Board index Razni Sportovi Rukomet

Domaći rukomet - Lige, transferi, aktuelnosti, zanimljivosti

Re: Domaca takmičenja....Muškarci, žene, mlađe kategorije ..

Postby Unexpected » 18 Sep 2012, 20:54

Maksić za pobedu Partizana
Partizan – Rudar 33:28 (16:14)
Na krilima fenomenalnog Nenada Maksića Partizan je bacio na kolena Energetičare.

Žurnal
The End.
Unexpected

Postby KKP » 19 Sep 2012, 12:55

Maksić 12 komada! :blue:

Od nekoliko odličnih pojačanja, mnogo mi se dopada mlado krilo Bogdan Radivojević koji je stigao iz Sinđelića, biće paklen igrač...
KKP

Re: Domaci rukomet - transferi, aktueknosti, zanimljivosti .

Postby Unexpected » 19 Sep 2012, 15:12

MONDO saznaje: Zvezda se čeka do 17 sati
19. septembar 2012. 14:12 > 14:19

Upravni odbor Zajednice Superligaša završio zasedanje, ali prolongirao odluku o tome da li će MRK Crvena zvezda nastupati u Superligi Srbije.

Odluka o nastupu MRK Crvena zvezda u Merkur Superligi Srbije nije doneta na sedinci Upravnog odbora Zajednice Superligaša zakazanog za danas u 12 časova. MONDO saznaje da će sudbina crveno-belih biti odlučena posle 17 sati.

Na sednici UO Zajednice Superligaša trebalo je da bude odlučeno da li će MRK Crvena zvezda nastupati u Superligi ili će sezonu početi u najnižem, trećem rangu takmičenja.

UO Zajednice Superligaša, na čijem je čelu predsednik Dragan Jaćović, dao je čelnicima MRK Crvena zvezda još nekoliko sati da dostave dokumentaciju iz Registracione komsije i potvrdu da su preuzeli dugovanja prethodna dva kluba, ORK i RK Crvena zvezda.

Dakle, posle 17 časova biće poznato da li će crveno-beli igrati u elitnom rangu takmičenja ili u trećoj ligi, odnosno da li će Merkur Superliga imati 13 klubova ili 14.

(MONDO)
The End.
Unexpected

Postby Unexpected » 19 Sep 2012, 19:39

MONDO: Zvezda igra Superligu!
19. septembar 2012. 19:38 > 19:49

Upravni odbor Zajednice superligaša načelno dozvolio Muškom rukometnom klubu Crvena zvezda da učestvuje u najjačem rangu domaćeg takmičenja, saznaje MONDO.

Navijači crveno-belih mogu da odahnu - ekipa Nenada Peruničića takmičiće se i ove sezone u elitnoj ligi.

MONDO saznaje da je Upravnom odboru Zajednice dostavljen mejl u kome je rukovodstvo Zvezde potvrdilo da preuzima dugovanja RK i ORK Crvene zvezde, prethodno ugašenih pravnih subjekata.

Time je ispunjen uslov da se crveno-beli uključe u takmičenje u Superligi, pošto je proteklog vikenda odložen njihov prvenstveni debi sa Jugovićem.

Odluka će i formalno biti donesena kada UO Zajednice, na čelu sa predsednikom Draganom Jaćovićem, dobije i pismenu dokumentaciju Registracione komisije i potvrdu o preuzetim obavezama prethodna dva kluba.

Tada će i definitivno postati jasno da će se u Merkur Superligi ove sezone takmičiti 14 klubova.

(V. S. - MONDO)
The End.
Unexpected

Postby Unexpected » 22 Sep 2012, 14:11

Jugović se žalio, ne želi da igra sa Zvezdom!
22 sep, 2012

Jesu crveno-beli dobili uslovnu dozvolu za takmičenje, ali pitanje je kada će odigrati prvi meč. Zašto? Zato što Jugović ne želi da igra sa crveno-belima!

Kaćani su prvi rivali tima sa Marakane u ovogodišnjem šampionatu. Trebalo je da dva kluba snage odmere u prošlu subotu, ali tada Zvezda još nije bila ni prihvaćena u takmičenje.

