Samo sam cekao naslove, orlovi ponovo lete
Sad ce krenuti rijeci hvale. To sto smo protiv ne smijesne vec presmijesne ekipe prvih dvadeset minuta izgledali kao da preko puta nas stoji njemacka to nije bitno.
Nismo mogli sastaviti pet dodavanja, da ne pricam preuzeti inicijativu, naravno oni su losa ekipa I poslije jedne individualne greske prime gol I raspadnu se.
Mene prosto boli nemoc, limitiranost, nedistatak fudbalske inteligencije, sposobnosti da se u utakmici protiv autsajdera nametnes kao favorit, uzmes loptu u svoje noge, odmah zagospodaris terenom, pritisnes protivnika,das mu do znanja da nema sta da trazi u ovoj utakmici, ti ga pustis da te pritisne, da se rastrci, da je kojim slucajem uvaljao gol boga pitaj sta bi bilo. Ali sta drugo ocekivati kad ti igra sedam defanzivno orjentisanih igraca.
Meni je porazavajuce sto vidim tendenciju trenera da stvori tvrdu ekipu sa jakom odbranom a ova trojica sta urade u napadu. Ne postoji naznaka da ce pokusati stvoriti ekipu koja ce igrati lopte makar protiv ovakvih protivnika.
Ova ekipa Moldavije je od poslednjih dvadeset utakmica 14 izgubila, 5 odigrala nerijeseno (lux,lihtenstajn I sl.) I jednu pobjedila(andoru 1:0)
Jedini vrijedan paznje rezultat je remi sa rusima.
Odbrana nesigurna, Rukavina jako los. Daj boze da grijesim ali nisam optimista, kako ce izgledati kad nas ozbiljnija ekipa napadne boga pitaj kad su nam ovi fudbalski liliputanci stvorili toliko problema.
Napominjem, nije problem da te neko napadne I stvori sansu, problem je nemoc da povezes pet dodavanja, zadrzis loptu u svom posjedu I iz posjeda I inicijative organizujes napad I stvoris sansu.