpijskih takmicenja da bude veca greska i da se vise smejem ako budem nekad kasnije citao. Prognoza za sledece igre.

Adriana i narocito Angelina su vec sada formirane takmicarke i, ako bude zdravlja, bi trebalo da budu u najuzem krugu kandidata za medalje u LA. Ostale sam podelio po godistima.

Rodjeni u prvoj polovini devedesetih (i stariji). Neki su se zvanicno oprostili (Anic), neki nezvanicno (Kolasinac, Spanovic), do sledecih igara ocekujem da svi zavrse, a i ako ne zavrse tada ce Jovancevic i Vucenovic imati 35, Maja Ciric 39, a Olivera Jevtic 51 pa nije realno ocekivati plasmane bolje nego sada.

Rodjeni u drugoj polovini devedesetih. Ova kategorija ce u LA imati 28 do 32 godine, znaci poslednja sansa. Da mi je neko pre tri godine rekao da ce Bibic nadmasiti Koricu za 17 sekundi bio bih fasciniran, ali u medjuvremenu su drugi napredovali jos vise, masa evropskih zemalja imaju drzavne od skoro ispod 13 minuta, da li je Elzan sposoban za to, videcemo, ja sumnjam. Njega sam prvog pomenuo jer je jedini iz ove grupe ostvario PB ove godine kad bi trebali svi da napreduju, ali Gardasevic, Emini, Lukic, Kijanovici (pokusavam jos nekog da se setim, ali ne ide) su svi u ritmu korak napred nazad dva. Edit: jedva se setih Sinancevica, ne znam sta da o njemu napisem, sto bi se reklo strepnja dublja od nade.

Prva polovina prve decenije ovog veka (ne racunajuci A&A).Osovina ove grupe je prosle godine bila na evropskom u23 i prosli su katastrofalno, najbolji bio visas Rovcanin mislim izvan top8. Ivana Ilic je u svojoj poslednjoj trci uspela ostati bez medalje na prvenstvu Srbije na 200m, Vidojkovic vise povredjen nego zdrav, a ni tada se ne primice 13.5s sto bi u njegovim godinama trebala biti donja granica, toliko smo bili losi na tom prvenstvu da se vise ni ne secam ko je bio. Generacija rodjena `04 je u bolnom prelazu iz juniora u seniore, Kostic se koprca, bio na evropskom, kao da nije, za Mitrovic i Stranic nisam previse cuo ove godine verovatno su ocekivanja od ove sezone bila veca, generacije rodjene 2005. predvodjene Boberic na balkanijadi zimus skoro nije ni bilo.

Druga polovina prve decenije ovog veka. Koliko god bili mladi i daleko od seniora, oni ce imati u LA vise godina nego sto ih Adriana ima sada. Predvodnici ove grupe su Boskovic, Catovic i Vuckovic. Spisak se ne zavrsava sa ovim imenima, ali oni su trenutno najblizi seniorskim brojkama. Ako se zaista tezi dvocifrenom broju ucesnika u LA morace se kopati i odavde.

Moguce da sam neko ime zaboravio, bojim se ne puno, sto ih se vise nametne to bolje.
jabukamen

Postby druga generacija » 24 Aug 2024, 10:00

https://www.b92.net/sport/atletika/vest ... om-sp/vest

Stvarno ne razumem sto joj ovo treba. Ona je u Top 6 skakacica sveta vec sada, a oni nju salju na neka juniorska takmicenja u juznu ameriku. Treba se zahvaliti Tati Topicu i Mami Vilagos, zamolit ih da rade sa drugim mladim talentima i predat Topic i Vilagos u profesionalne ruke
druga generacija

Postby cole » 25 Aug 2024, 17:39

Adriana Vilagoš 65.60m, novi DR. Bravo Adriana!
cole

Postby Dexi » 25 Aug 2024, 18:07

Sjajan rezultat. :okk: Samo nek nastavi ovim tempom da se razvija i ubrzo će da bude najbolja u svojoj disciplini :okk:
Dexi

Postby Foteljas » 25 Aug 2024, 18:23

Lepo, samo sto je to trebala da baci pre 20 dana...
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Puta Tapar » 25 Aug 2024, 18:36

Krenuo izgleda čuveni srpski postolimpijski sindrom
Puta Tapar

PreviousNext

Return to Atletika