Board index Razni Sportovi Rukomet

Muski reprezentativni rukomet

Re: Reprezentacija Srbije... Reprezentativna takmicenja u sv

Postby Stoxan » 10 Jan 2012, 17:16

Никша Калеб: Србима би добро дошао психолог

http://www.zurnal.rs/2012/01/10/niksa-k ... index.html
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby DON » 10 Jan 2012, 17:30

Калеб се потом осврнуо на Србију:

- Могу далеко. Домаћину је, имају добру екипу али и проблем како да одличне индивидуалце да уклопе у целину. Не би желео да ме неко погрешно схвати, али препоручујем им да ангажују психолога. Не ругам се, и ми смо га имали, а Србима би добро дошао да их увери каке се не морају доказивати никоме већ само играти. Нека се угледају на Балића, био је и остао скроман, зато и јесте велики шампион – закључио је Калеб.

:thumbup:

Samo da znate, retko pametan decko... Imate na indexu duzu analizu, sjajan je tekst, pa koga ne mrzi....

http://www.index.hr/sport/clanak/kalebo ... 92760.aspx

Danas igramo sa Cesima, zatvorenu, sansu ce dobiti ovi sto su zbog povreda propustili prethodne. A sutra u 6 je generalna proba, slobodan je ulaz, dodjite da gledate ako mozete, mada imate i na RTS-u!
DON

Postby Zlaja » 10 Jan 2012, 17:36

izvinjavam se sto ulazim ovako neobavesten, nisam pratio prijateljske, pratim samo velika takmicenja, interesuje me, kakva je sansa da ovo prvenstvo gledam reprezentaciju sa kontrama, dobrim krilinim akcijama i nekog kreativnijeg srednjaka sa pasom kroz noge a ne 90% izuvanje iz daljine... i ko su nam uopste ove prvenstvo centralni bekovi...
Zlaja

Postby DON » 10 Jan 2012, 17:51

zlaja86ns wrote:izvinjavam se sto ulazim ovako neobavesten, nisam pratio prijateljske, pratim samo velika takmicenja, interesuje me, kakva je sansa da ovo prvenstvo gledam reprezentaciju sa kontrama, dobrim krilinim akcijama i nekog kreativnijeg srednjaka sa pasom kroz noge a ne 90% izuvanje iz daljine... i ko su nam uopste ove prvenstvo centralni bekovi...

Čutura, Manojlović, Nenadić, Vučković, Mitrović... Može i Šešum na centralnog ali on ce biti više na levom, kao zamena za Ilića. Verovatno će Luka Mitrović da "otpadne".

Ajde ovako, bolji smo nego u Švedskoj, imamo bržu loptu, poziciona odbrana nam je dobra, ali i dalje imamo problem transformacije odbrana-napad. Mada, u poređenju sa Švedskom, popravili smo kontru, popravili smo i vraćanje u odbranu ali sve je to i dalje daleko od nekog nivo reprezentacija koje tu dominiraju... Imamo i par akcija za krila ali i to je na nivou ispod,

Sama selekcija tima nam je takva, nemamo mi igrače poput Abaloa, Sigurdsona, Genchajmera itd... Niti imamo nekoga kao što je Balić, Doder... Ali zato imamo jake momke, odlične golmane, tu su Moša, Vujin, imamo i veću širinu, dužu klupu nego ranije, treba to iskoristiti, ne možemo izmišljati toplu vodu, igramo sa kartama koje su nam u ruci. Samo da budemo zdravi...

Sad, možemo posle EP da analiziramo što imamo takve karte, ali sad nije vreme za to...

A i što kaže jedan stari rukometni vuk, pobede se pišu, lepota u igri je umetnicki dojam ;)
DON

Postby Tegi » 10 Jan 2012, 18:48

Pitanja za Vucka:

Gde bi vise voleo da gledas Sesuma u repki na lb ili sb?

