Board index Razni Sportovi Odbojka

Muška reprezentativna odbojka

Re: Muška reprezentativna odbojka

Postby Hajzenberg » 03 Oct 2023, 14:07

Utakmice koje treba ispratiti do kraja kako rezultatski tako i putem prenosa, prevashodno ovo prvo nas zanima.

Naša grupa - svi mečevi Srbije naravno a usput i SLO-SAD recimo.

Grupa A - Brazil-Nemačka, Nemačka-Italija a derbi BRA-ITA možda bude i nebitan.

Grupa C, pravo ludilo - ARG-BEL, POL-ARG, KAN-BEL, možda i ARG-HOL, prevashodno ove tri boldovane, baš tim redom se igraju.

Trebaju ''nam'' porazi Nemačke i Belgije i njihov neodlazak na OI jer ako bilo koja od te dve ekipe prođe šanse da Evropa dobije još jedno mesto preko liste su minorne, ako Belgija upadne umesto Kanade opet možda posle Kanađani dobiju mesto umesto šestog evropskog tima ili umesto Irana kao drugog azijskog tako da je u toj grupi baš sve otvoreno.

Sve u svemu jako zanimljivi turniri, odlični nastupi Kanađana, Turaka i Belgijanaca a dosta utakmica ide i u pet setova, pa je tako i Brazil jedva Čehe dobio. Poljaci sa pravim šampionskim karakterom, dobiše baš i Belgiju i Kanadu u taj brejku i to oba puta 17:15.
Hajzenberg

Postby Dexi » 04 Oct 2023, 06:03

Nemci dobili Brazil i na korak su od OI.Nama ide u prilog sto su se Holandjani raspali totalno i razlika nasa je sada jos veca na listi.

Jako je bitno da Slovenci,Poljaci i Italijani odu na OI,kako bi tu jos jednu vizu iz Evrope jurili mi.

Trenutno vodimo 2:0 protiv Finske.Mislim da jos ni ovde nije sve gotovo .Ako dobijemo sve do kraja idemo sigurno na OI :okk:

Ne treba se predavati dok god ima sanse.

Hajzenberg wrote:Utakmice koje treba ispratiti do kraja kako rezultatski tako i putem prenosa, prevashodno ovo prvo nas zanima.

Naša grupa - svi mečevi Srbije naravno a usput i SLO-SAD recimo.

Grupa A - Brazil-Nemačka, Nemačka-Italija a derbi BRA-ITA možda bude i nebitan.

Grupa C, pravo ludilo - ARG-BEL, POL-ARG, KAN-BEL, možda i ARG-HOL, prevashodno ove tri boldovane, baš tim redom se igraju.

Trebaju ''nam'' porazi Nemačke i Belgije i njihov neodlazak na OI jer ako bilo koja od te dve ekipe prođe šanse da Evropa dobije još jedno mesto preko liste su minorne, ako Belgija upadne umesto Kanade opet možda posle Kanađani dobiju mesto umesto šestog evropskog tima ili umesto Irana kao drugog azijskog tako da je u toj grupi baš sve otvoreno.

Sve u svemu jako zanimljivi turniri, odlični nastupi Kanađana, Turaka i Belgijanaca a dosta utakmica ide i u pet setova, pa je tako i Brazil jedva Čehe dobio. Poljaci sa pravim šampionskim karakterom, dobiše baš i Belgiju i Kanadu u taj brejku i to oba puta 17:15.

Ne vidim zasto ne bi dobila.Dakle u pravilima jasno pise ,prvo dobijaju reprezentacije sa kontinenata koje nemaju obezbedjeno mesto,dakle Afrika i eventualno Azija,i onda se ide po listi.

Sve drugo bi bilo prekrajanje pravila.
Dexi

Postby Foteljas » 04 Oct 2023, 07:12

Pobeda protiv Finaca 3-0 (25-21, 25-22, 25-22)
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby grobar_Zvornik » 04 Oct 2023, 07:21

Колико ће нас коштати пораз од Турака....
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby octopus » 04 Oct 2023, 07:28

Neće ništa, jer će nas obrijati i Slovenci i Ameri.

Nije se lako pomiriti, posle svih onih legendi, da nam je muška odbojka na nivou prosečnog učesnika SP. Što opet nije tako strašno, kako može da bude. Nedostaje igrački kvalitet. Kolaković je dokazani stručnjak i ne bih prstom upirao u njega.
octopus

Postby grobar_Zvornik » 04 Oct 2023, 07:37

Капирам да би можда имали шансу у једном од та два меча.
Овако, нема шансе да добијемо двије.
За Колаковића си у праву.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Hajzenberg » 04 Oct 2023, 08:33

Jebeni Brazil, imaju sigurne igre i izgubiše od Nemaca...a umalo i Belgija da pobedi Argentinu, pet setova velike borbe i 15-13 za Gaučose u petom. Večeras u pola 7 ako Nemci uzmu možda i samo set Italijanima FIVB lista može samo da se zgužva i baci što se tiče Srbije.

