Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Fudbaloman » 07 Feb 2025, 22:21

Jesu, jesu. Mnogi to tada nisu znali pa ni ja, doduse to je i vreme kada se manje znacaja pridavalo fudbalskoj opremi nego danas, kada imamo niz sajtova specijalizovanih samo za dresove, dizajnove i opremu. To je period kada je Zvezda relativno jos uvek bila sveze skoro prvak Evrope, jer je razmak bio 10-ak godina i Adidas je tada prvi put uveo povlascene timove kojima je pravio posebne dresove po narudzbi. Zvezda je u pocetku bila medju tim timovima, sezonu ili dve, ma koliko je to tesko poverovati. Ako se secate, tadasnji Adidas dresovi su imali specijalan font brojeva i slova i odudarali su od klasicnih koje je nosila vecina timova pod njihovim sponzorstvom. Naravno, posle kako je fudbalski marketing poceo da raste, prodaja dresova pocela da bude mnogo veci izvor prihoda klubovima nego ranije, Zvezda je ubrzo ispala iz elitne kategorije, pa je kasnije otisla na Najk gde takodje nije imala nikakav status, cak mislim da je distrubuter bio Delta sport posredno, cak nije ni sa Najkom ugovor bio neposredan. Takodje i reprezentacija je 90-tih godina imala dobar status, jer dovoljno se setiti verujem svima nama nikad prezaljenih dresova iz Francuske 98', koji su bili jednakog kvaliteta i izgleda kao i reprezentacijama poput Nemacke i Argentine tada. Nikakav razlog nismo imali da sa Adidasom ne obnovimo ugovor 2002. godine, pogotovo sto smo tada i dalje bili koliko toliko u svetskom vrhu, ali je jos tadasnji prelazak na Loto pokazao svu nesposobnost i mahinacije lopina u nasem Savezu. Dok su Hrvati bezali od Lotoa i otisli na Najk, mi smo im prisli, koji je tada ako se ne varam samo Ukrajinu jos oblacio, dakle potpuno skrajnut bio. A od klubova im je doduse reprezent bio Juventus ali niko vise od velikana. Pa ni danas ih nigde skoro vise nema.Tako da ova lakrdija sa Kapelijem je definitivno vrhunac nase propasti kada je u pitanju fudbalska oprema, jer evo dok se specijalizovani sajt Footyheadlines danima vec sada bavi predikcijama Adidas dresova za SP 2026. godine sto dovoljno govori koliko je ta tema od znacaja, mi smo otisli u drustvo nekih 4 kreatura drzavica samo zato sto su talibani dali dovoljno para koje ce ovi nasi da strpaju u dzep. Opet kazem, koliko god nismo zahvalni da budemo u elitnim grupama, svaki obican i nepersonalizovani Adidas ili Najk dres je bolji od nekakvog Kapelija, Makrona, Home, Kelmea i slicnih koji apsolutno nijednu ozbiljniju reprezentaciju ne sponzorisu. Pa cak jos uvek ni Kastore koji ih je presisao sa klubovima za sada. Zamislite samo opremu Srbije koju cine crveni Adidas dres sa tri bele linije na rukavima, plavi sorts sa belim linijama ili jednom krivom kakve su sada poslednje garniture bile na EP i belim carapama. Treba li sta lepse? Sta tu ima posebno da se personalizuje, dres sam za sebe bombona. Pa jesmo uostalom u Francuskoj 98' imali bilo sta tipicno? Nismo, teget dres sa belim linijama i beli sorts sa plavim uz crvene carape, fantazija. Ustvari, dres sto je jednostavniji, to je bolji. Nekada zelja da se naprave neki unikatni detalji upropaste ideju pa ispadne i ruzno. Ja nista ne bih imao protiv najobicnih Adidas dresova bez ikakvih posebnih detalja, samo da se vrate.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 07 Feb 2025, 22:53

Evo sta fali ovo genericnom dresu Cilea u nasim bojama? Nesto ovako samo sa naravno nasim nijansama crvene i plave, Bog da nas vidi! Pa ako bas ne mogu bele carape, neka budu crvene pa sto da ne i plave, da se nadovezu na sorts, leglo bi. Sta fali genericnom Adidas dresu? Nista. Klasa je klasa.