Direktor Super lige Vladislav Jovanović pomenuti meč je odložio, a sada kaćki Tići ne žele da igraju.

- Obavešten sam da je Jugović uputio žalbu Komisiji za žalbe – kaže direktor.

Da li crveno-beli u međuvremenu mogu da odigraju meč drugog kola sa Metaloplastikom, ako nisu odigrali prvo kolo?

- Ne mogu.

Tako kaže direktor, a šta vele Kaćani?

- Direktor Jovanović je odložio meč klubu koji nije bio dobio dozvolu da igra. Tek u sredu Zvezda je dobila uslovnu dozvolu, a meč je trebalo da se igra 15. septembra – navodi direktor nebesko-plavih Dragan Vrgović. – Žalili smo se na odluku u petak, pretposlednji dan pre roka. Uplatili smo taksu i sada nas baš zanima kakav će da bude odgovor.

Zar niste mogli da igrate?

- Nismo želeli i gotovo. Mi smo jači od Zvezde i pobedili bismo u Kaću, ali što bi igrali. Crveno-beli moraju da se nauče redu, da ono što važi za sve važi i za njih. Jugović je samo za to da se ispoštuju propisi. Da se zna kada se donese odluka da ona mora i da se ispoštuje. Ako ne budemo radili po propisima, onda smo blizu kraja. Neće sponzori da ulažu pare u nešto što može i ovako i onako.

Zvezdi su stalno davani novi rokovi?

- Uvek se, kao, gleda viši interes. Tako je i sada u pokušaju da se spase Zvezda, mada sam utiska da samo odlažemo nešto što je već odavno gotovo. Iskreno, voleo bih da se varam, ali mi se čini da ćemo sa Zvezdom i ubuduće imati probleme.

Na kraju je Vrgović „poentirao”:

- Znam samo da se Jugović našao u ovoj situaciji da bi bio izbačen odavno.

ZVEZDINO NEPOŠTOVANJE

Poslednji rok Zvezdi bio je sreda u 12 časova, ali se niko od crveno-belih nije pojavio na UO Zajednice.

- Meni je žao ljudi iz Železničara. Oni su došli iz Niša, a ovi ne mogu iz Beograda. To je dokaz nepoštovanja. Iz Zvezde nisu došli ni da kažu šta je i kako je, već su zvali telefonom. Samo sebe gledaju i misle da su samo oni ugroženi.

Sportski žurnal
The End.
Unexpected

Postby Unexpected » 25 Sep 2012, 13:35

Kakva ekipa, Buda, Dreka, Čoda... :copa1:

RUKOMET: Osnovan RK Rekreativo
25. septembar 2012. 10:56

Po uzoru na Fudbalski klub Rekreativo, koji sa uspehom funkcioniše u Banjaluci, u Beogradu oformljena rukometna sekcija.

Image

Rukometna Srbija dobila je još jedan klub - Rekreativo.

Beograd je bogatiji za sportski kolektiv, čiji su osnivači Ivan Drenovac, Aleksandar Stojković i Bojan Živković, momci koji se nedavno prekinuli svoje rukometne karijere i postali funkcioneri. Ali i kuriri, vozači i nosači, s obzirom da u klubu sve rade sami.

Klub Rekreativo igraće od ove sezone u trećem stepenu takmičenja u Srpskoj ligu grupa "centar".
Ambicije nisu samo pobede na terenu, nego i osnivanje škole rukometa na Čukarici i rad sa decom.

"Rad u školi rukometa biće po planu i programu profesora Jezdimira Stankovića", rekao nam je predsednik kluba Ivan Drenovac i nastavio: "Cilj je da okupimo što više dečaka i devojčica u ovom kraju grada. Sa njima će raditi Budimir Pavlović, Slobodan Krstić, Daniel Petković i Bojan Živković".

Na promociji su bili i gosti iz Banjaluke, koji su osnovali istoimeni fudbalski klub u Banjaluci. U Rekreativu žele da se bave i humanitarnim radom, pomagaće u akciji "Bitka za bebe" i sakupljati finansijska sredstva za one kojima je to neophodno. Takođe, i njima je bila potreban pomoć u osnivanju kluba i promociji ideje.