Ako Nemci odu mi smo automatski 12-i na redu za igre ali šesti evropski i onda je sve ostalo veliki znak pitanja. A ako još i Belgija ode pa to je već sada 6 iz Evrope. U toj grupi bi valjalo da Argentina bude na kraju ispred Kanade i Belgije jer bi onda naši bili jedanaesti na spisku i možda dobili wc ali sve zavisi od toga da li će naš kontinent imati 5 ili 6 kvota.

Ostaje šansa jedino da se dobiju ova tri meča zaredom ali treba dobiti sve ovo u tri dana bez odmora.

Deksi, pusti pravila, barem u sportu smo sto puta zbog njih izvisili a FIVB menja pravila i ne samo pravila preko noći, ništa njima nije za verovati. Možda eto ako Belgija izvisi pa da se nadamo nečemu kao šesti evropski ali i ako oni odu onda nema šanse da Evropa ima 7 timova pa je dobro što izgubiše na jedvite jade i od Poljaka i od Argentinaca. Znala je Evropa da ima i samo 4 tima na OI u Riju mislim tako da se nadati da će sad imati pola od 12 ili više od toga možda i nije baš smisleno.
Hajzenberg

Postby Dovla933 » 04 Oct 2023, 09:05

A sta se gleda ako mi pobedimo sve sem USA, a USA dobije Sloveniju? Onda bi mi i Slovenci imali isti skor, a mi bolji međusobni?
Jel se gleda set količnik ili šta?
Dovla933

Postby Foteljas » 04 Oct 2023, 09:27

Gleda se prvo broj pobeda, pa broj osvojenih bodova, pa ukupni set kolicnik, pa ukupni poen kolicnik.

Sto kaze Zvornik, ima skupo da nas kosta poraz od Tuske, jer i ja mislim da cemo dobiti ili USA ili Sloveniju, ali da cemo da izvisimo zbog Tuske.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Dexi » 04 Oct 2023, 09:32

Da mi prvo dobijemo Japance u petak,pa da vidimo rezultat meca USA -SLO,a onda mozemo da pravimo kalkulacije dal i sta nam treba.
Bravo za pobedu protiv Finske :okk: .Mislim po meni kljuc ce biti mec sa Amerikom u subotu.

Hajz,verujem da ce ici 6 iz Evrope na OI.Na OI 2012 bilo je 7,a 2008 6 ekipa iz Evrope.Mislim da ako su rekli da su takva pravila,da ce to i postovati i da nece ici Iran ili Kanada pre nas na OI.
Dexi

Postby Olimp » 04 Oct 2023, 09:50

Ma i ja mislim tako.
Ispred nas idu Brazil i Japan, moraju dati jednog Afrikanca i ostaju dva mjesta. Dakle mogli bi upasti čak i mi i Iran.
Naravno ovisno o rezultatima LN, ali ajde kao da ostane zasad tako.
Olimp

Postby Hajzenberg » 04 Oct 2023, 10:09

Ima i ta Argentina ako ne ode direktno a teško će biti druga ako izgubi od Poljske.

Kanada će verovatno direktno iz te grupe, dobili su Argentinu i to uzeli tri boda, ostaje im još Belgija i u tom slučaju Argentina ostaje kao još jedan kandidat za wc pored Brazila/Italije, Japana i Srbije i po pravilu te 4 selekcije bi i trebalo da idu na OI. Mnogo je nepoznanica. Sa jedne strane da izostave Argentinu koja uzela bronzu u Tokiju pre dve godine a na uštrb nje da pozivu Iran recimo ili Srbiju ili da mi izvisimo umesto Irana ako se nekom tako ćefne. Ok je lista po kojoj treba da idemo, ali uvek ima neka viša sila.

Ako se bude gledala samo lista onda smo mi na konju :biggrin: što bi rekao Dexi jer trenutno imamo čak 40 bodova više od Irana i čak 50 od Holandije koja je porazima od Bugarske i Belgije u tri seta izgubila 25 bodova samo u dva meča, ovih 40-50 bodova se ne stiže čak ni u LN, jedino kad bi tamo sve pogubili a ovi sve dobili.

