Board index Razni Sportovi Atletika

Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Re: Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Postby jabukamen » 20 Nov 2023, 13:40

Bekric je mogao uleteti u neki sekretarijat za prodavanje magle kao savetnik zamenika za trcanje preko prepona, ali se odlucio za akciju. Linija manjeg otpora bi bila skolica atletike gde bi kapale clanarine na ime i staru slavu, ali on je zavrnuo nogavice i u hladnu vodu, svidja mi se izjava da mu je ambicija da pravi rezultate sa takmicarima seniorima, nista od igranja, zabave i slicnih floskula. Za kratko vreme je skupio jednu od najjacih grupa u drzavi. Zelim mu svu srecu i da istraje, da ne digne ruke, a adut u odnosu na Obradovica i Topica je sto je mladji 20 godina, u odnosu na Rifka 30 godina, dovoljno vremena da se nesto napravi.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby octopus » 20 Nov 2023, 14:48

Ivani će sledeće sezone biti čak 3 godine otkad je postigla lični na 100m, tako da ja očekujem da se spusti na 10,5 s. :biggrin:
Šalu na stranu, probijanje državnog i na 100m i na 200m se očekuje za početak, a posle šta bude. Niko od trenera sprintera ne očekuje velike medalje, tako da je to Emiru olakšavajuća okolnost. Ako šta uradi super, ako ne napravi novog sebe, to je i više nego realno. U svakom slučaju, podrška za njega i od mene i drago mi je što se bacio u proizvodnju i to gotovih proizvoda. Skoro je u intervjuu pomenuo da je plan za sledeću sezonu lični od 11.20s i obaranje državnog i na 200m. Što nije pretenciozna izjava obzirom na uspon tokom ove godine, ali nije ni mačji kašalj. Veliko osveženje na trenerskoj sceni. Ni blizu kao Top, ali baš prija.
octopus

Postby octopus » 04 Dec 2023, 13:28

Pogledah kako naši trenutno stoje u trci za OI i mogu reći da sam prijatno iznenađen, par skroz neočekivanih imena je u opticaju. Njih petoro, pored tri već plasirane devojke, bi putovalo u Pariz da se danas vrši presek.

U kvoti, u trci na 100m, se nalazi Milana Tirnanić sa 1137 bodova (54. mesto), a odmah iza nje, malo van kvote je Ivana Ilić sa 1135 bodova! Bilo bi nestvarno da u Parizu imamo čak dve stometrašice, koje bi u preliminarnoj fazi, u konkurenciji devojaka sa slabijim rezultatima, imale šanse da napadnu državni rekord. Nadam se, u tom trenutku svoj.
U kvoti je i troskokašica Aleksandrija Mitrović sa 1087 bodova (28. mesto), a nekoliko mesta van kvote je Teodora Boberić sa 1043 boda. U bacanju koplja je Adriana Vilagoš u kvoti (21. mesto) sa 1100 bodova, dok je u istoj disciplini jako blizu kvote ne prva devojka na koju bismo pomislili, već druga. A reč je o Ivani Đurić, koja je svega 4 mesta ispod crte, sa trenutnih 1020 bodova. U kvoti su: i Stević sa 1132 boda (na 29. mestu) i Sinančević sa 1261 bodom (sigurno 13. mesto).

Na listama su pored pomenutih, ali sa malim izgledima (u ovom trenutku) još i: Ivana Ilić na 200m, Milica Emini na 110mH i Nikola Kostić na 400mH.

Koliko je jaka konkurencija u pojedinim disciplinama, govori podatak da na 400m i 1500m (odnosno 5000 m) Boškovog i Elzanovog imena uopšte nema. No ima i vremena i kvaliteta da se to promeni.

Nema: Kolašinca, Vučenovićke, penzionisane Tomaševićke i skakačkog dvojca, što u meni izaziva neki čudno lep osećaj.
octopus

Previous

Return to Atletika