Board index Razni Sportovi Rukomet

Srpski rukometni klubovi u Evropi...

Re: Srpski klubovi u Evropi...

Postby DON » 06 Sep 2011, 13:45

FreddyHouse wrote:Pogresno si mesto nasao za takvo pitanje...skokni do bezanijskog ili Lesca mozda ti neko odgovori :biggrin:

Uveren sam da ovde ima ljudi koji su odrasli na ovakvim meceima, koji pamte najlepše doba srpskog rukometa i kojima sve ovo danas izgleda smešno u odnosu na ono nekada... Ali neće da se jave, da ne pomislimo da su matori :jezik:
DON

Postby Unexpected » 06 Sep 2011, 14:00

Inače na ovoj čuvenoj utakmici u Pioniru teren je bio duži za 1m. Iz Zvezde su negde pronašli neko zaostalo pravilo o dimenzijama terena gde je pisalo od do. Partizan imao stariju ekipu, pa su računali na veći zamor igrača.

Inače tih godina su svi derbiji bili puni, ma o kom sportu se radilo. Bile sankcije igrali smo se samo između sebe. Inače ta genercija rukometaša je ostala uskraćena da pokaže šta može, a mišljenja sam da su mogli mnogo. I Zvezda i Partizan i reprezentacija. Kasnije je došla bronza ako se ne varam.

Najveće ludilo vezano za rukomet je bilo za vreme dominacije Metaloplastike u Evropi, a uporedi i naše reprezentacije.
The End.
Unexpected

Postby Milos-BC » 06 Sep 2011, 15:45

Malo kasnim, ali nikad nije kasno za lepe zelje i cestitke.

Sve cestitke nasim momcima na fenomenalnom uspehu i ulasku u Ligu Sampiona! Uopste se tome nisam nadao. Posebno ne nakon utakmice sa AEKom koju smo uz dosta srece i na misice dobili.

Fenomenalno smo odigrali protiv Porta, bez respekta i uz maksimalno zalaganje. Sam ulazak u LS sa ovakvim budzetom i stanjem u rukometu u nasoj zemlji je vec samo po sebi veliki uspeh, a sta cemo uraditi u LS ove sezone, iskreno, meni nije bitno......neka bude borba na svakom mecu, pa i da nas svi biju nista strasno. Vec smo ostvarili veliki uspeh samim tim sto smo se plasirali, a ako budemo redovni, mozemo za koju godinu da ocekujemo i neki bod.

Napred Partizane! :triprsta:
Milos-BC

Postby Stoxan » 06 Sep 2011, 15:49

Poslednje klupske utakmice u Pioniru koje se ja sećam je ona protiv Zagreba. Tada su bili i neki neredi. Zvezda je igrala protiv Teke u polufinalu Kupa Kupova.
A najjače utakmice definitivno su bile finala Play-offa iz 1993 i 1994. Čuveni sedmerci. Ko to nije doživeo nema pojma šta je rukomet :biggrin:

Spoiler: pokaži
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby - Gokhan SAKI - » 06 Sep 2011, 16:01

Pionir je video fantastičan rukomet, velike utakmice, napete duele, tugu, radost. Ja se sa setom sećam tih vremena, bilo je lepo doći u Beograd i gledati Partizan, Zvezdu, evropske duele, reprezentaciju... Onaj duel sa Francuzima, Ričardson i ekipa, u Pioniru je bilo 11.000 ljudi... Haos... Uf... Bejaše lepo, ostaje nada da ćemo se vratiti na taj nivo...

Partizan posle osam godina u Ligi šampiona: "Ostvarili smo san"
Žika Bogdanović - 06 September 2011

Image

Posle dolaska iz Prešova i plasmana u Ligu šampiona, rukometni klub Partizan organizovao je konferenciju za medije koja je bila jedna od najposećenijih u poslednjih nekoliko godina. Predrag Jušković, generalni sekretar RK Partizana zahvalio se svima koji su došli na konferenciju i uveličali slavlje posle sna o Ligi šampiona.

