by trener » 17 Oct 2012, 09:10
Nije me bilo neko vreme, sluzbeno naravno. Sve da vas pozdravim prvo, iscitao sam gotovo sve sto je pisano, ali kada sam sluzbeno odsutan jako mi je tesko da pisem bilo sta. Aktiviracemo i kutak ovih dana malo vise, mislim da sam ostao duzan neke odgovore.
Sto se poslednjih desavanja sa reprezentacijom tice voleo bih da pojasnim par stvari. Jos na pocetku mog pisanja na forumu sam rekao sta sam imao o Mihi kao treneru. Ali, moram pohvaliti za pocetak sechu koja je odradjena i mladosti koja je dosla na teren. Naravno, u tom ciklusu su neke stvari odradjene lose, ali nije mi to tema. Miha je sa klincima uradio ono sto bi svako morao da uradi pre ili kasnije, mislim da je skauting manje-vise dobro odradjen, ne vidim tu neka imena koja su mozda mogli biti deo ove reprezentacije a nisu... Dakle, sa te strane nemam sta zameriti. Takodje, sve bih vas molio da prihvatite da nema ni deo istine u onim pisanijima vezanim za menadzerske igrace. To su gluposti i to, moram reci, jako ruzne. Veze nista od toga sa istinom nema, ukoliko treba obrazlozenje, obrazlozicu.
Nije cak ni problem suvog kvaliteta, pa mnoge reprezentacije ga nemaju, pa imaju zapazene rezultate, svakako bolje od nasih. Ovo sa repprezentacijom je cist problem nedostatka strucnosti i iskustva sto selektora, sto kompletnog strucnog staba. To se vidi iz aviona. Nije problem ni to sto nemamo spica, ni to sto nemamo pakera, problem je u tome sto ne mozemo da ukomponujemo ovo sto imamo, a opet kazem, nije da nemamo bas nista.
Resenje je vrlo prosto. Ciklus, ciklus, ciklus, ciklus, ciklus... Miha je na oko bio odlicno resenje, ali se pokazalo da mi na viskom nivou nemamo strpljenja za neke rezultate. Instant uspesi su davno u svetu prestali da budu prioritet. Nama treba stranac, covek koji bi bio izuzetno placen, sa sopstvenim strucnim stabom, sa ugovorm na 4 godine i dosta klauzula. Pre svega, autoritet koji nece biti smenjen posle 5 utakmica. Ne ulazim sada koja su to imena, cisto covek koji nosi potpuno drugu filozofiju i pre svega bice mnogo blizi ovim igracima jer dosta njih igra preko, a kada dodju ovde ekspresno poprime problematican srpski mentalitet. Nista mi od nasih imena, povratnika, bivsih prioznatih igraca nemamo, po svemu sudeci necemo ni imati jer ne prilazimo ovome kao poslu, vec se stalno provlaci neko srce, patriotizam... Jedino u nasoj reprezentaciji moze da se dogodi da igra covek koji nema takmicarske utakmice u nogama. To kod stranog selektora nece i ne moze da se desava. Opet se ponavljam, ogradjujem se od politike i od bilo cega drugog.
Treba neko da objasni na jednoj konfreencija za stampu od jedno sat i po vremena da mi moramo poceti od nule, da samo ciklusom mozemo uci u red srednjih evropskih reprezentacija. S obzirom na opstu situaciju u nasem fudbalu moramo biti svesni da ce kvaliteta biti sve manje, zato mora neko iskusan da gaji ovo sto imamo.
" Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need with tne money we don't have to people we don't like."