Nemci ipak završili posao čak iako izgube večeras sa 3-0 ili 3-1, razlog je što su uzeli noćas sve bodove protiv Brazila a Brazil već ima jedan izgubljen bod u meču protiv Čeha, kakva đubrad Karioke. Mogu direktno da odu samo ako Italija izgubi od Nemačke a onda oni dobiju nju ali u principu to je svejedno jer na OI će i Brazil i Italija bilo direktno ili preko rang liste, u toj grupi je bilo bitno samo da Nemačka otpadne ali to se nije desilo.

I zato je dobro što ukidaju ove turnire jer neće neka Nemačka, Belgija ili već ko moći na OI a da nije među prvih 10 na listi a sigurno neko od njih neće biti prvak Evrope ili osvojiti medalju na SP.

I još je propisano za naredne OI da preko liste neće upadati Azijati i Afrikanci jer davaće oni svoja mesta preko kontinentalnih prvenstava(jedino ako Japan ne bude prvak Azije pa upadne preko liste), već ko bude išao po listi ide striktno po redosledu i da je sad to slučaj Srbija ne bi bila možda u problemu i nekoj neizvesnosti a ovako FIVB može da pod navodnicima bukvalno bira koga će da pozove.
Hajzenberg

Postby Olimp » 04 Oct 2023, 12:33

Da bar imamo svog čovjeka u Fivb da nas progura. Oh wait...
Olimp

Postby Hajzenberg » 04 Oct 2023, 13:51

Ispostavilo se da je najmanje loše rešenje ipak bila brazilska grupa gde su eto Nemci pored ''nemotivisanog'' domaćina uspeli da se ''prošvercuju'' do OI a ona grupa u Kini i ova u Japanu tu negde, po 4-5 ekipa konkurisalo za prva dva mesta.

Valjalo bi da naši dobiju makar jednu do kraja takmičenja da ostane pristojna razlika između nas i ostalih na listi ako to uopšte bude odlučivalo za dvanaestog putnika.

Kanada ima baš dobre šanse, njima u nekoj teoriji odgovara i da izgube od Belgije u pet setova, to će biti baš jak meč. Argentina mora da dobije Poljsku ali onda bi Poljaci možda upali u problem ako dođe do trougla POL-ARG-CAN. Što se tiče Belgije i pored dva poraza na razliku u taj brejkovima protiv Poljske i Argentine oni opet mogu do drugog mesta ako uzmu sva tri boda protiv Kanade i to bi onda bila i najlošija solucija jer bi oni bili već šesti tim iz Evrope na OI. E to bi već bila zajebana priča ako se mi ne plasiramo direktno. U toj grupi koja je ipak najneizvesnija baš je ludilo jer su čak 4 meča otišla u peti set i primera radi sve je moglo biti drugačije na tabeli da se samo jedna od te 4 utakmice završila pobedom ekipe koja je izgubila. Poljska je i protiv Belgije i protiv Kanade dobila taj peti set sa po 17-15 a Belgija pored tog poraza od Poljske izgubila danas 15-13 od Argentine taj odlučujući deo igre, bukvalno nijanse u pitanju i sitni detalji. U petak POL-ARG a u subotu CAN-BEL i tada će se znati skoro sve ili gotovo sve u toj grupi jer zadnjeg dana su tu na programu manje više nebitni mečevi.
Hajzenberg

Postby Hajzenberg » 04 Oct 2023, 14:54

Ima na sajtu FIVB detaljno oko ovog sistema kvalifikacija i ako se stvarno budu držali toga onda nije nikakav problem što je Nemačka peti evropski tim na OI pa čak ne treba da bude problem ni ako Kanada/Belgija odu sada na OI jer bi primera radi u ovom slučaju Srbija kao deveta na listi i dvanaesta kao potencijalni putnik za Pariz prešla iz tog potencijalnog u stvarne putnike, samo da posle LN i ostane tu gde jeste i da se oni drže pravila i ne prave izuzetke. Ovako nešto smo svi mi znali i čitali ali uz rezervu i opasku da mogu možda pozvati nekoga a da taj neko ne bude sa našeg kontinenta ako se dotle već kvalifikovalo dosta iz Evrope ali ko će ga znati. Samo da se drže ovoga što su publikovali i to bi bilo to u vezi ostanka na devetom mestu na listi.

https://www.fivb.com/en/volleyball/olym ... ion-system

Ima na toj strani i dvominutno vizuelno objašnjenje na YT koje ne može pravilno da se postavi kao YT link kako stalno kačimo na forumu.
Hajzenberg

PreviousNext

Return to Odbojka