Mагијa Пионира зауставља Зебре
Кил, један од најбољих тимова данашњице, вишеструки првак Европе и Немачке, званични првак света, гигант, стиже у Београд на мегдан Партизану.
Јиха, Омеје, Нарсис, Илић, Андерсон излазе на црту Максићу, Илићу, Димитријевићу, Милићу, Мандићу… Једно је јасно, победиће црно–бели! Само је питање који.

На папиру, апсолутни фаворит су гости из Немачке. Али, папир не игра, у то су могли да се увере сви, који су пре само три дана гледали меч у Шпаркасен арени. Морале су Килове звезде добрано да озноје дресове не би ли срушили шампиона Србије.
Тако ће бити и данас, бар по речима свих из црно-белог табора.
У Пиониру су виђене многе сензације, што у режији фантастичних кошаркаша Партизана, што многих репрезентативних селекција, последња у низу беше златна медаља одбојкашица.
Многи тврде да је Пионир магична дворана, место где великанима клецају колена сваки пут кад је хала пуна, стога остаје нада да ће публика препознати све оно лепо што су ове сезоне учинили црно-бели и у што већем броју доћи да погледа дуел најбољег српског и немачког тима.
Стратег Партизана, најмлађи тренер у Лиги шампиона, Александар Брковић (29) истиче задовољство што ће коначно заиграти у Пиониру и Београду.
– Прва два меча као домаћини одиграли смо у Вршцу и пресрећан сам што се враћамо у Београд. Пионир је специфична дворана, место где је Спортско друштво Партизан имало много успеха, надам се да ће тако бити и са нама и да је ово почетак једне лепе приче. Позивам све навијаче да дођу и подрже момке који се храбро боре за Партизан против много скупљих клубова, да подрже младост, таленат, жељу… Пуно смо добили учешћем у Лиги шампиона, тимски, појединачно, организационо. Немања Илић је проглашен најбољим левим крилом, млади момци потпомогнути искусним добијају велику шансу да се надигравају са светским звездама и уз подршку са трибина можемо више да дамо и још боље одиграмо – рекао је Брковић.

Тренер Партизана додаје да су у сваки меч ушли са циљем да победе и да ће тако бити и против Кила.
– Када смо ушли у Лигу шампиона и видели групу, нисмо се уплашили. Могли смо да покушамо са неким дубоким одбранама, да зауставимо Хансена, Јиху, Карабатића и да играмо да изгубимо са што мањом разликом. Уместо тога одлучили смо да играмо нашу игру, напад, одбрану, да дамо шансу младима, да не мењамо систем.
Брковић се потом осврнуо и на дуел са Немцима.
– Ових дана ми стижу честитке, али ја никако не могу да будем задовољан поразом и прихватим их. Игра у првом полувремену ме радује, али, као што рекох, ми у свим дуелима желимо да играмо нашу игру. Циљ је увек победа. Тако је било до сад, тако ће и данас бити. Када играмо стрпљиво, када смањимо број техничких грешака, поштујемо договор из свлачионице имамо добар резултат и носимо се са свима. Данас желимо да будемо још бољи, да покушамо да победимо.