Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Fudbaloman » 13 Dec 2024, 14:21

Jeste Hajzenberg Letonija je ocaj zivi, ali je ocaj zivi bila i Bugarska u proslim istorijskim za njih kvalifikacijama gde prvi put nisu imali nijednu pobedu, pa ih mi oba puta nismo znali kako dobiti. Ja o tome pricam. I Albanija je izuzetno skromna reprezentacija, ma koliko god da su se cvrsto pokazali na EP. Ni imena, ni kvaliteta, ni tehnike, ni odbrane ni sredine ni napada. Pogledajmo samo gde im igraju igraci uglavnom i sve je jasno. Mi bi ovde u najnormalnijim okolnostima ali bukvalno samo normalnim nista vise od toga, vec sada mogli da racunamo kako i s kim u barazu, jer to ne bi smelo uopste da se dovede u pitanje, PLUS da uz to gledamo na izazivanje Engleza i napad na njih kao favorite. Dakle to bi trebalo. A mi sta? Unapred znamo da Englezima ne mozemo nista, sa Albanijom cekamo "borbu", pazi borbu za drugo mesto kao da se radi o Svajcarskoj ili Danskoj ponajmanje, a tradicionalno sumnjamo da cemo biti na nivou protiv Letonije pa mozda cak i Andore jer nas bliska proslost na to podseca. Kiksevi su nam tradicija i retko kad smo mi neke kvalifikacije uspevali da okoncamo da makar 2 boda ne prospemo protiv petog ili cetvrtog sesira, ko god bio u njima. Dakle, mi smo sve, samo ne reprezentacija u koju neko moze trenutno da ima poverenja da ce naci nacin i put do SP. Jednostavno smo predaleko od toga.
Fudbaloman

Postby Bogisa91 » 13 Dec 2024, 14:26

6 bodova sa Letonijom, 4 boda sa Albanijom i 1 bod sa Engleskom. Andora naravno 6. Osvojićemo 17 bodova je neka moja prognoza.
Bogisa91

Postby Tegi » 13 Dec 2024, 14:45

Baxter Stockman wrote:
Tegi wrote:Dobro bi bilo da je LN toliki parametar pošto bi to značilo da smo favoriti protiv Engleza.

Kako ti se čini grupa?

Sa nekom novom energijom na klupi bih čak verovao i u prolazak. Da se ponovi tebi i meni draga 2021.

Ovako, neko provlačenje protiv Albanije i infarkt utakmice u baražu deluju kao realnost.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bojdo » 13 Dec 2024, 14:46

Jos ce BIH otici direktno.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Fudbaloman » 13 Dec 2024, 15:17

Tesko, bas tesko. Austrija i Rumunija mnogo organizovanije reprezentacije i oboma veliki motiv da posle 28 godina pauze odu na SP. Moze tu Bosna da se umesa kao sto sam rekao, grupa im pruza tu mogucnost, ali je kvalitet upitan, mozda i mogu jedne da prevare i zavrse u barazu ali bas da budu ispred obe, to je nerealno bar sada kako deluje.
Fudbaloman

Postby СрбинПодгорица » 13 Dec 2024, 15:28

Група је тешка, са Енглезима да се проба извићи бод тамо а кући не Београд да се на публику можда добије. Албанија ту ће бити све сем терена што по правилу ми добијемо дебљи крај, али се надам да смо мало нешто научили. Остале екипе осим 12 бодова епска брука.
Хајз рекао сам да је група опасна и да ће бити изузетно опасна о да се лако може десити да испушимо, што се умало и десило.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Cvele » 13 Dec 2024, 15:33

СрбинПодгорица wrote:са Енглезима да се проба извићи бод тамо а кући не Београд да се на публику можда добије

Ko ti je uzeo nalog
Cvele

Postby Veljkona22 » 13 Dec 2024, 15:46

Gledajte vi Engleze a Šiptari će nas prebiti
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby Hajzenberg » 13 Dec 2024, 15:49

СрбинПодгорица wrote:Група је тешка, са Енглезима да се проба извићи бод тамо а кући не Београд да се на публику можда добије. Албанија ту ће бити све сем терена што по правилу ми добијемо дебљи крај, али се надам да смо мало нешто научили. Остале екипе осим 12 бодова епска брука.
Хајз рекао сам да је група опасна и да ће бити изузетно опасна о да се лако може десити да испушимо, што се умало и десило.

