Board index Razni Sportovi Rukomet

Muski reprezentativni rukomet

Re: Muski reprezentativni rukomet

Postby NEDJA » 03 Feb 2025, 01:10

Danci su dominatniji nego svojevremeno Francuzi. Moze da se diskutuje da li je sad slabija konkurencija ali je to fakat. Jedini kiks (ako tako moze da se nazove) godinama unazad su imali u Tokiju kad su izgubili u finalu od Francuza
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Monogamija » 03 Feb 2025, 08:40

Mnogo ima i do trenera Danske, čovek je pizdeo u svakoj utakmici na nekoj razlici 7-8 golova kada se ne koriste čiste izgrađene situacije. Ne dozvoljava da igrači gube koncentraciju na takav način. Ono što je dobro kod Danske jeste i to da odlazak velikog Hansena nije poljuljao reprezentaciju.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby Baxter Stockman » 13 Feb 2025, 09:50

https://sportklub.n1info.rs/rukomet/manojlovic-vujovic-nam-sugerisao-da-pustimo-hrvate/

Pa šta si mangupe čekao 20 godina :krsti:

I posle Šterbik svakakav, lepo raskurcao sve šta imao sa ovim savezom i doviđenja.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Niksicanin » 13 Feb 2025, 11:11

Baxter Stockman wrote:https://sportklub.n1info.rs/rukomet/manojlovic-vujovic-nam-sugerisao-da-pustimo-hrvate/

Pa šta si mangupe čekao 20 godina :krsti:

I posle Šterbik svakakav, lepo raskurcao sve šta imao sa ovim savezom i doviđenja.

Neko je ođe pisao o fukarskom savezu kako su Šterbika namještali.
Niksicanin

Postby Baxter Stockman » 13 Mar 2025, 10:45

Baxter Stockman

Postby Lester Bo » 13 Mar 2025, 19:38

Pobeđena Španija.
Lester Bo

Postby Tegi » 13 Mar 2025, 20:08

U padu je Španija, ovakve ekipe moramo početi da pobeđujemo i van Srbije kako bismo počeli da se penjemo ka nekoj A-B klasi reprezentacija. Tu gde su Slovenija, Hrvatska, Norveška, Portugal, Mađarska... Nemci imaju mnogo talenata, oni će brzo u krug sa Danskom i Francuskom.

Uvođenje bombardera Mitrovića na desnom beku prelomilo utakmicu. Dosta hrabre rotacije Čuture. I mi generalno imamo baš veliku konkurenciju na svih 7 pozicija, ima tu 25 zanimljivih igrača i talenata, ali potrebno je da još nekoliko mlađih igrača dođe do nivoa Milosavljeva i Pešmalbeka.

Lepa pobeda.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Baxter Stockman » 13 Mar 2025, 20:47

Otkad je Čutura selektor?

Nisam ispratio to…
Baxter Stockman

Postby Tegi » 13 Mar 2025, 21:17

VD dok Gonzalezu ne istekne ugovor u PSG-u.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby tremi08 » 13 Mar 2025, 23:39

Odlican mec nasih danas, Mitrovic odigrao izuzetno i bez straha sto je jako bitno. Kos dao jako bitan gol, mali Dodic na krilu odlican, treba dati vecu sansu mladjim igracima
tremi08

Postby Radonjaa » 14 Mar 2025, 11:22

Tek sad sam pogledao snimak na Areni, sramota za zvuk iz dvorane, više nije dovoljno ni da rade regleri, nego mora 60 minuta da bude pozorišna atmosfera u prenosu. Da se nije čulo jaukanje Danice Crnogorčević u pauzama, ne bih bio siguran da uopšte ima zvuka.

