Борац срушио Звезду, Вукас напустио црвено-беле
28 сеп, 2011 Црвена звезда – Борац 20:24 (11:11)
Београд – Дворана: Бањица. Гледалаца: 500. Судије: Митревски и Тодоровски (Македонија). Црвена звезда 2 (2), Борац 2 (1). Искључења: Црвена звезда 2, Борац 8 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Иванишевић (8 одбрана, 1 седмерац), Милошевић 1, Пуцељ 1, Пантелић, Надовеза 2 (2), Шћепановић 1, Павић 4, Јерај (3 одбране), Пушица, Иванчев, Јокић, Шљиванчанин, Ћирић 2, Блечић 6, Анђелић 1, Суџум 2.
БОРАЦ: Блажевић, Сабљић 3, Панић 1, Тешић, Љубишић (13 одбрана), Стојановић 1, Микић 2, Хасељић, Шубара, Обрадовић 2, Карачић 7, Тривунџа 5, Ћелић, Ђукић 3, Врањеш.
Играч утакмице: Иван Карачић (Борац).
Семафор: 3:6 (13), 6:6 (17), 6:9 (24), 13:17 (40), 16:22 (51), 19:22 (56).

После Нексеа и Бањалучани су у Регионалној лиги однели бодове са Бањице, отприлике по истом сценарију као и Хрвати. Црвено-бели су се држали прво полувреме, нису дозвољавали чети Драгана Марковића да направи већу разлику упркос техничким грешкама.
Али, с почетка другог полувремена пад у игри и Бањалучани стварају капиталну предност од четири гола захваљујући, ипак, већем броју играча од само на другој страни расположеног Дамјана Блечића и у првом полувремену голмана Тибора Иванишевића. Управо су се у томе и сложили актери сусрета.

- Задовољан сам само резултатом, а у првом полувремену никако не могу да буде реализацијом – биле су прве речи тренера гостију Драгана Марковића. – Опраштам мојим играчима неке грешке и деконцентрацију, јер су управо у тој борбености и грешили. Са много поштовања смо ушли у овај меч са Црвеном звездом и знам да њихово време тек долази. Имали смо срећу да гостујемо баш у трећем колу, када наш противник још није решио статус главних играча, али није бранио ни Косановић, њихов најбољи играч, управо он нас је и „охладио“ у Бањалуци. Имали смо и више среће и неке одбијене лопте су припале нама…
На другој страни Игор Бутулија не може бити задовољан трећим поразом у четвртој овосезонској утакмици:
- Честитам Борцу на заслуженој победи. Били су бољи у свим сегментима, надиграли нас, били су борбенији, дисциплинованији, али и искуснији када је требало. Нама велики знак питања. Рекао сам играчима и после меча да се клин клином избија, имамо огромних проблема, приде смо у 13. минуту остали и без левог крила Јокића, фали нам и Докић, Косановић, Блечић је вечерас први пут играо. Ненормално много грешака смо направили, што не може да се деси ни да не тренирају три месеца, али опет доћи ћемо ми на своје.
Разлаз са Вукасом
Много трке у црвено-белом табору после првенственог пораза од Југовића у недељу. Доскорашњи капитен Милан Вукас не само да је остао без траке већ и без уговора.
- Споразумно смо се разишли – потврдио је директор тима из Љутице Богдана Ненад Перуничић.
Шта је конкретно разлог?
- Увек неко негде погреши, а неко мора и да плати…