Ti si tipovao koliko me sećanje služi i to odmah posle žreba za EP da ćemo tući Engleze u Gelzenkirhenu po cenu da protiv Slovenije i Danske ništa ne uradimo ali isto tako nisi bio u prilici da tu tezu braniš jer si negde u to vreme bio banovan isto kol'ko me sećanje služi :biggrin:

Grupa za EP jeste bila opasna na papiru ali samo zbog toga što smo mi kriminalno loše odigrali i na prvenstvo otišli samo zato što smo tukli po dva puta CG i Litvaniju i opasno se izbrukali osvojivši samo 2 od mogućih 12 bodova protiv Ugara i Bugara ali i zato što su dva tima išla direktno na EP ali pošto od počev EURO 2028 neće ići direktno iz svih grupa po dva tima nego tipa iz pola grupa direktno po dva tima ni ta priča više neće piti vodu iz vizure naše selekcije.

U principu, svaka čast na optimizmu uoči mečeva sa Albionom, ima još na pretek vremena do toga. Doduše, da vidimo kako će uopšte i izgledati ta Tuhelova Engleska.

A uvek se slatko nasmejem kada neko napiše da ti je nalog ''hakovan'' ili ''ukraden'' :biggrin:
Hajzenberg

Postby Milutinov Tata » 13 Dec 2024, 17:46

MI idemo direktno na SP 4 puta pored Spanije, Francuske, Portugala i pise se o nekim nasim kiksevima u kvalifikacijama, Pa mi smo cak i '82 u grupi bili ispred Italijana koji su posle osvojili SP.

Samo da se ne dizu tenzije pred mec sa Albancima, nek "pritisak" pojede njih kao prosli put u Elbasanu kada smo igrali. Mozda je nezgodno sto igramo i u junu, bilo bi dobro da nam tu ulete Andora i Letonija.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Fudbaloman » 13 Dec 2024, 17:51

Jedna zanimljivost:

Danasnjim izvlacenjem Letonije i Andore, dve selekcije sa kojima nikada nismo igrali ne samo u kvalifikacijama nego uopste ni u prijateljskom mecu, kao i Engleske sa kojima se nismo sastajali od raspada Jugoslavije u borbi za neko takmicenje, spisak reprezentacija sa kojima se nikad jos uvek nismo sastali u kvalifikacijama za SP ili EP (opet ponavljam od raspada SFRJ) se sveo na:

Belorusija, Kipar, Nemacka, Gibraltar, Grcka, Island, Izrael, Lihtenstajn, Holandija, Norveska, Svedska i Turska.

Druga zanimljivost:

Od pomenutih reprezentacija koje nas zaobilaze u kvalifikacionim grupama vec 30 godina, nismo nikad odigrali nikakav pa ni prijateljski mec sa Belorusijom, Gibraltarom, Islandom i Lihtenstajnom.

Pritom, sa Holandijom jos uvek nismo odigrali utakmicu kao Srbija, obelezicemo uskoro 20 godina od poslednjeg susreta sa njima, ako se u medjuvremenu nesto ne promeni.
Fudbaloman

Postby veljkos161 » 13 Dec 2024, 18:34

Fudbaloman wrote:
Baxter Stockman wrote:Norveška je počistila grupu LN sa Slovenijom i Austrijom koje su igrale osminu na EP :)
I to se desilo relativno skoro.

A onaj meč sa Šveđanima pred EP je nebitan, Đokereš i Isak tek nadilaze…

Turci su pogodili pik na EP, posle toga igraju relativno promenljivo…

Norveska pocistila LN?! Pocistila nju Austrija u istoj toj LN jesenas 5-1 u Lincu! A pre toga su i sa Kazahstanom igrali 0-0. Nisu oni nista pocistili vec su samo 2 boda vise imali od te Austrije jer je ova kiksnula oba puta sa Slovenijom po bod i to je presudilo :roll: A i da je pocistila kako kazes, to isto moze biti samo trenutni pik poput Turske na EP. Kakva bre Norveska, nisu ispred nas i nista posebno niti igraju niti kvaliteta imaju.

