by Fudbaloman » 02 Nov 2024, 16:45
Naravno, otvorio nam se zreb u Africi, ali se kao sto sam ranije pisao nije dalo, bas nismo imali srece, a tada smo je zasluzili. Nije bilo skandala ni oko nje ni u reprezentaciji, pravi selektor, sasvim dobra selekcija kojoj je napad falio, dobijes Nemacku, pregazis Australiju prvo poluvreme gde komotno treba da vodis 2 ili 3:0, nemas srece da bar jedna udje i onda se sve okrene, jos ti sudija ne svira ruku iznad glave a dve ruke tebi bez greske svira pre toga i protiv Gane i protiv Nemacke. No pazi, mi smo dobili Nemacku. Koga su tu Turci dobili te 2002.?! Startni poraz od Brazila, nereseno sa Kostarikom, pobeda nad Kinom kojoj je to do danas jedino ucesce ikad, zatim Japan u 1/8, Senegal na produzetke u 1/4, opet poraz Brazil i trece mesto preko Juzne Koreje! Znaci za trece mesto trebalo je pobediti u regularnom delu Kinu, Japan i Juznu Koreju, SVE TRI AZIJSKE SELEKCIJE?! Cak ni Senegal nisu mogli da dobiju u 90 minuta koji je bio hit tog prvenstva mnogo veci od Turske iako su ih ovi izbacili. Dakle pojave se posle 48 godina na SP (jedini put pre toga daleke 1954.) i odmah im se namesti kostur koji im preko prosecnih Azijata donese trece mesto bez da ikog zivog koji je vredeo na tom SP moraju da pobede! I do danas se ne vrate na SP jos uvek! Pa sta je to?! A mi? Mi idemo ali redovno dobijamo Nemacke (Italija 90', Francuske 98'), grupu smrti Nemacka 2006., Nemacku u Africi, Brazil i preozbiljnu Svajcarsku i u Rusiji i u Kataru...Paaaa jeboteeee, ajde sad to uporedi, stvarno ni u ludilu ne moze da se poredi. Nama je u Africi bez obzira na laksi kostur za trece mesto trebalo da prodjemo SAD, Urugvaj i jos jednom dobijemo Nemacku, to je bio put. Koja razlika! Jedno je kad ti se otvori zreb, drugo kad te u jedinom ucescu na SP u bezmalo 70 godina racunajuci do danas useru da ti bude dovoljno da dobijes Kinu, Japan i Koreju za 1/2 i trece mesto. A nisi pre toga mogao da dobijes cak ni Kostariku! Samo se setimo nekih stvari, bice nam jasnije koliko mi stvarno osim sto cesto nemamo mnogo drugih faktora poput jedinstva, duha, postenja, selektora i slicno, nemamo srece nimalo ali nimalo!