"Imali smo zaista veliki pomoć, teško je nabrojati sve one koji su nam izašli u susret ali spomenimo one rukometne. Legenda Nenad Peruničić dao nam je garnituru dresova u kojoj ćemo nastupati, od RSS-a imamo obećanje da ćemo dobiti lopte, Sporski savez opštine Čukarica pomogao nam je oko termina..." , naglasio je Bojan Živković.

Rekreativo ima licenciranih 25 igrača i veterana, i treneru Pavloviću će najveći problem biti kako da svi igraju.

Među igračima ima poznatih imena kao što su Predrag Peruničić, Mihajlo Radosavljević, Dragan Zurnič, Ivan Drenovac... Takođe, svi u klubu plaćaju članarinu, zbog toga Bojan Živković spada u red neomiljenihiji funkcionera u Srbiji.

(MONDO)
The End.
Unexpected

Postby Tumbas » 25 Sep 2012, 15:23

Auuu kakve njuske na okupu! :lollol: Bice veselo! Obavezno cu ih ispratiti u skorije vreme!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Unexpected » 30 Sep 2012, 10:37

nedelja 30.09.2012 | 10:30
Crvena zvezda pala u Kostolcu
Izvor. B92

Rukometaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz, u Kostolcu od Rudara, 30:25.

U lokalnom derbiju Vojvodina je slavila u Kaću, u duelu sa ekipom Jugovića, bodove su osvojili i rukometaši Metaloplastike, PKBa i Kolubare.

Šapčani su bili bolji od Vrbasa, tim iz Padinske Skele od Zaječara, a Lazarevčani su slavili u Nišu. Jedna utakmica trećeg kola igra se u nedelju, Napredak u Kruševcu dočekuje ekipu Crvenke, a šampion, Partizan, u ponedeljak gostuje ekipi Radničkog u Kragujevcu.

U Kostolcu je domaćin rano stvorio prednost i pobeda nije dolazila u pitanje, devet golova za pobedničku ekipu postigao je Milošević, sedam Radojičić. U timu Igora Butulije, koji nema nijedan bod u dva kola, najefikasniji je bio Dokić sa pet pogodaka.

Vojvodina i Metaloplastika imaju po tri pobede, po dve imaju Partizan i Radnički.

Image
The End.
Unexpected

Postby KKP » 01 Oct 2012, 21:27

Ивошевић за преокрет Партизана у Крагујевцу! :clap:
http://www.zurnal.rs/2012/10/01/ivosevi ... index.html
KKP

Postby KKP » 10 Oct 2012, 18:56

Niko ni da najavi derbi u rukometu, ni ovde, nigde nisam video, slučajno malopre i otpratio sam zadnja 5 minuta, završeno 26:26...
KKP

Postby Neozbiljni pesimista » 11 Oct 2012, 00:26

Nismo odigrali na nivou derbi...
Ocito umor stigao...
Cigani se na kraju radovali remiju, kao da su pobedili... :D
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby markoKG black&white » 17 Oct 2012, 22:17

Železničar-Partizan 24-32 :)
'ajde indijance ove...borba bre!
markoKG black&white

Postby Unexpected » 20 Oct 2012, 10:24

Ilić: Sanjam nastup na Olimpijskim igrama
20. oktobar 2012. 10:32 > 10:36

Jedan od najtalentovanijih srpskih rukometaša Nemanja Ilić ističe da je skoncentrisan na velike rezultate Partizana, kao i da bi u dresu "orlova" želeo da stigne "do vrha".

Image

Nemanja Ilić je odavno zacrtao ciljeve u sportu. Sa 20 godina uspeo je već delimično da ih ispuni, jer je sa Partizanom stigao do Lige šampiona, dok bi u dresu Srbije želeo da nastupa na Olimpijskim igrama. Sudeći po tome da je karijera tek pred njim, Ilić će imati nekoliko prilika da ostvari snove, a prva šansa pruža mu se već 2016. godine na Igrama u Riju.

"Kada sam počeo da se bavim rukometom, postavio sam se sebi cilj da idem do vrha, a to su igranje za reprezentaciju i Liga šampiona na klupskom nivou. San svakog igrača je nastup za nacionalni tim na Evropskom ili svetskom prvenstvu, a pogotovo Olimpijskim igrama", kazao je Ilić.