Pogledao sam zvaničnu statistiku, tamo stoji da nismo ni primili ni dali nijedan gol iz kontre, što sigurno nije tačno, ali mi se čini da sem kontre koju su istrčali za osmi gol (iz greške Jovice Nikolića), Španci nisu dali nijedan gol iz trčanja u leđa, tj da nam nijednom nisu prodali brzi centar. Ima i do toga što (bi trebalo da) nam leže kao reprezentacija koja nije previše brza i nema neke razorne pivote, ali svesti bilo koju ozbiljnu ekipu na takav učinak u današnjem rukometu je dokaz ozbiljne discipline.
Dopalo mi se što smo velikim dijelom utakmice vrlo uspješno igrali odbranu bez isključenja, mislim da je tu opet faktor konstitucija Španaca koji su relativno visoki pa ne mogu tako lako da nas navuku na kontakt rukama u predjelu glave ili vrata što nam je obično rak rana.

Iako mi se učinilo da sam sinoć negdje vidio informaciju da smo pobijedili, sredinom drugog poluvremena sam počeo da sumnjam, pogotovo kad su nakon naših +3 napravili 4:0 i uveli nas u pasivno na 21:20 za njih, uz spreman tajm-aut Ribere, baš je djelovalo kao naša tipična priča. Tu je Kos uradio veliku stvar, inače je pitanje da li bismo u završnih deset minuta uopšte bili u prilici da ih prelomimo. Značajan rasplet iz psihološkog ugla, pogotovo jer ne računajući onu pirovu pobjedu nad Špancima, od Borzaševog gola protiv Norvežana nemamo pobjedu nad ozbiljnom reprezentacijom u takmičarskim mečevima, a to je bilo prije 2 godine.

Pobjeda će rezultatski dodatno dobiti na značaju (i to ne malo) ako uzmemo makar bod u Siudad Realu, jer bismo kao pobjednik grupe išli u drugi šešir. Doduše, kad je Đerona uzeo grupu sa Francuzima, nagrađeni smo tako što su nam iz trećeg šešira došli baš Francuzi, taj čovjek je jedan od većih malera koji su prošli kroz srpski sport :biggrin:
Ali itekako bi bilo značajno da uzmemo grupu, jer se ni u jednoj od ostalih grupa ne nazire iznenađenje, Francuzi i Skandinavci su već kvalifikovani i idu u prvi šešir, a Njemci, Portugalci, Hrvati, Islanđani, Holanđani, Slovenci i Mađari su prvi u svojim grupama i uglavnom u odličnim pozicijama da tako i ostane, tj dobra je šansa da će u prva dva šešira stati sve ozbiljne ekipe, i da bismo iz trećeg i četvrtog čekali dva protivnika protiv kojih bismo bili između ubjedljivih i blagih favorita.
Inače od 2012. imamo ukupno 3 pobjede na Evropskim prvenstvima, 3 puta po jednu, tako da bismo u nedelju mogli da postavimo temelj za najozbiljniji nastup na EP u dugo vremena.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Niksicanin » 14 Mar 2025, 11:39

Daj Bože.
Rukomet mi je bio 3.sport po interesovanju u bivšoj nam domovini.
Niksicanin

Postby Tegi » 14 Mar 2025, 14:31

Radonja, i još jedan statističko-taktički kuriozitet. Do Mitrovićeve bombe u gornji desni 5 minuta pre kraja, jedini gol sa 9 i više metara postigao je Darko Đukić, desno krilo. :biggrin:

I nismo dali nijedan gol iz akcije za krilo. Čak je i Kos kod pomenutog gol kada nam nije ostalo nijedno dodavanje uspeo da je nadribla do isprekidane. Nemanja Ilić je dao dva gola iz čistih kontri, jedan M. Dodić, dok su Vanja Ilić i Mitrović pogodili prazan gol. Plus Kukićev brzi centar kada sam pomislio da ćemo ih verovatno ponovo dobiti. :biggrin:

Dakle, 19 od 27 golova smo dali iz pozicionih napada sa distance od 6 do 7 metara. U prilog tome što si napisao da smo možda posle nekoliko decenija naišli na relevantnu ekipu od koje smo pokretljiviji i protiv koje ćemo iznuditi veći broj isključenja bekovskim prodorima kroz sredinu.