-Potajno smo se nadali da možemo proći. Kada smo pobedili AEK, meč sa Portom bio je ostvarenje našega sna. Drago mi je što ćemo u Beograd odvesti krem svetskog rukometa, ali moram da kažem da se i država mora uključiti u naš projekat. Verujem da će Ministarstvo sporta i omladine i gradonačelnik Dragan Đilas prepoznati ovu priču. Zahvalio bi se svima, Crvenki, Smederevu, Vojvodini, Kolubari, prijateljima iz Vrnjačke Banje, Vranja...na čestitkama i telegramima kojim su nam čestitali na uspehu.

Aleksandar Brković, kao najmlađi trener u istoriji Lige šampiona, presrećan je i prezadovoljan uspehom.

-Koliko je ovaj uspeh značajan govori i podatak da je selektor rukometašica Saša Bošković. Sa nama danas su, dva kapitena (Maksić i Mandić) koji su igrali Ligu šampiona. Potrudićemo se da damo svoj maksimum, boriićemo se i izgarati na svakoj utakmici. Zahvaljujem se navijačima koji su nas bodrili u Prešovu. Sledeća najvažnija utakmica je protiv Vojvodine u sredu u Smederevu.

Vladimir Mandić istakao je da je ovo veliki uspeh u koji su svi verovali.

- Dali smo svoj maksimum i pokazali koliko vredimo. U Beograd dolaze velike ekipe, ne treba se predavati ni na jednoj utakmici, borićemo se i dati svoj maksimum u Ligi šampiona.

Nenad Maksić, kapiten crno belih u ime igrača, stručnog štaba i uprave zahvalio se svima, a posebno navijačima koji su bodrili crno bele u Prešovu. Pustite nas da još malo uživamo do sutra. Želeo bih da od ovog velikog uspeha izvučemo lepe stvari. Grupa je fenomenalna, zašto da ne budemo četvrti.

1. kolo Partizan - Kopenhagen (28. septembar - 2. oktobar)
2. kolo Real Ademar Leon - Partizan (8. oktobar)
3. kolo Monpelje - Partizan (16. oktobar)
4. kolo Partizan - PIK Seged (19-23. oktobar)
5. kolo Kil - Partizan (20. novembar)
6. kolo Partizan - Kil (23-27. novembar)
7. kolo Partizan - Ademar Leon (30. novembar - 4. decembar)
8. kolo Kopenhagen - Partizan (12. februar 2013)
9. kolo Pik Seged - Partizan (18. februar)
10. kolo Partizan - Monpelje (22-26. februar)

- Gokhan SAKI -

Postby Stoxan » 06 Sep 2011, 19:41

"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Nebojsa » 06 Sep 2011, 22:43

Pionir...Image Nadao sam se Banjici, jer je manje i blize je terenu a i bila bi 100000% puna. U Pioniru isto moze biti pakleno ( pokazali smo X puta u kosarci), ali pitanje je koliko ce odziv navijaca biti. Rukomet nije popularan sport u Srbiji (nazalost) i bojim da se ce biti poluprazna hala. Treba zvati navijace da dodju na utakmice. ( Ne samo na pres konferencijama) Mora se ukljuciti marketing. Siguran sam da ce uz nasu pomoc igraci doci do istorijskog uspeha. 4. mesto, zasto da ne? A imamo sansu napraviti jedinstvenu atmosferu u svetu rukometa ( hale po Nemackoj jesu pune i bucne, ali se ne mogu porediti sa Pionirom)

Pogledajte samo kakve igracine dolaze u BG: Accambray, Omeyer, Karabatic, Honrubia, Guigou,Jicha...

Da vidimo kakav je Nikola igrac pored Maksica! :triprsta:
25.IV 2014 - 79:81

PG: Lowry, Paul
PG/SG: LaVine
SG: Redick
SG/SF: Butler, Ariza,
SF: Gallinari
SF/PF: Crowder
PF/C: Love, Thompson, Plumlee
C: B. Lopez
Nebojsa

Postby Milos-BC » 07 Sep 2011, 07:10

Jedva cekam da pocne :D

Ako RTS ne bude prenosio, onda stvarno sramota.
Milos-BC

Postby werbatim » 07 Sep 2011, 07:45

Jel Arena prosle godine radila LS? Mislim da sam negde procitao da oni imaju prava?
werbatim

Postby Unexpected » 07 Sep 2011, 09:27

werbatim wrote:Jel Arena prosle godine radila LS? Mislim da sam negde procitao da oni imaju prava?

