Kantona wrote:Naravno da ce da ima paznju medija kada je jedan od najboljih fudbalera sveta. Ali mi volimo da ocrnimo i one koji nas reprezentuju na najbolji nacin u svetu.
Ne znam po cemu ti pamtis Vidica, ali meni je upadljivo da je debitovao na najtezi moguci nacin, protiv Italije u gostima, gde je odigrao sjajno. Odbrana koju su cinili u tandemu on i Krstajic odvela nas je na SP sa jednim primljenim golom u kvalifikacijama. Na SP kad Vidic nije igrao, Argentina nam se sprdala sa reprezentacijom. Kasnije kada je otisao Krle, a dovodili razne Stepanove i slicne eksperimente pored Vidica, to se redovno lose zavrsavalo sa raznim cudnim intervencijama tog drugog stopera, ko god on bio.
Možda je jedan od najboljih fudbalera sveta, ali igre za našu repku to ne pokazuju tako jasno "1/1", njegove igre u Mančesteru su nešto sasvim drugo. Za SP 2006. je bio povređen, a znao je i on i lekarski tim da neće biti skroz spreman ni za Obalu Slonovače, ipak je zauzeo mesto za završnicu SP (da ne bude zabune, on je kroz igre u kvalifikacijama zaslužio to mesto, ali ne da tamo ide kao posmatrač, već kao pouzdan stub odbrane) slično kao Ana Ivanović kada je znala da ne može ni trening da obavi za OI u Kini, ali je to prećutala i otišla da bi se pojavila u defileu otvaranja, a učestvovanjem u kosturu rasporeda ko sa kim igra najviše zeznula JJ, a učinila uslugu 4. rangiranoj u kosturu mečeva za lakše 1/2 finale.
Vidić je protiv Nemačke bespotrebno igrao rukom (ala Dudić i Kuzmanović) i skrivio penal. OK, spasio ga Stojke, pa svi ćutali kasnije o tom kiksu, jer bilo u senci vrlo značajne pobede. Protiv Australije, pored Stojketa, je kriv za onaj go sa 30m neizlaskom da to blokira. Na 3 važne utakmice 2 kiksa - mnogo za jednog od najboljeg na svetu.
Sa ovim Pižonom je svejedno da li će igrati ili ne, jer sa takvim trenerom smo u situaciji da teško nam može pomoći, jer ne postoji igra da se da go, a jedan nerešeni meč (0:0) možda bude dovoljan da se izvisi za baraž.
Što predlaže @KKP, tu poziciju komotno mogu da obave pored Subotića: Ivanović, Biševac, Rajković, Tomović...