On je nedavno debitovao za reprezentaciju Srbije na prijateljskim mečevima sa Nemačkom, a nalazi se i na spisku selektora Veselina Vukovića za utakmice sa Rusijom i Bosnom i Hercegovinom na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2014. godine.

Levo krilo Partizana je u prve tri utakmice Lige šampiona postigao čak 20 golova, što ga je "izbacilo" u sam evropskih vrh.

"Ne razmišljam o golovima i svojoj igri. To je sve zasluga ekipe. Da nema dobre odbrane, ne bi bilo ni lakih golova iz kontranapada", kazao je on.

Crno-beli će ove sezone pokušati da osvoje treću uzastopnu titulu prvaka Srbije.

"Ušli smo u sezonu sa ciljem da osvojimo titulu kako bismo sledeće mogli ponovo da igramo Ligu šampiona. Postavili smo još neke ciljeve, jedan je osvajanje srpskog Superkupa, što smo već uradili, ali i osvajanje bodova u najelitnijem evropskom takmičenju. Prilično sam uveren da ćemo odbraniti titulu. Vojvodina je sigurno najjači konkurent, dosta su se pojačali, radi se o ozbiljnom klubu, a tu je i Metaloplastika", istakao je on.

Image

Ekipa Partizana je prošle sezone u elitnom takmičenju ostala bez bodova, a nedavno je došla do prvenca, u duelu sa španskim Ademar Leonom.

"Prošle sezone smo samo učestvovali u Ligi šampiona, a ove već ima pomaka, jer smo osvojili prva dva boda. Sigurno je da nam nedostaje iskustvo i kontuitet, sa tim će doći i više bodova, a apetiti će rasti. Cilj nam je da sledeće sezone prođemo u narednu fazu, a možda čak i ove", poručio je Ilić.

Igranje u elitnom takmičenju predstavlja neverovatno iskustvo.

"Do juče smo rukometne velikane gledali na televiziji, a danas se pozdravljamo sa njima i igramo utakmice. Najveći utisak na mene ostavila je prošlosezonska utakmica protiv Kila u Nemačkoj. Zadivili su me atmosfera i način na koji klub funkciniše, a u hali je bilo 11.000 ljudi. Od igrača, istakao bih Valura Sigurdsona, igrao sam protiv njega prošle sezone na meču sa Kopenhagenom", kazao je Ilić.

Iako je već sada skrenuo na sebe pažnju domaće, ali i evropske rukometne javnosti, Ilić još ne razmišlja o odlasku u inostranstvo.

"Trenutno ne razmišljam o tome, a šansa će se sigurno otvoriti. Okrenut sam obavezama u klubu i želim da pomognem Partizanu koliko god mogu", naveo je on.

Ipak, kada bi morao da bira, odabrao bi nemačku Bundesligu kao sledeću destinaciju.

"Kao mlađi sam više voleo Španiju, dok je liga bila jača. Sada je malo oslabila zbog ekonomske krize, tako da bih se opredelio za Bundesligu", izjavio je on.

Kada nema obaveze ne terenu, Ilić često "skokne" do hale Pionir.

"Pratim dosta sve sportove. Idem na utakmice košarkaške Evrolige. Takođe, volim i tenis, pošto se moja lepša polovina profesionalno bavim tim sportom. Naravno, volim i fudbal, pratim Partizan i reprezentaciju, a volim još i Barselonu", zaključio je Ilić.

(Tanjug, foto: MN Press)
The End.
Unexpected

Postby Stoxan » 02 Nov 2012, 08:17

"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Nebojsa » 02 Nov 2012, 08:56

Steta ali takva je nasa surova realnost... Sve najbolje Milose!
25.IV 2014 - 79:81

PG: Lowry, Paul
PG/SG: LaVine
SG: Redick
SG/SF: Butler, Ariza,
SF: Gallinari
SF/PF: Crowder
PF/C: Love, Thompson, Plumlee
C: B. Lopez
Nebojsa

PreviousNext

Return to Rukomet