Prošle godine je prenosila Arena, izgleda da imaju prava i za ovu godinu. Da li će se dogovoriti sa RTS-om, ko zna.

Naleteh na ovaj blog, jeste pisan u vezi EP 2012, ali lepo opisuje popularnost rukometa u Evropi.
RUKOMETNA EVROPA STIŽE U SRBIJU
The End.
Unexpected

Postby Jing Jang » 07 Sep 2011, 09:51

RK Partizan traži pomoć
"Mi imamo skroman budžet, a takmičićemo se sa veoma bogatim klubovima. Ipak, mi ne predstavljamo samo klub, već i Beograd i Srbiju", kazao je generalni sekretar crno - belih koji su u subotu obezbedili plasman u Ligu šampiona
Generalni sekretar rukometnog kluba Partizan Predrag Jušković izjavio je danas da su crno-beli ostvarili svoje ambicije ulaskom u Ligu šampiona, a da će biti svesni uspeha tek kada odigraju prvu utakmicu.

Partizan je prošlog vikenda na kvalifikacionom turniru u slovačkom Prešovu osvojio prvo mesto i takmičiće se u Grupi D sa Monpeljeom, Kopenhagenom, Kilom, Ademar Leonom i PIK Segedom.

"Mi imamo skroman budžet, a takmičićemo se sa veoma bogatim klubovima. Na primer, znamo da Kil ima budžet od 10 miliona evra, Monpelje pet, šest... Zato apelujemo na nadležne strukture da nam pomognu. Mi ne predstavljamo samo klub, već i Beograd i Srbiju", rekao je Jušković na konferenciji za novinare.

a vi kukate, za dinar prosite, p***e grobarske :jezik: :D
Jing Jang

Postby AirBall » 07 Sep 2011, 13:18

Bice zanimljivo protiv Kila... Misija kako izgubiti manje od 20 razlike... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby - Gokhan SAKI - » 08 Sep 2011, 15:34

AirBall wrote:Bice zanimljivo protiv Kila... Misija kako izgubiti manje od 20 razlike... :D

U Pioniru ili u Nemačkoj :ajdejebote:
- Gokhan SAKI -

Postby Stoxan » 08 Sep 2011, 20:27

ODLAŽE SE MEČ SA KOPENHAGENOM?
RUKOMETAŠI Partizana možda će morati da odlože prvi meč Lige šampiona protiv danskog Kopenhagena. Termini odigravanja tog susreta su od 28. septembra do 2. oktobra, što se poklapa sa završnicom EP za odbojkašice u „Pioniru“.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... a-jos-ceka
Stoxan

Postby - Gokhan SAKI - » 09 Sep 2011, 19:25

Партизан – Копенхаген 3. октобра
9 сеп, 2011

После интензивних преговора последњих дана представници црно-белих су утаначили предлоге термина у којима ће у Лиги шампиона угостити ривале из Д групе у дворани Пионир.

Image

Сезону отвара Копенхаген 3. октобра у 20 часова. Следећи у престоницу стиже мађарски вицешампион ПИК Сегед, 24. октобра (19), потом победник светског клупског првенства, шампион Европе из 2010. године, немачки Кил, 23. новембра (19). Шпански Адемар Леон гостује 4. децембра у истим термину. Последњи гост долази из земље светских, олимпијских и европских шампиона Француске, Монпеље, 26. фебруара (19).

Прва два меча играју се у понедељак због Европског првенства у одбојци за жене и Светског првенства у Теквондоу. Остаје још само да из седишта европске куће рукомета у Бечу потврде ове термине.

- Gokhan SAKI -

PreviousNext

Return to Rukomet