by Fudbaloman » 12 Oct 2024, 19:25
Sere ih nevidjeno. Kad krene neko da mi ih velica vise nego sto zasluzuju, ja sam znao argumentima jedno 15 minuta da nabrajam zasto su ubedljivo ali ubedljivo najusranija reprezentacija na svetu od kada je pratim fudbal detaljno a to je preko 25 godina. Toliko usera, toliko srecnih okolnosti, povoljnih zrebova, poklapanja rezultata, nevidjeno glupih autogolova koje njihovi protivnici daju itd.,itd...Pa secam se da sam mogao jedno 20-ak utakmica komotno da nabrojim gde su potpuno nezasluzeno dobijali ili prolazili, naravno mislim na neke vece i bitnije meceve, ne na jedne od...Kad bi dodali i meceve koje nisu nesto presudjivali ili bili veliki, pa to bila brojka samo takva...Pomenucu samo pocetak tih lakrdija.
Njih sere od te cuvene Francuske 1998., kada su najpre u kvalifikacijama cekali ishod meca Grcka-Danska, gde je Danska vec obezbedila plasman a Grcka jurila pobedu da ih preskoci i ode u baraz. Dakle nisu zavisili sami od sebe. Mec se zavrsi 0:0 i to tako sto Smajhel odbrani neke lude zicere kao da mu zivot zavisi, iako je ponavljam Danska vec na SP i nista joj ne igra. Dakle em prvo tako upadnu u baraz, da bi onda u barazu sa Ukrajinom posle 2:0 u Zagrebu i ranog vodjstva Ukrajine u Kijevu 1:0, ubrzo anulirali prednost sa 2:0 ali im sudije poniste cist pogodak i tako mec usmere u potpuno povoljnom pravcu za Hrvate koji ko zna da li bi prebrodili baraz da je posle 20-ak minuta revansa bilo 2:2 kako je trebalo da bude. E na sve to dodje zreb i upadnu u grupu sa dva debitanta tada (Japan i Jamajka, a i sami su bili debitanti, nikad se vise nije ponovila grupa na SP sa cak 3 debitanta?!) a onda ocekivano izgubili od Argentine i kao drugoplasirani u 1/8 finala potpuno neocekivano i nezasluzeno otisli na prezaljenu Rumuniju koja je sokantno u grupi sa kojom su se ukrstali dobila na iznenadjenje Engleze i osvojila prvo mesto. Da su ocekivano otisli na Engleze, ne bi videli dalje nikad od 1/8 finala, kakva bronza kakvi bakraci. Na istom turniru, mi osvojimo drugo mesto ali ne tako sto izgubimo mec za prvo nego zato sto ispustimo Nemce i na gol razliku sa istim brojem bodova zavrsimo iza njih ali nama se ne poklopi da tamo recimo Meksiko dobije Holandiju i dodje nama kao prvi u grupi. Jesmo mi sami krivi za Nemacku, sve to stoji, ali to je samo pocetak svih lakrdija i usera koje njih prate do dan danas. Kazem vam, mogao bih pola sata da nabrajam takve meceve ili situacije. Jesu bolji, jesu organizovaniji od nas, ali ih sere nevidjeno.