Ipak mislim da bi dobili Bugare,makar jednom :biggrin:
Relativne su neke stvari ali fakat je da mi odavno igramo toplo -hladno,s tim sto je mnogo cesce hladno nego toplo.
U tom smislu,nismo ispred nikog od tih ozbiljnijih timova u ovom momentu,moze se desiti da dobijemo ali prosto nismo ispred.
Tako stoje stvari.
To kada smo te Norvezane dobili jos smo igrali dobar fudbal,onda da se lozimo da smo i ispred Portugala jer smo u u ranom Piksijevom mandatu i njih dobili jelte.
Malo se slabo obraca paznja na igru i rezultate,ostaje samo prkos prema mogucnosti da su neki jebeni Norvezani bolji od nas u ovom momentu :biggrin:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Cinciripini » 13 Dec 2024, 19:14

Milutinov Tata wrote:MI idemo direktno na SP 4 puta pored Spanije, Francuske, Portugala i pise se o nekim nasim kiksevima u kvalifikacijama, Pa mi smo cak i '82 u grupi bili ispred Italijana koji su posle osvojili SP.

Malo si me iznaneadio sa ovom informacijom za 82, pošto sam znao da smo imali negativan bilans sa Italijanima u grupi,0-2 i 1-1(ovo gledao uživo, ako me sećanje ne vara Zlatko Vujović i Betega), sada video utakmice protiv Danske odlučile redosled u grupi. Samo je tada bila daleko konfornija situacija, jer su prve dve reprezentacije iz grupe direktno išle na SP.
Generalno sigurno nismo bez šansi da budemo i privi, što je pokazala i tvojim podesćanjem istorija, ali ipak treba dosta stvari da se poklopi, prvenstveno selektor može da bude ključan. Tuhel je pokazao da sa engleskim klubom ume da osvoji Ligu Šampiona.
Cinciripini

Postby Fudbaloman » 13 Dec 2024, 19:14

Od meca u Norveskoj kojim smo izborili promociju u A diviziju mi smo cekali vise od dve godine da odigramo takav mec, sada protiv Danske. Jedina, mala ali toliko kljucna razlika je sto protiv Danske to nismo uspeli da materijalizujemo i ostvarimo cilj. Dakle taj podatak da smo toliko dugo cekali da izdominiramo jednog protivnika dovoljno govori samo za sebe, kako i sam kazes uglavnom hladno, toplo jedva nekad. Za narednu godinu ostaje gomila, mnogo pitanja. Ostaje pitanje da li ce se svi najbolji igraci odazivati ili ce nam probirljivi Vlahovic preskociti pola kvalifikacija pa se onda volsebno naspanovan pojaviti u novembru u toboze nekoj kljucnoj utakmici gde ga naravno opet nece hteti gol kao ni protiv Danske uprkos velikoj zelji. Gol nekad treba i zaraditi prethodnim zaslugama, a ne samo doci kad ti se dolazi i onda odmah ocekivati i srecu uz sebe. Naravno tu je upitan i status SMS-a, VMS-a, ko zna jos koga. Drugo pitanje je forma, mi vidimo Samardzica koji konkretno daje velik doprinos Atalanti a Srbiji jos uvek nista. Vidimo da smo znacajno pali na sredini terena gde smo do juce imali prvotimce Lacija, Ajaksa, Sevilje, Juventusa, Torina i slicno a danas se oslanjamo na Spartu iz Praga i PAOK, uz svo postovanje na pozrtvovanosti jednog Birmancevica. Nema ko da kreira akciju, nema ko da gurne loptu Mitrovicu, i njegov npr. ucinak zavisice najvise od njegovog samog angazovanja (videti gol Svajcarcima gde je sve sam uradio). Trece pitanje da li ce ova odbrana koja se znacajno popravila nastaviti da raste ili cemo se vratiti u ono u cemu smo bili 3 godine pre toga. Bekovi nam nemaju minutaze, stoperi cas povredjeni cas igraju cas ne igraju, jedino je Bleki stena i napreduje i odrzava se. Da ne kazem da je dovoljan u jednom mesecu otkaz Vlahovica i povreda Mitrovica, mi ostajemo na napadacima Milvola i Salcburga, jer Luku Jovica mozemo da koristimo za sve drugo, ali za fudbal najmanje. Nece imati ko gol da da.
P.S. Jebena Letonija za koju se ne zna dal je manje trziste, manja popularnost fudbala ili uspesi u istom nosi Adidas dresove vec godinama a nama se i dalje servira prica kako takav brend nema interes na nasem prostoru zbog velicine trzista i rezultata.
Fudbaloman

Postby fontaneros » 13 Dec 2024, 21:48

Prvi mec, 7. jun, tirana
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja