Board index Razni Sportovi Rukomet

Domaći rukomet - Lige, transferi, aktuelnosti, zanimljivosti

Re: Takmičenja....Muškarci, žene, mlađe kategorije ...

Postby bekrinjo » 15 May 2011, 19:52

Vojvodina osvojila Kup,Butulija ko je sad kriv?!
bekrinjo

Postby Tumbas » 15 May 2011, 19:56

bekrinjo wrote:Vojvodina osvojila Kup,Butulija ko je sad kriv?!

Izgleda da mu se Bog nije osmehnuo nego podsmevao!
Cestitke Vosinim igracima na zasluzeno osvojenom kupu!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby kotrljko » 16 May 2011, 10:41

bekrinjo wrote:Vojvodina osvojila Kup,Butulija ko je sad kriv?!

Butulija posle kupa: Pobedile su me sile zla

* 0 komentara
* Odštampaj
* Make font size smaller Make font size default Make font size larger

16. maj 2011. 11:02 > 11:10

Trener rukometaša Crvene zvezde ogorčen na sudije, posle poraza u finalu kupa. "Pobedile su me sile zla, ovo nema veze sa sportom".

Uoči finala rukometnog Kupa Srbije, Igoru Butuliju se, kako je rekao, "osmehnuo Bog", ali je trofej pripao Vojvodini u dramatičnom finalu.

Posle finala Butulija je opet imao nadhanutu izjavu. Naravno, nije bio zadovoljan arbitražom Stojkovića i Nikolića.

"Ne bih da umanjujem trijumf Vojvodine, ali su me pobedile sile zla! Ovakav kriterijum suđenja nema veze sa sportom. U Srbiji su očigledno važne neke druge stvari....Suditi tri sekunde pre kraja isključenje, pa to je žalosno. Onaj Trivundžin pad je za direktan crveni karton. Ali, ponosan sam na svoje momke, dali su sve od sebe, nekada nisu imali ni hleda da jedu, a dolazili su na treninge. Obratiću se javnosti za dva, tri dana...", rekao je Butulija u svom stilu, prenela je beogradska sportska štampa.

U Vojvodini smatraju da su potpuno zasluženo osvojili kup.

"Bez obzira na to što u Zvezdi ne misle tako, mi smo do trofeja došli zasluženo. Mojoj sreći nema kraja, pogotovo pošto smo u dva dana pobedili dve najbolje ekipe u državi", rekao je trener Vojvodine Đurađ Trbojević.
kotrljko

Postby KKP » 16 May 2011, 11:58

Butulija je tragikomedija, blago rečeno za takvog čoveka...
KKP

Re: Transferi, aktueknosti, zanimljivosti ...

Postby DON » 16 May 2011, 13:05

Da, da , Vlada je u Partizanu, dogovorili su se pre tri meseca, potpisao je pre mesec dana...

Ali ovi iz Voše žele da ga zadrže i da nekako taj predugovor ne postane validan ugovor...

Videćemo, mislim da se neće predomisliti.

Мандић: Враћам се кући
17 мај, 2011

Прича са Владимиром Мандићем никад не може бити ни досадна ни обична. С годинама је добио додатну дозу зрелости, поред рукомета предао се и породичном бизнису, кажу да се одлично снашао, дипломирао је и на правном факултету, отац је мале Саше и наравно са Војводином је победник Купа Србије. Осим трофеја, што кад је он у питању и није новина, има још доста тога што можда не знамо о њему.

За почетак, да прво откријемо шта значе оне тетоваже на десном рамену и леђима?

- На рамену је Цар Душан Силни, једини српски освајач, а на леђима на старом православном српском језику исписано је „С вером у Бога пролазим све“.

Је ли то заиста тако?

- Јесте – одговара осмехујући се, истовремено одајући утисак унутрашње мирноће и задовољства коју имају ваљда само верујући људи.

Који Вам је ово већ трофеј, бројите ли Ви то уопште више?

- Јубиларни десети, још два, три и остављам рукомет. Само да престигнем кума Пеђу Перуничића јер их он има таман толико.

Враћате се у Партизан?

- Враћам се кући, у мој клуб, селим се за Београд. Да, сигурно је, опет ћу обући црно-бели дрес – а другари су му само који минут раније скандирали: „Мандићу, остани!“. – Договорили смо се за идућу сезону, али што да не и мало више, то је клуб за који навијам.

Шта још новога има у животу Владимира Мандића?

