Francuzi sva 3 poraza, čini mi se da se ni na U20 nisu proslavili, čudno. Farani uopšte nisu kanta, bili su blizu da iznenade i Šveđane, bilo je 25:25 na desetak minuta do kraja, onda su pali fizički i izgubili 3 razlike. Imaju (srednjeg) beka, novog igrača Savehofa, koji je nevjerovatan talenat, možda i najbolji igrač na turniru. Oli Mitun se zove. Šveđanima je u prvom kolu dao 17 golova, ukupno 37 u 3 utakmice, 11 više od sledećeg najboljeg strijelca turnira.
Mi ne samo što smo izgubili, nego smo i ispali, na gol razliku. Skupo nas koštali koraci protiv Danske, a očigledno smo po ko zna koji put bili u grupi smrti, na stranu što smo krenuli iz četvrtog šešira. Treba pomenuti da smo danas bili bez kapitena Antonijevića, čini mi se da je bio na tribinama sa nekim steznicima oko ruke, pretpostavljam da je zaradio neku povredu protiv Slovenije.
Na kraju smanjena razlika, na 13 minuta do kraja je bilo 29:16 za Norvežane. Naši su tek tad izašli iz grča koji ih je držao od starta drugog poluvremena, i rastrčali se, dali i 2 - 3 lijepa gola sa distance, ali prekasno. U suštini nas je pojeo pritisak, u periodu od 31. do 47. minuta se išlo iz greške u grešku i tu je utakmica riješena. U tih petnaestak minuta smo promašili 4 sedmerca, još 2 - 3 čista zicera. Šlag na tortu je bio kad naša 2 igrača nisu uspjela da riješe kontru protiv jednog norveškog, i to dok im je gol bio prazan.

Baš mi je žao zbog ovakvog razvoja, pristup je bio 11/10, na -10 su se ložili i borili kao da je neriješeno. Doduše, u toj želji pomalo i izgoreli, nekoliko puta su nas presjekla glupa (a zaslužena) isključenja u želji da se odigra agresivno.
Baš šteta za ovakav razvoj situacije, ali trebalo bi da imamo dobre šanse protiv Farana (utorak) i Francuza (srijeda), da makar o opstanku ne razmišljamo.
Što se tiče interesovanja za rukomet, mislim da sam bez pretjerivanja bio jedina osoba u Morači koja nije rođak nekog od igrača, član neke od delegacija, ili neko iz organizacije. Naših iz Srbije 20 - 30, Norvežana duplo više, i Šveđani i Španci koji su došli da gledaju potencijalne protivnike. Sa sve Glenom Solbergom i Đordijem Riberom.