Svaka cast Vucko za post, lepo si ga predstavio, pitam se samo sta bi napravio da nisi pisao na brzinu
posto si me prozvao evo i mojih par reci
Ovo sto je uradio Partizan je ogroman uspeh, mislim da velika vecina ljudi nije svesna sta su ovi momci napravili.
Nakon sto sam odgledao obe utakmice u Presovu u subotu, ubedjen sam bio da Partizan ima minimalne ili skoro nikakve sanse protiv Portugalaca, sto me je u nedelju jako puno i skupo kostalo na kladionici, no nebitno to.
Partizan je prosao apsolutno zasluzeno iako sam misljenja da su Portugalci nakon pobede nad domacinom turnira u subotu, vec videli sebe u ligi sampiona, tako su i usli u jucerasnji mec sto im se osvetilo. Njihova igra u subotu i nedelju su bile nebo i zemlja, onoliki broj gresaka je apsolutno neprihvatljiv za jednu ozbiljnu ekipu, ogromnu odgovornost za neulazak u LS snosi i trener Obradovic koji je pripremio ekipu samo za prvu utakmicu, ali ko ih jebe njihov problem.
Partizan je odigrao odlicno, tvrdo i jako u odbrani iz koje su proizilazile kontre i lagana realizacija, u napadu odgovorno sa velikim postovanjem lopte, kada su pred kraj zaigrali divlju odbranu Partizan se opet odlicno snasao, sve pohvale za trenera i pripremu ekipe pred mec
Partizan je juce delovao kao evropski tim i ja sam bas bas pozitivno iznenadjen prikazanom igrom.
O THW, Montpeljeu i AG nema potrebe da se pise to su vanzemaljci
Sastav Ademara:
PORTEROS: Venio Losert (CRO) y Vicente Álamo
EXT. IZQ: Martin Stranovsky (SVK) y Felipe Borges (BRA)
LAT. IZQ: Carlos Ruesga, Iosu Goñi y Antonio García
CENTRAL: Dalibor Cutura (SRB) y Alvaro Ferrer
LAT. DCHO: Angel Montoro y Adrien Di Panda (FRA)
EXT. DCHO: Dennis Krivochlykov (RUS) y Álvaro Cabanas
PIVOTE: Juan Andreu, Rafa Baena y Gonzalo Carou (ARG)
ENTRENADOR: Isidoro Martinez
Otislo im 2 jako vazna igraca Denis Buntic u Kielce, koji je juce dao veliki doprinos prolazu Poljaka u LS protiv RNL, sa 7 golova bio prvi strelac za Poljake i Mikel Aguirrezabalaga u Barcelonu, doveli su odlicne zamene: Rafael Baena (prvi strelac prosle godine Asobal lige iz Antequera , Alvaro Ferrer ( Fraikin Granollers), Adrien Di Panda (Montpellier) i Antonio Garcia (Granollers).
19. I 20. avgusta su igrali 2 utakmice protiv Porta 32-23 i 33-25, znaci sa njima smo tu negde (salim se), veliki favoriti u obe utakmice su Spanci
Sto se tice Pick Szegeda oni su od prosle sezone dosta skresali budzet, i verovalo se nemaju sta da traze, medjutim oni su imali odlicne rezultate u LS i prosli su u 1/16 finala LS
Kadetten Schaffha... vs Pick Szeged 31 : 27 (12 : 15)
Pick Szeged vs HC DINAMO-Minsk 37 : 34 (20 : 18)
Pick Szeged vs AaB Handball 37 : 28 (18 : 13)
Cuatro Rayas BM V... vs Pick Szeged 26 : 23 (13 : 11)
Chekhovskie Medvedi vs Pick Szeged 25 : 26 (12 : 10)
Pick Szeged vs Chekhovskie Med... 22 : 29 (8 : 16)
HC DINAMO-Minsk vs Pick Szeged 33 : 29 (13 : 16)
Pick Szeged vs Kadetten Schaffhaus... 29 : 26 (12 : 10)
Pick Szeged vs Cuatro Rayas BM Val... 30 : 25 (17 : 13)
AaB Handball vs Pick Szeged 34 : 30 (17 : 19)
U grupi zauzeli trece mesto i u 1/16 finala igrali protiv Flensburga koji ih je lako izbacio 26 : 27 I 20 : 33
Sastav Pick Szegeda 2011/2012:
Goalkeepers
Mihály Tóth
Péter Tatai
Roland Mikler
Wingers
Attila Vadkerti
Norbert Nagy
Szabolcs Törő
Rajko Prodanović
Line players
Antonio Pribanić
Szabolcs Zubai
Back players
Dániel Buday
Ádám Bajorhegyi
Máté Lékai
Dušan Beočanin
József Czina
František Šulc
Gábor Ancsin
Ove godine su ih napustili 2 bitna igraca Herbert Gabor (Csurgói) Katzirz David (Zagreb CO) strelac 44 gola prosle godine u LS, i trojica ne toliko bitnih Balaz Maros, Maxim Butenko, i Tomas Stranovsky doveli naseg Prodanovica, Hrvata Pribanica, talentovanog Gabor Ancsina, iskusnog Daniel Budaya, Jozsef Czina
Imaju par madjarskih reprezentativaca, Slovaka Sulca, naseg Prodanovica, odlican par golmana Tatai i Mikler, intersantnog Toroa na krilu, finog srednjaka Lekaia, sve u svemu fina je to ekipica, dosta bolja od Partizana, ali realno protiv njih i imamo neke sanse da osvojimo koji bod, mada i Pick ce nisaniti cetvrto mesto koje vodi u 1/16 finalu, verovatno protiv Ademara.
Partizan sto se mene tice ne mora da osvoji nijedan bod u grupnoj fazi, misljenja sam da ce imati skor kao i Crvena Zvezda u LS 2008/2009, Zvezda je imala Presov protiv kojega je mogla da igra, Partizan u ovoj grupi nema ni to.
Vaznije je da igraci sticu iskustvo i da budu vodjeni na pravi nacin, ono sto su juce pokazali navodi me da su na pravom putu. Dobar primer bi mogla da bude Sarajevska Bosna, koja vec par godina igra LS I polako postaje stalan ucesnik LS, kada bi Partizan u narednim godinama igrao LS onda bi bio prezadovoljan, ne bih voleo samo da ostanu na ovom jednom ucescu.