Image
Fudbaloman

Postby rolerkoster » 10 Feb 2025, 11:22

Koliko se secam Zvezda 2001.ili 2002. kada je presla sa Kappe na Adidas imali su problem ko se seca u pocetku.Adidas nije im isporucivao prugaste dresove,nego su imali bele sa crvene tri Adidas trake i obratno crveni sa belim trakama,Evropu su igrali u tim dresovima.Tek su u toku sezone prvenstvene dobili prugaste dresove.Slazem se i meni su Adidas sa SP 98. Francuska najlepsi nasi dresovi,drugar jos ima teget-7-Jugovic kao nov,a i rezervni beli sa teget prugom su mi prelepi.Odlican je po meni bio i dres pre toga iz kvalifikacija sa pertlicama ispod kragne,pravi old school.Castore od reprezentacija je preuzeo Republiku Irsku(ne znam da li su jos neku za sada)i verovatno ce jos meku reprezentaciju srednjeg ranga,bas se brzo probijaju na trzistu.Zato neke marke meni drage iz 90-ih odumiru polako,npr Kappa i Umbro(meni omiljeni proizvodjac dresova,zelja mi je oduvek bila PFK da nosi Umbro),90-ih su sponzorisali top klubove,a Umbro i reprezentacije.Sada Kappu nose Djenova i neki ITA nizeligasi i klubovi po Juznoj Americi.Umbro je mislim ubilo ono pre 12-13 godina kada ih Najk preuzeo pa ugasio,pa opet oziveo,mi smo posle toga potpisali sa njima ugovor.Ovaj dres Cilea bi bio odlican za nas.
rolerkoster

Postby Fudbaloman » 10 Feb 2025, 13:00

Secam se i ja. To su oni dresovi u letnjoj fazi, kad su se igrali mecevi protiv Bajera iz Leverkuzena u kvalifikacijama za LS. Garniture iz Francuske stvarno ostaju nedosanjani san posle, dal prva ona teget pogodjena kao iz snova ili druga sa teget linijom po sredini bele, izgledali smo najmocnije sa dresovima na tom SP, to potpisujem. Nije bilo lose ni posle na EP 2000., doduse bila je umesto teget, svetlo plava varijanta, dok su gostujuci dresovi bili komplet beli bez detalja. Ubedljivo nasi najgori dresovi po meni jesu ovi Pumini u Kataru ali ni dok smo bili pod Umbro nije mi se dopadalo, nekako su pokusali da naprave neki smek ali im nije uspelo. Inace da, Umbro je bio izuzetno jak 90-tih i pocetkom 2000-tih, pa Brazil je u njihovim dresovima uzeo SP 1994., to nije mala stvar za njih. Odumiru i oni i Kapa i Loto i Diadora i Ribok, sve te "old school" firme. Jbg, dosli novi, uzeli primat. Kod Kastorea se cesto zale klubovi na kvalitet opreme, da lako puca i cepa se, mislim da su bas zbog toga ovi iz Njukasla ih odjavili i prigrlio ih Adidas. Morali bi da porade na tome, inace se nece nastaviti uspon ako ih budu odjavljivali zbog manjka kvaliteta.
Fudbaloman

Postby Woodoo » 10 Feb 2025, 15:02

rolerkoster wrote:Koliko se secam Zvezda 2001.ili 2002. kada je presla sa Kappe na Adidas imali su problem ko se seca u pocetku.Adidas nije im isporucivao prugaste dresove,nego su imali bele sa crvene tri Adidas trake i obratno crveni sa belim trakama,Evropu su igrali u tim dresovima.

Zbog tih dresova i imam lošu percepciju adidasa iz tog perioda kod nas. A reprezentativni iz 2000-e mi je malo lepši od '98, baš zbog svetlije plave.
Woodoo

Postby Fudbaloman » 10 Feb 2025, 15:43

Mislim da si jedini kojem je 2000. lepsi od 1998. :biggrin: Salu na stranu, to je svakako period kada smo imali najlepse dresove, neki ce reci i zbog plave boje kao dominantne, ali je cinjenica da je to tada bio Adidas. Otkad nema Adidasa mi nemamo reprezentativne dresove, cak smo i u periodu Najka imali dosta dosadne, jedino je tada jos uvek bio period trobojke pa je to izvlacilo kompletan utisak. Dok se ne vrati Adidas, mi necemo imati lep dres i tacka. Sada nazalost vec znamo da je to sigurno jos najmanje 4 godine. Jebeni Kapeli, kako me nervira sve to.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 25 Feb 2025, 17:35

Mozda sam dosadan ali opet ja sa dresovima. Citam malopre da Najk planira da obnovi ugovor sa Finskom do 2030. godine! Ja bih jako voleo samo jedan racionalan razlog koji bi neko relevantan za tu temu mogao da mi objasni, koji to motiv najveca svetska sportska kompanija ima da produzuje saradnju sa jednom od najneuglednijih reprezentacija na svetu koja je samo svega jednom u istoriji bica ucesnik nekog velikog takmicenja, nema ni makar jednog reprezentativnog igraca kao pojedinaca u timu koji privlaci mase, pritom je i trziste prilicno malo :krsti: I sad Finska moze a Srbija ne moze, nego Kapeli sport. Nesto ne stima.
Fudbaloman

