Crvena zvezda dočekuje Partizan u 15. kolu Viner ligeVečiti najavljuju spektakl u „Pioniru"Zvezda za potvrdu prvog mesta, Partizan za mesto koje vodi u plej-of i borbu za titulu. Derbi meč 15. kola Viner štediše lige između crveno-belih i crno-belih odbojkaša igra se večeras od 18 časova u „Pioniru". Iz tabora oba rivala najavljuju spektakl i očekuju veliku podršku svojih navijača.

Titula na talonu Odbojkaši Zvezde i Partizana Oba rivala su u prošlom kolu zabeležila pobede, crno-beli u meču kola protiv kragujevačkog Radničkog, Zvezda protiv Mladog Radnika iz Požarevca, pa se i sa te strane očekuje dobar meč.
Trener crveno-belih, koji će na ovom meču biti domaćini, Željko Bulatović nije želeo da prognozira pobednika.
- Ne znam da li se u skorije vreme igrao ligaški odbojkaški meč u „Pioniru" i zbog toga će ova utakmica biti izazov za oba tima. Nezahvalno je i neozbiljno da prognoziramo pobednika. Najvažnije je da igramo dobro i da na taj način osiguramo prvo mesto na tabeli - poručio je Bulatović.
U odsustvu prvog trenera Milana Đuričića, očekivanja iz crno-belog tabora preneo je pomoćni trener Vladimir Vasović.
- Crvena zvezda igra jako dobro, ali mi smo sve bolji, tako da je rezultat potpuno otvoren. Utakmica u „Pioniru" je idealna prilika da dođe što veći broj navijača i uživa u odbojkaškom spektaklu. Verujem da ćemo znati da iskoristimo priliku da pobedimo, ako nam se ona ukaže - rekao je Vasović.
Kapiten crveno-belih Mihajlo Mitić rekao je da bi njegovom timu pobeda mnogo značila da se učvrsti na prvom mestu na tabeli.
- Najvažnije je da na kraju ligaškog dela ekipa bude među prve četiri i izbori plasman u plej-of. Partizan igra dobro i u poslednje vreme je počeo da niže pobede. Drago mi je što se utakmica igra u „Pioniru", uvek je lepše kad se igra pred punim tribinama, tada imamo dodatni motiv - rekao je Mitić.
Njegov kolega sa suprotne strane mreže Nikola Mijailović nada se prvoj pobedi u večitom derbiju ove sezone.
- Zvezda je prva, ali svaki derbi je specifičan meč, očekujem tešku i neizvesnu borbu, nadam se da ćemo ostvariti prvu pobedu u večitom derbiju ove sezone. Četiri godine sam u Partizanu, ali tek ove sezone navijači su počeli da nas prate. Znam i da Zvezda ima sjajnu podršku sa tribina i veliko je zadovoljstvo igrati pred najvatrenijim navijačima - rekao je Mijailović.
Utakmica 15. kola šampionata Srbije igra se od 18 sati, a cena ulaznice je 200 dinara.