I za razliku od prošle godine gde smo furioznim početkom obezbedili pobedu u Novom Sadu, tok jučerašnje utakmice mi je ostavio nadu da i u Španiji možemo igrati potpuno ravnopravno.
Tegi

Postby leteceprase » 14 Mar 2025, 17:22

Tegi wrote:Radonja, i još jedan statističko-taktički kuriozitet. Do Mitrovićeve bombe u gornji desni 5 minuta pre kraja, jedini gol sa 9 i više metara postigao je Darko Đukić, desno krilo. :biggrin:

I nismo dali nijedan gol iz akcije za krilo. Čak je i Kos kod pomenutog gol kada nam nije ostalo nijedno dodavanje uspeo da je nadribla do isprekidane. Nemanja Ilić je dao dva gola iz čistih kontri, jedan M. Dodić, dok su Vanja Ilić i Mitrović pogodili prazan gol. Plus Kukićev brzi centar kada sam pomislio da ćemo ih verovatno ponovo dobiti. :biggrin:

Dakle, 19 od 27 golova smo dali iz pozicionih napada sa distance od 6 do 7 metara. U prilog tome što si napisao da smo možda posle nekoliko decenija naišli na relevantnu ekipu od koje smo pokretljiviji i protiv koje ćemo iznuditi veći broj isključenja bekovskim prodorima kroz sredinu.

I za razliku od prošle godine gde smo furioznim početkom obezbedili pobedu u Novom Sadu, tok jučerašnje utakmice mi je ostavio nadu da i u Španiji možemo igrati potpuno ravnopravno.

Zato sto smo gledali mentalno silovanje u vidu Milosavljevica na levom beku. Na poziciji glavnog sutera u ovom sportu smo imali coveka koji sam ubedjen ne zna skolski skok sut da izvede a ubi brat 40ak minuta juce,bilo ne ponovilo se. Gde je Jovanovic??
leteceprase

Postby Radonjaa » 14 Mar 2025, 19:26

Tegi wrote:Radonja, i još jedan statističko-taktički kuriozitet. Do Mitrovićeve bombe u gornji desni 5 minuta pre kraja, jedini gol sa 9 i više metara postigao je Darko Đukić, desno krilo. :biggrin:

Sličan utisak imam, čini mi se da Španci nemaju dodatni nivo u odnosu na one serije juče od kojih smo se odbranili 2 ili 3 puta, za razliku od npr Norvežana za koje je u prošlim kvalifikacijama bilo jasno da možemo da ih ,,uhvatimo'' samo na domaćem terenu.
Možda mogu da nas shvate ozbiljnije i da povećaju Aleksovu minutažu, ali sem toga ne djeluje da imaju neke specijalne rezerve, imaćemo šansu ako budemo na jučerašnjem nivou.

leteceprase wrote:Zato sto smo gledali mentalno silovanje u vidu Milosavljevica na levom beku. Na poziciji glavnog sutera u ovom sportu smo imali coveka koji sam ubedjen ne zna skolski skok sut da izvede a ubi brat 40ak minuta juce,bilo ne ponovilo se. Gde je Jovanovic??

Mislim da griješiš u vezi Milosavljevića, nisam stručan da tvrdim, ali mi se čini da postoje dobri razlozi što igra, iako se ni meni ne sviđa njegov stil. Jednostavno imamo vrlo malo igrača koji igraju klupski rukomet na nivou na kom on igra, a pogotovo bekova koji igraju u oba smjera.
Najviše se radi o tome što nam treba određeni profil i što je on najbolji od onih koji se uklapaju u to, Đerona je pokušavao sa njim i na srednjem beku, to je baš bilo mučenje, ali vjerovatno jeste najmanje napadački loš od naših defanzivno orijentisanih bekova, pogotovo od ovih koji su bili tu u ovoj akciji. Pritom je relativno mlad za standarde rukometa, vjerujem da će nastaviti da dobija priliku i kod Gonzalesa.

Inače je prvobitno otpao sa spiska za dvomeč, pa je na kraju ipak upao, pitanje je da li je postojao neki problem sa njim koji ga je možda i ograničavao u igri, ili sa nekim drugim zbog čega je Čutura morao da ga vrati i da mu da veću minutažu nego što je planirao.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

PreviousNext

Return to Rukomet