Postby Old school » 26 Feb 2025, 13:15

Pa nema druže tu nikakvog racionalnog objašnjenja sem ugradnje, kombine, korupcije, mita, tala kao i u svakoj pori i segmentu društva. Što bi korumpirani FSS sklopljen i instaliran po volji jednog čoveka drugačije odlučio?
Pored desetine veoma pristojnih svetskih sportskih brendova, ako već nismo zbog NN razloga želeli da odaberemo neki od top brendova, izbor je pao zbog razlike od 300k usranih Evra na neku garažnu konfekciju.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Fudbaloman » 26 Feb 2025, 19:02

Znam ja to, ali pojedinci tvrde kako top brendovi nas nece, zbog losih rezultata i malog trzista. A toliko je takvih primera koji tu tezu obaraju. Ovo sa Kapelijem je skandal svoje vrste. Mogu se izvuci jedino ako zaista urade neki vrhunski dizajn pa da kazemo, jeste levi sponzor ali odavno bolji dres nismo imali. Koliko je to realno, mislim da i sami znamo. Uskoro cemo saznati svakako.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 02 Mar 2025, 11:56

Nezvanicno, Mitrovic je otpao za Austriju. Jao si ga nama, sa Vlahovicevim narusenim samopouzdanjem, nestalim Jovicem (za licem se traga, javite najblizoj stanici) mozemo samo da zamisljamo ko ce biti sposoban da uradi nesto u napadu. Ne bi bilo lose mozda pozvati ovog Ilica iz Union Berlina i svakako Ivanovica iz Milvola. Sve u svemu, Mitrovic me strasno razocarao. Kad je doslo dotle da ga Arapi teraju jer se ugojio i opustio, onda je sve jasno. Svi mi smo dobro znali da kada ode tamo, nece biti ni 50% u reprezentaciji onoga sto je bio, a sad ce sve cesce i da odsustvuje.
Fudbaloman

Postby Gerzovo » 02 Mar 2025, 18:01

Vlahović startuje ako bude zdrav. Tu nema spora
Gerzovo

Postby Fudbaloman » 02 Mar 2025, 22:01

To se ne dovodi u pitanje, osim ako po obicaju ne otkaze i on. Problem je njegova forma, vise sedi nego sto igra, naruseno mu je samopouzdanje a i videli smo protiv Danske, silna zelja a nedostatak zavrsnice. Dakle Vlahovic nije trenutno garancija nicega.
Fudbaloman

Postby Baxter Stockman » 03 Mar 2025, 12:47

„Grupa sa Brazilom nije bila laka, ali smatram da se nismo obrukali. Pogotovo ako znamo u kakvom stanju smo tamo otišli, mislim na zdravstveni bilten. Znali smo koliko su povrede bile ozbiljne. Bilo je priče da li povesti te igrače na šampionat ili drugima pružiti priliku, ali selektor je smatrao da momci koji su izneli teret kvalifikacija zaslužuju da se nađu na Mondijalu. Sećam se treninga pred meč sa Brazilom, sedimo na klupi, a tu je nekoliko rekonvalescenata koji samo trče krugove. Tada mi se selektor poverio, rekao da prvi put u karijeri ne zna ko će početi utakmicu. Imali smo zaista velikih zadravstvenih problema, a svi oni su želeli da igraju. A opet znamo da u takvom stanju ne mogu da odgovore svim zahtevima“, istakao je Stojanović.

Nažalost sve ono što smo već tada znali.

Vlahović, Mitrović i Kostić su maltene izgubili sezone nakon prvenstva, Duci malo-malo pa je out.

Jebi ga, stavili reprezentaciju ispred karijere i zdravlja i debelo si zagorčali život.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Fudbaloman » 03 Mar 2025, 13:28

Da, pa svako je mogao da vidi, i najveci amater da to nije bila ta ekipa, jer su svi nosioci sem Tadica u Kataru bili osakaceni. To naravno ne umanjuje lakrdiju sa Kamerunom koju smo na 3:1 ispustili tako sto smo im dozvolili kontre umesto da stanemo na loptu i povucemo se. To je cist amaterizam selektora i pomocnika. No, ekipa nije bila spremna, te zaista nije bilo realno bilo sta da urade. Ja se samo bojim da cemo kako neke stvari idu, i kvalifikacije za SP docekati osakaceni i nespremni. Dovoljan je onaj najnepozeljniji poraz u prvom mecu i mi smo u velikom problemu. Jun je uvek mesec kada smo najgore igrali i kada je bilo mnogo otkaza. Potpisao bih sada poraz od Austrije a da odemo na SP, kao uostalom verujem i svi. Naravno, niko ne kaze da ne bi bila odlicna stvar i da ostanemo u A diziviji, jer realno mozemo.
Fudbaloman

Postby Rancesco » 04 Mar 2025, 11:41

Bez Sergeja Milinkovica Savica protiv Austrije, pise da je odbio poziv
Rancesco

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja