by Primorac » 12 Sep 2012, 12:51
Odavno Srbija nije igrala.hrabrije,brze,agresivnije,jednostavno igrala je moderan fudbal.
Bravo za Mihu koji je otkolonio onu sablonsko -ziherasku taktiku,taktiku cekanja greske protivnika,nula na poluvremenu a u drugom blagi pritisak da se postigne jedan gol.Ovako, razigrao je mladjariju,sto joj godinama i prilici i epilog=jedna fina izvedba.Neka samo ovako nastave i bez nekih posebnih rezova,narocito sa isluzenim i sablonskim igracima.Pustite Krasica,Jovanovica,Vidica dosta su oni dali,mozda su i prerasli ove momke ali neka ih tamo.
Vidio Miha i da nema pravog pleja,pravog majstora na sredini pa postavio brzinu,jedan-dva dodira,bez nekih izuzetnih pasova ali lopta lijepo isla naprijed i samo naprijed.I Ninkovic ,kao igrac koji mozda ima najvise kvaliteta za takovog pleja, sinoc bi bio suvisan,prekidao tok lopti,zadrzavao akcije.
Centralni bekovski tandem mora,jace,skocnije,brze i sigurnije.Mislim da tu ima materijala sa Suboticem,Ivanovicem za rotaciju na centru,gdje je neohodna veca cvrstina i skocnost.
Golman,poodavno veliki problem srpskog fudbala.Normalno i reprezentacije.Nema kvaliteta,Stojke ima iskustva za razliku od nekih losih proba tipa Brkica,Aleksica,Jorgacevica.Zaista je problem sto je Stojke,onakakav kakav jeste,sa losim postavljanjem,procjenom i izlaskom na visoke lopte i dalje najbolje rjesenje.Sigurno.
I konacno,grupa.
Grupa jeste teska,Belgijanci po imenima surovi.Ali ja tu vidim prolaz.Nemaju iskustva,nemaju dobru hemiju,nema ih dugo na velikim takmicenjima.Ovi raniji su ima nametnuli luzerski mentalitet pa se mozda nece toga osloboditi ni tokom cijelih ovih kvalifikacija.
Hrvati mi djeluju najstabilnije ali i ova srpska mladez moze bez kompleksa,sa napaljenim Mihom da im pokaze zube.