- Нисам играо рукомет две и по године, због приватних проблема, морао сам и да се посветим послу. Ускоро ћу да магистрирам радно право, али се нећу бавити адвокатуром, нити ћу у тренере. Више волим приватлук, рукомет и по мало ноћни живот.

То се Ви враћате момачком животу?

- Не момачком, већ сам опет у јавности, али не бих волео да то буде кроз жуту штампу, већ у спортским оквирима.

Својевремено Вас је био глас да сте један од главних плејбоја?

- Није то било баш као што се писало. Мада, некада ми је то пријало сада сам више за спортску причу.

А, ово сигурно нисте знали о њему:

- Мојој кћерки Сташи је рођендан 15. маја, баш кад смо ми освојили Куп и ово је мој поклон њој – смеши се најбољи играч завршног турнира националног купа и подиже медаљу показујући датум.

А, где је Наташа

Пронео се глас у нека доба двораном Слана бара, пред полуфинале са Партизаном, да на утакмицу долази и Наташа Беквалац, однедавно девојка десног бека Љубомира Јовановића.

Не дође Наташа ни на ту утакмицу, али ни на финале. Али је зато Љуба био мета другарског задиркивања. У сред славља су му скандирали сви у глас: „А, где је Наташа“, и „Доведи Наташу“ што је вај доброћудни момак са смешком прихватао.

DON

Postby DON » 17 May 2011, 11:38

Црвено-бели играли за будућност

Image

Остали су без трофеја црвено-бели, али заслужују све честитке за све што су преко леђа претурили ове године.

– Одиграли смо максимално коректно због нас, каријере настављамо и после Звезде. Чинили смо то за нашу будућност кад већ нема новаца – прича стамени пивотмен Ђорђе Пешић.

Да ли је могло више против Војводине у финалу, две трећине утакмице имали сте предност?

– Оштро се играло, а ми смо и нашим грешкама помогли Новосађанима да преокрену у последњих осам минута. Држали смо се у егалу, али нисмо могли да преломимо, имали смо чак и 14 секунди за последњи напад, није нам пошло за руком да постигнемо гол. Кад смо водили три разлике неколико пута смо били у прилици да се одвојимо и на више. Шта да се ради…

У полуфиналу сте одиграли рутински са Колубаром, финале је ипак било прави рат?

– Распоредили смо снаге ваљано, нисмо се много замарали у полуфиналу, сви су играли. Видело се да је Војводина била уморна, али ми то нисмо умели да то искористимо.

Тешко вам је пао пораз у финалу, тужна погледа сте пратили противника како се радује.

– Као да не будемо, кад смо водили скоро целу утакмицу. С трофејом бисмо извукли сезону и поред свега што нас је снашло, беспарице…

До краја шампионата остало вам је још три кола да одиграте?

– Да, потрудићемо се да освојимо свих шест бодова и задржимо друго место које води у Регионалну лигу, ако се она и буде играла наредне сезоне
DON

Postby Torshavn » 18 May 2011, 00:16

Sta reci, nego ... KUP JE NAS! :algabacaju:
Vojvodina jedna jedina, pola bela pola crvena ...

Nasa istorija je jebala kevu Ajnstajnu mnogo pre neutrina. U Srbiji je proslost neizvesnija od buducnosti, ali to nije razlog da svaku izmisljotinu proglasavamo za istinu. OFK nije BSK.
Torshavn

Postby DON » 18 May 2011, 12:50

Torshavn (i svim navijačima Vojvodine) čestitke na zasluženo osvojenom trofeju, najviše ste ga želeli, najviše ste se borili za isti, i zasluženo slavili.

Svaka čast i za atmosferu...

Јавна расправа у РСС око будућег изгледа домаћег такмичења
17 мај, 2011

Image

Предлог новог система такмичења је тема којом се јуче између осталог бавио Управни одбор РСС. Измењен, прилагођен елитизму, квалитету, новчаним могућностима, жељи клубова и скраћењу, у најкраћем га је описао председник РСС Велимир Марјановић. Ступио би на снагу 2012. године и изгледао би отприлике овако:

– Супер лиге, мушка и женска имале би 14, односно 12 клубова

– Други степен такмичења би била Супер Б лига од 8 клубова, а играла би се у мају и јуну и чиниле би је по две првопласиране екипе из четири мушка односно три женска регионална такмичења.

– Мушке регионална такмичења имала би по 14, а женска 12 клубова

– Ниже рангови такмичења би устројавали окружни и међуокружни савези у складу са бројем и потребама клубова.

