Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Baxter Stockman » 13 Dec 2024, 13:27

Olimp wrote:Inače nikad gora kvaliteta evropskog fudbala. Jebote pa mi smo poslije Turaka najveća mina iz drugog pota.

Teško, msm da su Šveđani i Norvežani trenutno ispred nas.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Fudbaloman » 13 Dec 2024, 13:32

Svedjani?! Svedjani kojih nema na dva poslednja velika takmicenja. Po cemu su ispred nas? Norveska no koment. Haland nije Norveska. Mi smo apsolutno po rezultatima iz proteklog perioda bili najzvucnije ime drugog sesira.
Fudbaloman

Postby Bogisa91 » 13 Dec 2024, 13:35

Borba sa Albanijom za drugo mesto pa u barazu da igramo kuci polufinale. To mora da bude minimalan cilj.
Bogisa91

Postby Горан » 13 Dec 2024, 13:35

Отресли смо и једне и друге два пут у задње вријеме. Шведску чак и трећи пут на пријатељској.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Olimp » 13 Dec 2024, 13:41

Fudbaloman wrote:Svedjani?! Svedjani kojih nema na dva poslednja velika takmicenja. Po cemu su ispred nas? Norveska no koment. Haland nije Norveska. Mi smo apsolutno po rezultatima iz proteklog perioda bili najzvucnije ime drugog sesira.

Slažem se, ali Turska je sigurno jača ne samo od nas nego i od dosta timova iz A pota
Olimp

Postby Baxter Stockman » 13 Dec 2024, 13:41

Norveška je počistila grupu LN sa Slovenijom i Austrijom koje su igrale osminu na EP :)
I to se desilo relativno skoro.

A onaj meč sa Šveđanima pred EP je nebitan, Đokereš i Isak tek nadilaze…

Turci su pogodili pik na EP, posle toga igraju relativno promenljivo…
Baxter Stockman

Postby Fudbaloman » 13 Dec 2024, 13:42

Bogisa91 wrote:Borba sa Albanijom za drugo mesto pa u barazu da igramo kuci polufinale. To mora da bude minimalan cilj.

To je ono najtuznije. Sto ce to da bude borba za drugo mesto a ne vec unapred podrazumevano drugo mesto kad vec prvo ne mozemo.
Fudbaloman

Postby Hajzenberg » 13 Dec 2024, 13:44

Šveđani su se digli dolaskom Tomasona, na FIFA listi ma kakva da je ona su ispred nas što ne znači i da su bolji od nas, sada moraju da budu bolji od Slovenije u grupi (a ona ih izbacila iz pretprošle LN kada su bili svi skupa sa nama i Norvežanima) da bi otišli u baraž ali kako stoje stvari oni će u baraž vrlo verovatno kao jedni od učesnika preko LN ako ovde ne budu drugi.

Norveška uzela prvo mesto u B LN što takođe po difoltu ne znači da su bolji od nas ali u principu ne treba nikoga potcenjivati a nas precenjivati a nije nikakav reper ni to što neke reprezentacije nisu bile (redovne) učesnice nekih takmičenja zadnjih godina. Norveška svakako ne može uzeti sada prvo mesto u kvalifikacijama ispred Nemačke ili možda Italije ali imaju baraž preko LN a i favoriti su u svojoj grupi za drugo mesto pa su nam i oni i Švedi možda potencijalni rivali u tom baražu ako do njega dođemo.

Što se Albanije tiče ovo je odlična ''uvertira'' za zajedničko domaćinstvo EP U21 2027 :biggrin: jer samo treba da se ozvaniči da smo to dobili. Nešto ne mislim da će biti nekih većih problema što se politike tiče, varnica možda ali treba se posvetiti sportskom aspektu. Lagano su otišli na EP u onoj grupi sa Češkom i Poljskom, tamo dobili katastrofu od grupe sa Španijom, Italijom i Hrvatskom gde se nisu obrukali, naprotiv, a u nedavno završenoj LN bili poslednji u grupi sa Češkom, Ukrajinom i Gruzijom ali su mogli biti i drugi recimo. Vrlo zajeban tim. Imaju i glavu i rep ali svakako i podosta mana.
Hajzenberg

Postby Fudbaloman » 13 Dec 2024, 13:49

Baxter Stockman wrote:Norveška je počistila grupu LN sa Slovenijom i Austrijom koje su igrale osminu na EP :)
I to se desilo relativno skoro.

A onaj meč sa Šveđanima pred EP je nebitan, Đokereš i Isak tek nadilaze…

Turci su pogodili pik na EP, posle toga igraju relativno promenljivo…

Norveska pocistila LN?! Pocistila nju Austrija u istoj toj LN jesenas 5-1 u Lincu! A pre toga su i sa Kazahstanom igrali 0-0. Nisu oni nista pocistili vec su samo 2 boda vise imali od te Austrije jer je ova kiksnula oba puta sa Slovenijom po bod i to je presudilo :roll: A i da je pocistila kako kazes, to isto moze biti samo trenutni pik poput Turske na EP. Kakva bre Norveska, nisu ispred nas i nista posebno niti igraju niti kvaliteta imaju.
Fudbaloman

Postby Tegi » 13 Dec 2024, 13:51

Dobro bi bilo da je LN toliki parametar pošto bi to značilo da smo favoriti protiv Engleza.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Fudbaloman » 13 Dec 2024, 13:52

Prognoziram 3 boda sa _______, obe pobede nad Andorom, 4 boda sa Letonijom i bod sa Englezima. dakle nekih 14. E sad s obzirom da bi se pobede nad Andorom brisale, ostali bi na 8, sto bi dovelo veliko pitanje da li bi bili drugi. Takodje, nemojte se iznenaditi scenarija gde Pikseta gubi od Austrije u martu i dobija smenu a u junu krene neko novi. Sve u svemu, zakljucak ostaje isti, sanse da Srbija ucestvuje na sledecem SP su po mojoj proceni oko 20%. Malo, nedovoljno.
Last edited by Milutinov Tata on 13 Dec 2024, 17:37, edited 1 time in total.
Reason: Recnik
Fudbaloman

Postby Baxter Stockman » 13 Dec 2024, 13:57

Tegi wrote:Dobro bi bilo da je LN toliki parametar pošto bi to značilo da smo favoriti protiv Engleza.

