Vujević: Još imam šta da pokažemS. Krstović | 17. april 2011. 08:45 | Komentara: 0
Igraću sve dok sam na vrhunskom nivou, ali sam s reprezentacijom završio, reka je trofejni odbojkaš koji karijeru ne prekida ni u 38. godini
Goran Vujević
RANO je za zbogom, poručuje Goran Vujević. Jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena ne pomišlja da u 38. godini okonča burnu i uspešnu karijeru. Ove sezone sa Latinom je izborio opstanak u italijanskoj ligi, a kada predahne odlučiće da li će ostati ili će se otisnuti u neku drugu sredinu.
-
Veoma sam zadovoljan ovom godinom. Cilj smo ostvarili, a šta će biti kasnije, videćemo. Zavisi i od ponuda. Siguran sam da ću igrati još jednu sezonu. Najvažnije je samo da budem zdrav - ističe Vujević.
* Dugo ste na velikoj sceni, gde nalazite motiv?
-
Teško je objasniti. Ako mogu da igram na visokom nivou, zašto bih prekidao karijeru. Osećam da mogu i te kako da pomognem ekipi, a i radim ono što volim. * U čemu je tajna vaše dugovečnosti?
-
Nikad se nisam štedeo, uvek sam pružao maksimum. Imao sam sreću i da me povrede mimoilaze, da budem spreman za svaki trening, utakmicu, akciju... To je i zasluga mog dugogodišnjeg rada. A i prija mi što poslednjih godina nisam u reprezentaciji, što se leti dobro odmorim i pripremim za novu sezonu.* Da li vam nedostaje reprezentativni dres?
-
Ne. Ja sam svoje rekao u reprezentaciji. I sada bi bio greh da nekom mlađem uzimam mesto, kada on može da igra kao i ja.* Uz vas u Latini su bili Starović i Kovačević?
-
I bili su odlični. Naročito Saša Starović, koji je i prvi poenter lige. U svojoj debitantskoj sezoni odlično se snašao, a kako je igrao govore i brojne ponude. Izgurao je veliki teret i bio konstantan. Nikolu Kovačevića je povreda leđa omela da redovno trenira, ali kad god je bio u ekipi pobeđivali smo.* Iz vaše generacije, koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama, ostao je samo Ivan Miljković?
-
Nikola Grbić je dugo odugovlačio sa rastankom. On je sigurno mnogo značio ekipi, ne samo na utakmicama nego i na treninzima. Videćemo kako će to sada izgledati bez njega. Tu je Vlado Petković, na koga pada veliki teret. Ali, tu su moji saigrači, srednjaci Podraščanin i Stanković iz Maćerate. Osnov tima je tu. Cilj bi trebalo da bude dobra igra, a uspeh je uvek među četiri. Uostalom lane su bili treći na svetu.* Gde vidite sebe po okončanju karijere?
-
Blizu odbojke, profesionalno ili amaterski.* Većinski ste vlasnik hotela u Brzeću?
-
Drago mi je što kod nas dolazi dosta ekipa, naročito odbojkaških. Kada budem imao više vremena i ja ću moći da pomognem - kaže Vujević.
NASLEDNICI SAMI BIRAJU PUT SLAVNI odbojkaš ima dvojicu sinova, Stefana i Mirka. Ali, nije opterećen da li će krenuti njegovima stopama.
-
Nije ni bitno da li će biti sportisti ili ne. Sami će da izaberu svoj put, a ja sam tu samo da im pomognem, usmerim. A sami će da odluče šta će da rade - kaže Vujević.
DOKAZIVANjEVUJEVIĆEVA generacija se dičila olimpijskim i evropskim zlatom. I naslednicima je ostavila veliko breme.
- Imaju taj teret, jer smo mi nešto i osvojili. Sada navijači to očekuju i od njih. Pokazali su da vrede, treće mesto na svetu dosta govori o njihovom kvalitetu. Verujem da imaju želju da se dokazuju i da napreduju - ističe Vujević.