– Из елите би испадала по два клуба, а замењивала би их прва два из Супер Б лиге.

– У Супер Б лиги они тимови који долазе из исте групе не би међусобно опет играли и та лига би заправо била филтер за Супер лигу.

Овај предлог ће бити 15 дана на јавној расправи, а онда ће крајем јуна и бити дат на усвајање Скупштини.

– Радили смо на томе две године, разговарали са локалним савезима. О свему је требало размишљати од географске поделе, трошковима, све у циљу да се олакша клубовима. У неким прорачунима овако би одиграли 500 утакмица мање, а све је добар увод ка ономе што тежимо, међукорак ка дефинитивном изгледу такмичења – објашњавао је даље Марјановић.

Милена Делић је чак имала предлог и да женска елита броји 10 уместо 12 клубова. Такмичење које стартује с јесени би било увод у примену новог система, па би тако из Суперице на крају сезоне испадала четири уместо као до сада два клуба.

Било је речи и о предстојећим активностима репрезентативних селекција, а биће све у погону што укупно обухватала 200 дана припрема и трошкове од око 400.000 евра, известио је први оперативац савеза Божидар Ђурковић.

Подсетимо сениорке су већ на припремама и очекују их бараж мечеви за одлазак на СП са Хрватском, сениори се спремају за ЕП чији смо догодине домаћини, у јуну су у Београду домаћини турнира, јуниори у јулу играју на Светском првенству у Грчкој, а кадети у августу у Аргентини такође учествују на планетарној смотри…
DON

Postby DON » 18 May 2011, 21:02

Крагујевчани зауставили Ваљак
18 мај, 2011 Раднички – Партизан 33:29 (18:13)

Крагујевац – Дворана: Језеро. Гледалаца: 500. Судије: Косановић и Николић (Панчево). Седмерци: Раднички 5 (4), Партизан 4 (3). Искључења: Раднички 14, Партизан 12 минута.

РАДНИЧКИ: Миљковић, Ђукић 9 (4), Мошић, Продановић 1, Јанићијевић, Златановић (7 одбрана), Радојевић 2, Тица 4, Благојевић, Петровић, Цветиновић 3, Милинчић, Брњас 4, Шмигић 10.

ПАРТИЗАН: Љубеновић (3 одбране), Голубовић, Б. Радановић 3, Димитријевић 1, Максић 6 (3), Милић (4 одбране), С. Радановић 2, Радивојевић, Пилиповић, Илић 6, Костадиновић 1, Рашић 2, Марјанац 5, Мештер 2.

Играч утакмице: Иван Шмигић (Раднички).

Црна серија црно-белих се наставља. Четврти пораз у последњих пет утакмица. Много. Премного за новог шампиона.

Прво су доживели дебакл у реваншу полуфинала Челенџ купа од Бенфике у Лисабону, те су елиминисани.

По повратку у земљу савладао их је ПКБ у првенству, а онда је уследила и једина победа, над Наисусом.

У Купу им је Војводина, нови освајач, очитала лекцију. А, сада су је добили и од Крагујевчана, поново у шампионату.

Нешто не штима у Хумској!

Али, то не брине Раднички. Он је и овом победом оправдао стремљења ка Европи, те ће, највероватније, другу годину за редом учествовати у Челенџ купу.

До тријумфа над црно-белима изабраници Слободана Јокановића лако су стигли. Повели су очас посла 4:0, а било је чак и 14:8. Тек пред крај Београђани су се мало повратили.
DON

Postby Tejler » 19 May 2011, 09:54

Pitanje za Vucka je, s obzirom da sam nazalost davno prestavo da se bavim a onda i da pratim rukomet je, od kakve znacajnosti je povratak Mandica, ima li jos vatre u njemu? Ima li nagovestaja ambicioznosti uprave da se iskoristi nesto veca popularnost i bolji rezultati RK Partizana pa da se ove sezone formira dobar tim za evropske izazove? Eh da, kakav je potencijal sadasnjeg trenera?
Guys, what would you wish you'd done before you died?
Tejler

Postby AirBall » 19 May 2011, 11:00

Navodno je Partizan vrlo blizu da dovede golmana Kocica iz Kursumlije...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby DON » 19 May 2011, 14:49

Tejler wrote:Pitanje za Vucka je, s obzirom da sam nazalost davno prestavo da se bavim a onda i da pratim rukomet je, od kakve znacajnosti je povratak Mandica, ima li jos vatre u njemu? Ima li nagovestaja ambicioznosti uprave da se iskoristi nesto veca popularnost i bolji rezultati RK Partizana pa da se ove sezone formira dobar tim za evropske izazove? Eh da, kakav je potencijal sadasnjeg trenera?

