Fudbaloman wrote:Ne znaci, ali znaci da je Gvardiol miljama daleko od "najboljeg stopera sveta" kako su mitomanisali. Pogotovo sto je prakticno svaki treci mec direktno ili indirektno kriv za primljeni gol. Vidim da si ljubitelj Hrvata, s obzirom da si skocio kao oparen da ih "branis" od mene, prosto da ti pozavide, ni neki hjihov se ne bi toliko potresao. Voleo bih da mi kazes kad smo mi to bili mitomani, generalno u vecini? Nikad. Mi vrlo dobro znamo svoje mesto u svetu fudbalu, i to kao zemlja koja ima klub prvaka Evrope i sveta. Sta oni imaju osvojeno? Druga i treca mesta? Jedna Grcka je osvajala evropsku titulu, jedna Danska, Cesi imaju titulu prvaka Evrope, Rumuni takodje klub koji je osvajao kontinent itd., pa nijedna od tih zemalja ne smatra sebe "nogometnom silom" kako to sebe smatraju tvoji miljenici na osnovu drugog i treceg mesta. Neka prvo osvoje nesto pa onda neka mitomanisu, a mi nemamo sta da mitomanisemo, znamo gde smo i ko smo. I jos jednom za igraca koji je placen 100 miliona, Gvardiol se mnogo gore pokazao srazmerno Blekiju koji je placen samo 12, to je bila poenta.

Druze, zabole me za Hrvate savrseno, drago mi je kad im reprezentacija izgubi ali van toga me ne interesuju preterano, pogotovo u kontekstu sporta, ali ti si ocigledno opterecen njima, cim ti je bitnije da potkacis i isprozivas njihovog igraca od toga da pohvalis naseg na fenomalnoj sezoni.
Sto se tice toga da li su fudbalska sila ili ne, u poslednjih 10ak godina jesu jer beleze odlicne rezultate u kontinuitetu i jer su izbacili nekolicinu igraca najvece moguce klase, istorijski naravno nisu to. Nije mi drago zbog toga, ali nemoj da se pravimo ludi na ocigledne stvari.
Svakako, poenta je da mi ne treba da se opterecujemo njima i da se poredimo sa njima u svakoj mogucoj prilici, vec da se fokusiramo na sebe, a ne to kakav je Gvardiol igrac i da li su Hrvati fudbalska sila ili ne.