Миша и Џамбо: Ово су наши снови
11 јан, 2012
Милош Костадиновић и Страхиња Милић чекају као запете пушке почетак Европског шампионата и дуел са Пољском.
Вихорно крило и корпулентни голман Србије и Партизана налазе се у ужој конкуренцији, потајно се надајући да ће бити међу шеснаест момака који ће недељу истрчати под сводове Пионира.

Миша и Џамбо, уз Луку Митровића, доказ су да се и на српским теренима игра добар рукомет. Као и увек, били су веома расположени за причу.
Можете ли да повучете паралелу између игара за Партизан и репрезентацију?
– Већи је притисак кад се обуче дрес Србије, али позитиван дух је увек ту, увек у утакмицу улазимо са мишљу да можемо да тријумфујемо, то је нешто што нам је у клубу усађено. Има мало позитивне треме, али ми искуснији момци пуно помажу да је каналишем и користим на прави начин – казао је Костадиновић, на шта се Милић надовезао:
– Немамо ми исту улогу у клубу и овде, то је по мени највећа разлика. Ту смо, раме уз раме са најбољим српским играчима, трудимо се да их пратимо, да учимо од њих и да останемо своји. Ово је испуњење наших снова.
Споменули сте притисак и трему… Да ли има нервозе како се ближи меч са Пољском и почетак ЕП?
– Она је присутна можда мало на загревању, али чим почне утакмица она нестаје, бар код мене, мада ми се чини да је цео тим позитивно наелектрисан и оран за борбу. До сад, ни на једној пријатељској утакмици нисам себе ухватио да мислим на то, једноставно играм као и у клубу, максимално сам концентрисан да помогнем екипи – рекао је Костадиновић.
Да ли сте задовољни припремним периодом?
– Увек може боље али мислим да сам био конкретан и да сам искористио указану прилику. Срећом, повреде су ме заобишле, трудим се да дам све од себе на тренинзима, да одрадим сваки задатак.
Са Партизаном сте прошле године имали пуно разлога за славље, титула, Супер куп, пласман у Лигу шампиона. Ред би био да и са репрезентацијом у новој години наставите тим путем?
– Био би ред, не бих имао ништа против – насмејао се слатко Милош и потом у озбиљнијем тону наставио: – Лепо је све то, кад долази успех за успехом, потрудићемо се да дођемо до медаље и тако обрадујемо нацију. Имамо велику прилику, морамо све да учинимо да је искористимо.
Каква је атмосфера у репрезентацији, можете ли да је упоредите са оном у Партизану?
– Свака екипа има своју посебну хемију, атмосферу, па је тако и овде случај. Пуно је сличности, пуно се дружимо, нема неких сујета, свађа, слично као и у Партизану. Ми, млађи играчи, смо сјајно прихваћени, имам осећај да сам ту већ дуги низ година. Сви смо расположени, спремни и једва чекамо први меч – казао је крилни играч црно-белих.
Ближи се дуел са Пољском, шта мислите о нашем првом противнику?
– Трудим се да будем објективан и да реално сагледам ствари. Имају добар тим, играче, тренера, али мислим да смо квалитетнији. Велики проблем ће им представљати изостанак Жмала, немају они, као на пример Француска или Данска, играча који може да надокнади такав хендикеп. Немојте ме погрешно схватити, не потцењујем их, али морамо да искористимо њихове слабе тачке – рекао је Милић.
Костадиновић о Милићу
Колико може Страхиња да помогне репрезентацији?
– Може доста, као што и нама у Партизану пуно помаже и даје. Мислим да би без њега то била нека сасвим друга прича, одрадио је велики посао, најбољи голман је у лиги и сигуран сам да ће и у националном тиму бити сјајан. И ван терена доноси много, има харизму, стално је позитиван, воли да се шали, кад је тешко зна да орасположи саиграче, да их тргне – објаснио је Костадиновић.
Милић о Костадиновићу
Питали смо и Џамба, шта може Костадиновић да донесе Србији?
– Он је јако срчан и борбен играч. Прави ратник, то је и потребно репрезентацији. Увек игра максимално, не занима га ко му је противник, даје све од себе, веома захвалан играч, не троши пуно лопти, користи сваку указану прилику, јако је одговоран и рационалан. Поред играчких, ту су и људски квалитети, добар је човек и то је најважније – нахвалио је свог колегу голман Страхиња Милић.