Vlada je dve i po godine pauzirao zbog privatnih problema (vodio je sve poslove dok su mu otac i brat bili u zatvoru), pa se posle pauze vratio rukometu. I polako se vraća u onu staru formu. Bio je u katastrofalnom fizičkom stanju, sad se vratio na staro, smršao je i stvarno igleda dobro. Malo je usporio, što je normalno sa godinama ali ima mnogo kvaliteta, i ima još vatre.

Sad nije mi jasno šta znači njegovo dovođenje, da li ide Butulija ili Radanović (ili oboje najverovatnije), videćemo kako će se odvijati prelazni rok, Air je napisao jedno ime, ima ih još dosta na spisku potencijalnih pojačanja, biće i odlazaka dosta.

Pazi uprava ima veliku želju da nadogradi tim na ovogodišnji uspeh ali veliki je problem u novcu, nema sponzora da isprate sve to, rade da ih nađu ali teško to ide. OD pronalaska istih zavisiće i napredak ekipe. Imaju ozbiljne pregovore sa nekoliko firmi, videćemo da li će se to završiti.

Što se tiče trenera, mlad, radan, talentova, dobra momak, želi da uči i napreduje. Ima mnogo kvaliteta, ne libi se da pita, uči, priznaje greške. Ima i mana naravno, najbolje je poređenje sa Vladom Jovanovićem, ima najbolji tim i dobro radi sa njim, može bolje, malo je ekipa pala (mada najviše zbog finansija, on se trudi ali na to ne može da utiče mnogo).

Ima potencijal, sad koliko će on isplivati i koliko će se trpeti njegov razvoj, stvarno ne znam, to je pitanje za upravu!

Edit:

Pored Kocica iz Planinke, na meti crno-belih je i golman Golub Doknić iz Crvenke, Veljko Milošević iz Metaloplastike, pivotmen, još dva igrača iz Šapca (još ne bih o imenima), mladi Nikolić (pivotmen) i Ilić (levo krilo) iz PKB-a ...

Ali napominjem sve su ovo želje, koje zavise od budzeta, i odlazaka, ima još igrača koji se prate .
DON

Postby DON » 19 May 2011, 20:45

Црвенка - Металопластика 25:24 (12:10)

http://www.zurnal.rs/2011/05/19/zejak-pogodio-za-nadu-crvencana/index.html
DON

Postby Tejler » 19 May 2011, 20:52

Stojan Radanović novi sportski direktor
četvrtak, 19 maj 2011 12:59
Čovek koji je jedan od najzaslužnijih za sve uspehe kluba u protekle četiri sezone, kapitne ekipe, vođa na terenu i van njega, kao što je više puta i najavljivano od završetka tekuće sezone obavljaće funkciju sportskog direktora u klubu. ''Počastvovan sam, što mi je klub ukazao veliko poverenje da obavljam ovaj veoma odgovoran posao. Maksimalno ozbiljno i punom snagom i punim srcem, kao i dok sam igrao, daću sve od sebe da se dokažem i u ovoj novoj ulozi. Prvi zadatak mi je da sebi pronađem adekvatnu zamenu, kako bi Rašić sledeće sezone dobio jaku konkurenciju. Zadržaćemo okosnicu ekipe koja je ove sezone, osvajanjem titule i uspešnim igrama u Evropi, napravila veliki uspeh. Klupska politika, koju odavno poznajem je jasna - prednost imaju igrači iz već čuvene Partizanove škole rukometa i pojačanja ćemo dovoditi samo u slučaju da takav profil igrača nemamo u našoj školi. Ukoliko Milić ipak ode u inostranstvo, dovešćemo jednog iskusnijeg golmana, koji bi ga adekvatno zamenio. Prioritet u sledeća dva meseca, nam je isplata zaostalih dugovanja prema igračima i pravljenje finansijske konstrukcije za sledeću sezonu, stim što ćemo ovog puta već uračunati u budžet i igranje u Evropi, bar do polufinala (smeh)'' - prva je izjava novog sportskog direktora RK ''Partizan'' Stojana Radanovića.
Guys, what would you wish you'd done before you died?
Tejler

PreviousNext

Return to Rukomet