Board index Razni Sportovi Rukomet

Domaći rukomet - Lige, transferi, aktuelnosti, zanimljivosti

Re: Domaca takmičenja....Muškarci, žene, mlađe kategorije ..

Postby DON » 30 Sep 2011, 20:38

u prvom mecu treceg kola Crvenka je slavila u Smederevu.

Izvestaj, tabela i raspored treceg kola:

www.zurnal.rs/2011/09/30/jokic-promasio-remi/index.html
DON

Postby DON » 02 Oct 2011, 20:07

Црвена звезда на штиту сјајних Витезова

2 окт, 2011

Обилић – Црвена звезда 27:25 (16:13)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 250. Судије: Драгомировић и Вукићевић (Београд). Седмерци: Обилић 4(4), Црвена звезда 5(2). Искључења: Обилић 6, Црвена звезда 8 минута.

ОБИЛИЋ: Савић 6 (3), Стојић, Радовић (11 одбрана, 2 седмерца), Калајановић 1, Букумировић 5, Ђурђевић, Петковић 2 (1), Вујовић, Живановић 1, Миљаковић 4, Мирић, Опачић, Трајковић, Ивошевић 8, Ољача, Поповић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Иванишевић, Милошевић, Пуцељ 3, Пантелић 1, Надовеза 1, Шћепановић 7, Павић 3 (1), Јерај (5 одбрана), Пушица 1, Иванчев 2 (1), Косановић (13 одбрана), Шљиванчанин, Ћирић 1, Анђелић 6.

Играч утакмице: Горан Радовић (Обилић)

Семафор: 2:4 (5), 5:4 (7), 9:7 (15),12:8 (21), 15:11 (27), 19:15 (36), 20:18 (43), 23:19 (46), 23:23 (51), 25:24 (56), 26:24 (60).

Image

Црвена звезда је посрнула и четврти пут у петом мечу од почетка сезоне. Изабраници Игора Бутулије још једном су одиграли најблаже речено скромно па су Витезови, дебитанти у елити, скинули највреднији скалп у историји.

Почетак је наговестио неповољан исход по црвено-беле. На њиховим лицима није се могла уочити ни трунка жеље за победом што су Обилићи искористили, контролисали су игру па је тренер Бутулија у 15. минуту посегао за изменом на голу, увео је Косановића, али ни то није уродило плодом па је шест минута касније морао да узме минут одмора. Тада је Обилић као и током целог меча, кад год је имао играча више правио грешке, а црвено-бели су смањили на само два разлике. Онда је тајм-аутом реаговао и домаћи стратег Милатовић. До одмора Витезови су задржали три корака предности, лако је одржавали и у наставку све до 46. минута када је млађани Анђелић постигао три гола за црвено-беле и поравнао на 23:23.

У тим моментима Косановић је одлично бранио али су домаћи поново повели, па остали и са играчем мање. Покушао је Бутулија тада да преломи меч, узео је минут одмора, имао играча више у пољу, међутим уследила је нова грешка његових пулена. Ипак, касније су поравнали, али је онда најбравурознији потез на мечу извео Никола Миљаковић, одиграо је у стилу свог надимка Профа, финтом избацио комплетну одбрану Звезде и постигао 25. гол за Витезове. Уследила је нова грешка црвено-белих и гол Ивошевића за велико славље дебитанта.
Image
DON

Postby - Gokhan SAKI - » 02 Oct 2011, 20:16

Bio sam.... Suduje navlacile za Zvezdu ali dzaba, pojma nisu imali. Divljina cista, Butulija ne drzi konce. Svaka cast Obilicu na prvoj pobedi u Superligi.
- Gokhan SAKI -

Postby MorningGlory » 02 Oct 2011, 20:17

Butulija :mukica:
Djumicu mars iz svetinje
MorningGlory

Postby bekrinjo » 02 Oct 2011, 21:17

Mogao bi Butulija da pakuje kofere...
bekrinjo

Postby DON » 02 Oct 2011, 21:27

Covek je pobegao posle tekme, kažu mi da se nije pojavio na konferenciji.

Jbg, treba biti veliki i u porazu. Inače Partizan, da je hteo mogao je Obilića da razvali 20 razlike.

Ljudi ne treniraju redovno, manje od pet puta nedeljno, jesu borbeni i ništa više. Plus im se najveće pojačanje, mali Đole Golubović, povredio (tetiva prsta desne ruke).

I Zvezdi nedostaju igrači ali su ovo morali da dobiju!
DON

Postby DON » 04 Oct 2011, 09:35

Игор Бутулија: Ко ме не прати нека оде
4 окт, 2011 Црвена звезда. Велико име. Бренд. Не само на нашим просторима, већ много шире. Али, игре… У првих пет кола – недостојне имена клуба. Што још више забрињава, старији, искуснији, они који треба да повуку, једва да се виде на терену. Млађи су се само утопили у сивило. Част изузецима, попут Пантелића, који гризе, без обзира на име ривала, или другог најмлађег Анђелића, улетео је у причу, а неочекивано добро се снашао – позитивно изненадио.

