by Fudbaloman » 13 Dec 2024, 19:14
Od meca u Norveskoj kojim smo izborili promociju u A diviziju mi smo cekali vise od dve godine da odigramo takav mec, sada protiv Danske. Jedina, mala ali toliko kljucna razlika je sto protiv Danske to nismo uspeli da materijalizujemo i ostvarimo cilj. Dakle taj podatak da smo toliko dugo cekali da izdominiramo jednog protivnika dovoljno govori samo za sebe, kako i sam kazes uglavnom hladno, toplo jedva nekad. Za narednu godinu ostaje gomila, mnogo pitanja. Ostaje pitanje da li ce se svi najbolji igraci odazivati ili ce nam probirljivi Vlahovic preskociti pola kvalifikacija pa se onda volsebno naspanovan pojaviti u novembru u toboze nekoj kljucnoj utakmici gde ga naravno opet nece hteti gol kao ni protiv Danske uprkos velikoj zelji. Gol nekad treba i zaraditi prethodnim zaslugama, a ne samo doci kad ti se dolazi i onda odmah ocekivati i srecu uz sebe. Naravno tu je upitan i status SMS-a, VMS-a, ko zna jos koga. Drugo pitanje je forma, mi vidimo Samardzica koji konkretno daje velik doprinos Atalanti a Srbiji jos uvek nista. Vidimo da smo znacajno pali na sredini terena gde smo do juce imali prvotimce Lacija, Ajaksa, Sevilje, Juventusa, Torina i slicno a danas se oslanjamo na Spartu iz Praga i PAOK, uz svo postovanje na pozrtvovanosti jednog Birmancevica. Nema ko da kreira akciju, nema ko da gurne loptu Mitrovicu, i njegov npr. ucinak zavisice najvise od njegovog samog angazovanja (videti gol Svajcarcima gde je sve sam uradio). Trece pitanje da li ce ova odbrana koja se znacajno popravila nastaviti da raste ili cemo se vratiti u ono u cemu smo bili 3 godine pre toga. Bekovi nam nemaju minutaze, stoperi cas povredjeni cas igraju cas ne igraju, jedino je Bleki stena i napreduje i odrzava se. Da ne kazem da je dovoljan u jednom mesecu otkaz Vlahovica i povreda Mitrovica, mi ostajemo na napadacima Milvola i Salcburga, jer Luku Jovica mozemo da koristimo za sve drugo, ali za fudbal najmanje. Nece imati ko gol da da.
P.S. Jebena Letonija za koju se ne zna dal je manje trziste, manja popularnost fudbala ili uspesi u istom nosi Adidas dresove vec godinama a nama se i dalje servira prica kako takav brend nema interes na nasem prostoru zbog velicine trzista i rezultata.