Koja cetvorica nece biti medju 16 ili po tebi ne bi trebalo da budu? Po meni su sigurni Kostadinovic,Milic i Mitrovic

Jos koliko karata je ostalo za prvu fazu u Beogradu?

Kako ce Vuk da rasporedi minutazu na pivotu?

Sta mislis o Beljanskom?

Da li je Strahinja Dragicevic dijabola i da li je bolji od sva tri nasa pivota?
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby DON » 10 Jan 2012, 19:47

tegi wrote:Pitanja za Vucka:
Gde bi vise voleo da gledas Sesuma u repki na lb ili sb?

Na obe pozicije... U zavisnosti od protivnika, igre prve postave, Žarko može i treba da posluži kao neko ko ce sa klupe uneti kvalitet i konkretno odmoriti nosioce... Sve dok i on sam ne postene prvi bek. Po meni je bolji ne levom beku, tu bih ga više forsirao.

Koja cetvorica nece biti medju 16 ili po tebi ne bi trebalo da budu? Po meni su sigurni Kostadinovic,Milic i Mitrovic

Ne znam stvarno, cak nema nikakvih naznaka. Ajde da uzmemo da su svi zdravi, ja bih isao bez Mitrovica, Toskica ili Stojkovica, Marjanca... Milic po meni zasluzuje sansu, zarad buducnosti, Prodanovic sam na prvenstvu je veliki rizik, ne trebaju nam tri pivotmena... Srecom nemam tu dilemu, ne moram puno da se lomim i nekoga precrtam :biggrin:

Jos koliko karata je ostalo za prvu fazu u Beogradu?

Ne znam, vidi na sajtu RSS-a, imas gore desno baner za prodaju karata. Mislim da ima jos malo.
Kako ce Vuk da rasporedi minutazu na pivotu?

Sta mislis o Beljanskom?

Strasno dobar u odbrani, na dvojci, na mestu na kome su svi mislili da cemo biti najslabiji... Dosta se popravio i u napadu, posebno u realizaciji. On je prvi pivotmen, rezerva bi mu, po meni, trebalo da bude Stojkovic... Po kvalitetu. Ali izgleda da je u zestokom padu, stoga stvarno ne znam, on ili Toskic...

Da li je Strahinja Dragicevic dijabola i da li je bolji od sva tri nasa pivota?

Nije dijabola, jako dobar decko je ali od kad se posvetio Bogu pre par godina smrsao je 20 kila. Vise nije Herkul, pridrzava se posta, to savremeni rukomet ne moze da trpi.... Ne znam sta da ti kazem, onaj Dragicevic iz Kostance, pre 4-5 godina, je bolji od svih njih, ovaj sad nije, tu su....
DON

Postby DON » 10 Jan 2012, 21:41

"Орлови" одлични против Чеха у "затвореном" мечу

Репрезентација Србије, уписала је и другу победу у 2012. години, овога пута у мечу затвореног типа у СЦ "Ковилово" над репрезентацијом Чешке 31:23 (13:14). Гости из Чешке, предвођени најбољим играчем света, Филипом Јихом, добро су отворили меч, повели 12:5 до 20. минута, али је затим уследио велики повратак "Орлова". Наши репрезентативци су, поготово, у другом полувремену пружили добру партију, за нијансу бољу од оне из Смедерева против Македоније.

Док је селектор Чеха, Липтак, користио све играче, селектор Вуковић је вечерас одморио тројку Илић - Станић - Чутура. На терену се појавио и Никола Манојловић, чији повратак на терен може да храбри. Одличну партију, "Орлови" ће имати прилику да понове против Чешке у среду од 18 часова у "отвореном" мечу у "Пиониру", који ће послужити као генерална проба за недељу и почетак ЕХФ ЕУРО 2012 са Пољацима.
DON

Postby sekretar » 10 Jan 2012, 22:40

Jako cudno kretanje rezultata
primiti 9 golova od Ceske za drugo poluvreme je odlican rezultat,
isto kao sto je i 12 golova za 20 minuta dosta los rezultat.

Ne znam nisam pametan (doduse nikada ni bio), nadam se da cemo dobiti Poljake na ura, barem bi hala morala da bude puna, ponizavajuce ce biti ako hala na bude barem za prvu utakmicu puna, prolazak u drugi krug pa dokle doguramo.

Vucko imas li strelce ili barem nesto vise sem ovoga sa RSS i Balkan-handballa?
sekretar

Postby DON » 10 Jan 2012, 22:49

Nemam nista, ovo su poslali svima, ne znam cak ni ko je koliko igrao... Kazu mi da je Manojlovic dobro izdrzao mec, to me raduje...
DON

Postby DON » 11 Jan 2012, 15:34

Миша и Џамбо: Ово су наши снови
11 јан, 2012

Милош Костадиновић и Страхиња Милић чекају као запете пушке почетак Европског шампионата и дуел са Пољском.

Вихорно крило и корпулентни голман Србије и Партизана налазе се у ужој конкуренцији, потајно се надајући да ће бити међу шеснаест момака који ће недељу истрчати под сводове Пионира.

Image

Миша и Џамбо, уз Луку Митровића, доказ су да се и на српским теренима игра добар рукомет. Као и увек, били су веома расположени за причу.

Можете ли да повучете паралелу између игара за Партизан и репрезентацију?

– Већи је притисак кад се обуче дрес Србије, али позитиван дух је увек ту, увек у утакмицу улазимо са мишљу да можемо да тријумфујемо, то је нешто што нам је у клубу усађено. Има мало позитивне треме, али ми искуснији момци пуно помажу да је каналишем и користим на прави начин – казао је Костадиновић, на шта се Милић надовезао:

– Немамо ми исту улогу у клубу и овде, то је по мени највећа разлика. Ту смо, раме уз раме са најбољим српским играчима, трудимо се да их пратимо, да учимо од њих и да останемо своји. Ово је испуњење наших снова.

Споменули сте притисак и трему… Да ли има нервозе како се ближи меч са Пољском и почетак ЕП?

– Она је присутна можда мало на загревању, али чим почне утакмица она нестаје, бар код мене, мада ми се чини да је цео тим позитивно наелектрисан и оран за борбу. До сад, ни на једној пријатељској утакмици нисам себе ухватио да мислим на то, једноставно играм као и у клубу, максимално сам концентрисан да помогнем екипи – рекао је Костадиновић.

Да ли сте задовољни припремним периодом?

– Увек може боље али мислим да сам био конкретан и да сам искористио указану прилику. Срећом, повреде су ме заобишле, трудим се да дам све од себе на тренинзима, да одрадим сваки задатак.

Са Партизаном сте прошле године имали пуно разлога за славље, титула, Супер куп, пласман у Лигу шампиона. Ред би био да и са репрезентацијом у новој години наставите тим путем?

– Био би ред, не бих имао ништа против – насмејао се слатко Милош и потом у озбиљнијем тону наставио: – Лепо је све то, кад долази успех за успехом, потрудићемо се да дођемо до медаље и тако обрадујемо нацију. Имамо велику прилику, морамо све да учинимо да је искористимо.

Каква је атмосфера у репрезентацији, можете ли да је упоредите са оном у Партизану?

– Свака екипа има своју посебну хемију, атмосферу, па је тако и овде случај. Пуно је сличности, пуно се дружимо, нема неких сујета, свађа, слично као и у Партизану. Ми, млађи играчи, смо сјајно прихваћени, имам осећај да сам ту већ дуги низ година. Сви смо расположени, спремни и једва чекамо први меч – казао је крилни играч црно-белих.

Ближи се дуел са Пољском, шта мислите о нашем првом противнику?

– Трудим се да будем објективан и да реално сагледам ствари. Имају добар тим, играче, тренера, али мислим да смо квалитетнији. Велики проблем ће им представљати изостанак Жмала, немају они, као на пример Француска или Данска, играча који може да надокнади такав хендикеп. Немојте ме погрешно схватити, не потцењујем их, али морамо да искористимо њихове слабе тачке – рекао је Милић.

Костадиновић о Милићу

Колико може Страхиња да помогне репрезентацији?

– Може доста, као што и нама у Партизану пуно помаже и даје. Мислим да би без њега то била нека сасвим друга прича, одрадио је велики посао, најбољи голман је у лиги и сигуран сам да ће и у националном тиму бити сјајан. И ван терена доноси много, има харизму, стално је позитиван, воли да се шали, кад је тешко зна да орасположи саиграче, да их тргне – објаснио је Костадиновић.

Милић о Костадиновићу

Питали смо и Џамба, шта може Костадиновић да донесе Србији?

– Он је јако срчан и борбен играч. Прави ратник, то је и потребно репрезентацији. Увек игра максимално, не занима га ко му је противник, даје све од себе, веома захвалан играч, не троши пуно лопти, користи сваку указану прилику, јако је одговоран и рационалан. Поред играчких, ту су и људски квалитети, добар је човек и то је најважније – нахвалио је свог колегу голман Страхиња Милић.

DON

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu - Srbija 2012

Postby Jing Jang » 11 Jan 2012, 19:25

jel igrao jiha danas za cehe?
Jing Jang

Postby Tegi » 11 Jan 2012, 19:46

Jing Jang wrote:jel igrao jiha danas za cehe?

Jeste... skinuo mu Stanic 3 cista zicera.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Jing Jang » 11 Jan 2012, 20:02

tegi wrote:
Jing Jang wrote:jel igrao jiha danas za cehe?

Jeste... skinuo mu Stanic 3 cista zicera.

e ako je igrao jiha, onda ovaj rezultat i ima neku vrednost..
al generalno nisam neki optimista po pitanju rezultat.. uvek sam pred svako prvenstvo ocekivao da cemo bas tamo bljesnuti a uvek su bile ispale.. mozda se stvari i okrenu, sad kad ne ocekujem nista :D
Jing Jang

Postby Tegi » 12 Jan 2012, 00:41

Danasnji mec mi je ulio ogromnu kolicinu optimizma. Toliko o nasoj igri...
Tegi

Postby DON » 12 Jan 2012, 01:28

Ajde da i ja napisem koju, mada necu nista novo reci od onoga sto pisem i pricam ljudima danima.
Igramo strasnu odbranu, imamo mnogo vrlina i njih moramo da koristimo, da ne glumimo i ne pokusavamo nesto za sta talenta nemamo.

Primili smo samo 21 gol, Jiha je sutirao 3/13, Stanic 17 odbrana, strasnu 6-0 odbranu mozemo da igramo. Imamo veliku srecu, Manojlovic je zdrav, sad puno kombinacija u odbrani imamo.
/Ilic je bio odlican, 7/11 iz igre, krila su dala 11 golova, istrcali smo nekoliko kontri i polukontri, pet su otisle u bunar, cetiri losa pasa i jedna greska Stankovica... Vujin je dobro cuvan, Jiha je bio na petici, sjajno ga je zaustavio. Beljanski je danas odmarao zbog umora, bio je sjajan i juce.

Skoro pun Pionir, nisam to ocekivao, ali atmosfera samo na momente prava, nekako sam imao utisak da sam na teniskoj utakmici :biggrin:

Cesi su teska ekipa, kao mi, kao Poljaci, danas smo se dobro vracali, videcemo kako ce to biti protiv brzih ekipa. Jedan detalj me je obradovao, nije bilo problema kad je Vujin na kontra strani od klupe, lako smo vrsili rotaciju...

Bio sam posle meca malo sa igracima, nisu ocekivali ovako veliki broj navijaca... Manojlovic je lepo rekao, da je ova pobeda vaznija publici njego njima samim, oni znaju da vrede, moraju u to da uvere i narod, a ovo je pravi nacin.

Jos jednom da pohvalim odbranu, ona ce nam doneti medalju ;)

Srbija :triprsta:
DON

PreviousNext

Return to Rukomet