Image

Већина осталих, не можемо о унутрашњим осећањима, али на лицима им се не примети жеља, воља, а тако се тешко до победе стиже.

– Не бих рекао да нису били борбени – казује тренер Игор Бутулија.

Чињеница је и да су на све утицале повреде…

– Повреде и сертификати. Лева крила Јокић и Живковић повредили су колена, Суџуму је напукао зглоб, док за Блечића и Докића још нису стигли папири. Косановић је одиграо први меч, а видели сте како је бранио. Да смо га имали пре, другачије би сад причали. Још нисам имао комплетан тим на окупу.

На страну поменуто, игра је…

– Требало би да питате играче. Неке ствари су ненормалне! Јер да се договорено поштује… Кажем им да воде рачуна о шутевима ривала с контра ноге, а ми од почетних шест, четири гола против Обилића примимо на тај начин. Онај ко не може да ме прати, нема циљ, не бори се, сам би требало да оде!

До сада су критике биле упућене углавном млађима, Јокићу, Ћирићу…

– Није само по млађима. Ето, Надовеза јуче као да није био на терену. Клуб би што пре морао да реагује, јер што пре морамо да кренемо да побеђујемо.

Титула већ после три кола измиче?

– Не разумем људе који тако гледају. У свакој нормалној и цивилизованој земљи рекли би да шампионат тек почиње. Неки су причали долази 11, 12, 13. појачање, а нама је отишло 11 играча. Потребно је време да се коцкице сложе. Свесни смо у шта смо ушли, да немамо играче, лева крила, Блечића, организатора игре Докића. Све су то озбиљни ударци. Тек сад смо добили Косановића.

Судећи по Бутулијиним речима до титуле је дуг пут.

– Регионална лига ме не интересује! Супер лига нам је у мислима. Сад само треба да се још јаче гази. И, да се верује у то!

DON

Postby mali_buda » 04 Oct 2011, 09:42

Izgleda da ce Igora moci samo bagerom da isteraju iz Zvezde. Koliki je umetnik bio kao igrac, deluje mi da je tolika sirovina kao trener.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby - Gokhan SAKI - » 04 Oct 2011, 10:20

Sad su mu igraci krivi :laugh: :laugh: :laugh:
Polako stize do pravog krivca... NLO, Maksimovic, sudije, igraci ...
- Gokhan SAKI -

Postby DON » 04 Oct 2011, 20:01

U poslednjem mecu treceg kola Partizan je kao gost na Banjici neocekivano lako savladao PKB 33:26.

Zamolio bih nekoga da ubaci sa sajta zurnala i balkan -handbala izvestaj, trebao bi uskoro da bude.
DON

Postby Napredpartizan » 04 Oct 2011, 20:42

Шампион сломио отпор ПКБ-а

ПКБ – Партизан 26:33 (14:16)

Дворана: СЦ „Бањица”. Гледалаца: 600. Судије: Лазић (К. Митровица) и Арсенијевић (Ниш). Седмерци: ПКБ 2 (2), Партизан 2 (2). Искључења: ПКБ 6, Партизан 6 минута.

ПКБ: Здравковић, Пилиповић 5 (2), Живковић 1, Огњановић 3, Тодоровић 2, Михаиловић 3, Остојић, Алчаковић 4, Радовановић (3 одбране), Петровић, Д. Тодоровић 1, Андрејевић, Павловић 4, Маринковић, Симић (2 одбране), Бећировић 2.

ПАРТИЗАН: Милошевић 3, В. Илић, Мандић 4, Радановић 1, Димитријевић 3, Максић 9 (2), Милић, Радивојевић 1, Васић (17 одбрана), Бабић, Н. Илић 4, Милинић 2, Костадиновић 3, Мештер 2, Марсенић, Потић.

Играч утакмице: Дејан Васић (Партизан).