Kako ti se čini grupa?
Baxter Stockman

Postby Hajzenberg » 13 Dec 2024, 14:00

Nisi to dobro formulisao Fudbaloman. Pobede protiv zadnjeg u grupi se brišu kada se gleda rang lista drugoplasiranih a sve u vidu rangiranja pred baraž mečeve a sa tih tvojih hipotetičkih 14 bodova (valjda) bi bili bolji od Albanije i otišli u baraž.

Engleska je tim ili ekipa koja se dobrano razlikuje što se kvalifikacija tiče i što se samih završnih turnira tiče kako se nekada to popularno nazivalo. Videli smo da su kadri i bez Kejna kao od šale da dobiju 3:0 u Grčkoj protiv zahuktalih Helena koji su ih dobili na Vembliju što opet naravno nije nekakav ili nikakav reper ali...možda možemo da ostanemo jednom neporaženi protiv njih i skupo prodamo kožu, videćemo. Daleko je jun, prvo ta Autrija, pa da vidimo sa kakvim snagama raspolažemo u kvalifikacijama, ne treba unapred očajavati ali bi neke stvari morale krucijalno da se promene što se nas tiče.
Hajzenberg

Postby Fudbaloman » 13 Dec 2024, 14:05

Hajzenberg wrote:Nisi to dobro formulisao Fudbaloman. Pobede protiv zadnjeg u grupi se brišu kada se gleda rang lista drugoplasiranih a sve u vidu rangiranja pred baraž mečeve a sa tih tvojih hipotetičkih 14 bodova (valjda) bi bili bolji od Albanije i otišli u baraž.

Engleska je tim ili ekipa koja se dobrano razlikuje što se kvalifikacija tiče i što se samih završnih turnira tiče kako se nekada to popularno nazivalo. Videli smo da su kadri i bez Kejna kao od šale da dobiju 3:0 u Grčkoj protiv zahuktalih Helena koji su ih dobili na Vembliju što opet naravno nije nekakav ili nikakav reper ali...možda možemo da ostanemo jednom neporaženi protiv njih i skupo prodamo kožu, videćemo. Daleko je jun, prvo ta Autrija, pa da vidimo sa kakvim snagama raspolažemo u kvalifikacijama, ne treba unapred očajavati ali bi neke stvari morale krucijalno da se promene što se nas tiče.

Nisam se dobro izrazio. Primedba na mestu. Naravno da sam mislio na 8 bodova u smislu rangiranja za baraz. A sto se tice 14 u grupi, to nam i dalje ne bi garantovalo drugo mesto, jer mi cemo sigurno kiksnuti a Albanija mozda i nece. Mozda i proradi cuvena englesko-____________ urota pa im onako rastereceni pred kraj kvalifikacija i ponude koji bod za prevagu. Evo ja sam siguran da mi necemo oba puta dobiti Letoniju, siguran. Ne umemo sa Sovjetskim republikama i to se koliko puta vec dokazalo. Kiksnucemo garantovano. A o obe pobede nad Albanijom koje bi jedino prakticno garantovale baraz, da ne pricam. Tuzno je sto mi tako nesto mozemo samo da prizeljkujemo a izuzetno daleko da planiramo. Sve u svemu, Portugal se desio onomad i 20 godina nece nista slicno. Mi ne mozemo preko Engleza, a baraz je em na dugackom stapu em je komplikovana prica. Nisam optimista i eventualnu promenu misljenja moze da proizvede samo dobar rezultat najpre u junu pa potom u septembru u zavisnosti od toga s kim cemo uopste igrati u prva 4 kola. Naravno da dve pobede protiv Andore u tom pocetnom delu ne menja sustinu, ali pobeda nad Albanijom ili bod sa Engleskom bi mogao.
Last edited by Milutinov Tata on 13 Dec 2024, 17:39, edited 1 time in total.
Reason: Recnik
Fudbaloman

Postby Hajzenberg » 13 Dec 2024, 14:14

Samo još SrbinPG da se pojavi sa upisom i kuknjavom na ENG i ALB kao kada je pre dve godine proglasio teško ostvarivim drugo mesto u kvalama za EP gde su nam Bugari, Crnogorci i Litvanci bili takmaci i da zatvaramo radnju :lollol: a da ne pričam o ''strahu'' od Luksemburga :laugh:

Letonija je očaj živi, ljudi žive bukvalno na relaciji C-D LN mada su u nekoj daljoj ili bliskoj prošlosti znali recimo Turcima par puta da zaprže čorbu a sećamo se pogotovo čuvenog njihovog baraža za još čuveniji EURO 2004 što je i jedino takmičenje koje su i neki kako ih nazivaju Latvijci i videli. Ali to je davno prošlo vreme i sve sem 6 bodova protiv njih zaista nije opcija. Naravno, ako se nama kockice poslože jer ako mi ne znamo kako se protiv nekog autsajdera opeći onda ne znam ko to zna.
Hajzenberg

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja