by Ivan Grozni » 18 Aug 2014, 10:55
Protiv Japana veoma čudna utakmica, izgube prvi set 25-19 pa drugi dobiju 25-10, na kraju izgube 1-3. Protiv Kine još čudnija, imale su valjda 20-17 u trećem setu a izgubile 21-25. Onda su u petom setu gubile 8-12, spasile 2 meč lopte i dobile meč/set 17-15. I onda kad se očekivala sigurna pobeda protiv Koreje, imale su 1-0 (22-18) i ni to nije bilo dovoljno. A opet podsećam da smo tu istu Koreju pobedili sa 3-1 u Koreji, sa 25-9 u poslednjem setu.
Ja verujem da ćemo na SP igrati bolju odbojku i da ne može biti ovakvih padova u toku seta/meča. Optimista sam i zbog ranijih rezultata na SP, '06 je osvojena bronza a '10 nam je izmaklo polufinale za ''jedan bod''. Odlučujuća je bila utakmica sa domaćinom Japanom, koju smo izgubili 0-3 ali su sve setove Japanke dobile na razliku. Kasnije su osvojile bronzu.
U slučaju da ostvarimo loš plasman i na SP, mislim da je vreme da neko zameni Terzića. Ako nema obraza sam da ode, treba ga oterati. Toliko me čovek nervira da sam u dilemi, da li da navijam za što bolji plasman reprezentacije na SP ili za što gori, samo da konačno ode.
Iako smo u teškoj grupi na SP, ni ostale ekipe me nisu impresionirale u WGP. Jedino se Brazil izdvaja, sa ostalim ekipama možemo igrati. Brazil je po mom mišljenju prvi favorit na SP, a sve preostale ekipe mogu do medalje.
Srbija, Italija, Turska, Rusija, Nemačka, Belgija, Holandija, Hrvatska, SAD, Japan, Kina, nikome ja tu ne bi dao prednost. Sve ekipe ravnopravno konkurišu za srebro i bronzu, razlika je u boljem/lošijem žrebu i uvek treba malo sportske sreće.
Bugarska, Azerbejdžan, Tajland i Dominikana su reprezentacije koje mogu namučiti svaku od gore navedenih ekipa ali ništa više od toga.
Kao što je @Lepi već napisao, Belgija prelazi u I diviziju, Bugarska u II. Ne znam ko je osvojio EL ove godine, i kako će odrediti ko će u III diviziju. Dominikana ispada iz I u II.
Ponovo Japan, KIna i Brazil na F6, Belgija, Turska i Rusija umesto Italije, SAD i Srbije.