Image

У борбеној и до 50. минута неизвесној утакмици шампион Србије Партизан успео је да се избори са жилавим домаћином и забележи нову победу у Супер лиги – 26:33.
Дуго се играло оштро, на ивици искључења при сваком фаулу, а велика борба водила се читаво прво полувреме. Екипе су се у неколико наврата смењивале у вођству да би црно–бели на одмор отишли са два гола вишка. У редовима шампиона у првих 30 минута, сјајну партију пружио је капитен Ненад Максић, али је имао одличну помоћ у Милошу Костадиновићу и Немањи Илићу.
Наставак сусрета припао је Партизану који је већ у 33. минуту дошао до три гола вишка. Нису се Млекаџије предавале, бориле су се и у 43. минуту стигле до нерешеног. Очекивало се тада да ће прилично испуњено гледалиште на Бањици уживати у неизвесној завршници, али да тако не буде постарао се Ненад Максић, који је са два поготка поново донео предност црно–белима.
Већ у 50. минуту изгледало је да је играчима ПКБ–а понестало снаге што су сјајна крила Партизана знала да искористе. Требало би истаћи да је одличну ролу током свих 60 минута на голу шампиона Србије имао искусни Дејан Васић, забележивши 17 одбрана.

Image
Napredpartizan

Postby Unexpected » 04 Oct 2011, 22:27

mali_buda wrote:Koliki je umetnik bio kao igrac.

Uh, najblaže rečeno, ne bih se baš složio sa ovim. Solidan, pa i dobar da, umetnik teško.
The End.
Unexpected

Postby mali_buda » 04 Oct 2011, 22:38

Unexpected wrote:Uh, najblaže rečeno, ne bih se baš složio sa ovim. Solidan, pa i dobar da, umetnik teško.

Imao je dobru asistenciju, igrao glavom, a ne snagom. Za mene su svi "dobri asistenti" umetnici ;)
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Unexpected » 04 Oct 2011, 22:52

Leva ruka u rukometu eliminiše dobar deo konkurencije, uz to imao je i dobra leđa kada je trebalo pogurati minutažu u mlađim kategorijama.
Ne znam kako je sada, ali u vreme kada sam se ja bavio rukometom, javna tajna je bila da se u Zvezdi igralo preko veze. Mnogi veliki talenti su propali upravo iz ovog razloga. Da ne misle Zvezdaši da je lično, čisto napomena da je tada u Partizanu igrao samo onaj koga niko nije hteo. Pričam o mlađim kategorijama.

Glava je bitnija krilima i srednjem beku, po meni, levi i desni moraju da imaju šut pre svega, naravno i glava dobro dođe.
Džaba glava, kada ti postave 6-0 i tarabu od 2m.
The End.
Unexpected

Re: Domaci rukomet - transferi, aktueknosti, zanimljivosti .

Postby Unexpected » 07 Oct 2011, 09:28

petak 7.10.2011 | 09:45
Peruničić: „Svi smo krivi“
Izvor: B92, zurnal.rs

Sportski direktor rukometaša Crvene zvezde Nenad Peruničić rekao je da su svi u klubu odgovorni za trenutno stanje u redovima crveno-belih.

Zvezda je doživela i peti uzastopni poraz od početka sezone, pošto je pobedio jedino Kolubaru na startu šampionata, a onda je usledio niz neuspeha, od kojih je poslednji bio na Cetinju, u okviru regionalne SEHA lige.

„Svi smo krivi. Mi koji smo dovodili igrače, verovali u njih, ali i oni sami koji nikako da prevaziđu blokadu“, rekao je Peruničić.

Trener Igor Butulija istakao je da ga regionalna liga ne zanima, osim u smislu da igrači budu u igri, ali ni u prvenstvu ne ide. Posle gubitka bodova od Jugovića crveno-beli su se razišli sa Vukasom i Čavaljugom, a kada im je Obilić skinuo skalp, tim je kažnjen 20 odsto manjom platom. Na pitanje šta je sledeće, Peruničić je rekao:

„Ne možemo sad za svaku da kažnjavamo, mislim da je ono bila dovoljna opomena. Ima tu i objektivnih problema, nekompletni smo. Ali, nije ni to alibi, činjenica je da igraju loše, neorganizovano. Najveći problem je preveliki broj novih igrača, a samo ide utakmica ѕa utakmicom, nikad vremena da se sve složi. Nama je domaća liga prioritet. Poraz od Obilića je stvarno težak udarac, ali Bože moj“.

Perunićić se osvrnuo i na Blečića i Dokića, koji još uvek nisu zaigrali za Zvezdu, a dogovor je još odavno postignut.

„Što se nas tiče sve smo odavno završili i uplatili, ali se sve oko papirologije baš oteglo. Za Blečića smo uplatili pare direktno Arapima, pa sad čekamo. Dokića koči Sloga bez osnova. Ko se tu s kim inati više ni sam ne znam, osim da nam mnogo nedostaje u igri, još su nam i leva krila povređena, Sudžum je imao dve distorzije zgloba u dvadeset dana. Dosta smo toga uradili da stanemo na noge, vratili smo i dosta dugova, sada očekujemo da se malo i igrači prenu, reaguju i da počnemo i da pobeđujemo“, naglasio je Peruničić.
The End.
Unexpected

PreviousNext

Return to Rukomet