by Fudbaloman » 26 Sep 2024, 12:29
Pa zar Antic nije bio primer takvog? I? Opet si imao nezadovoljnog Bufona iz Metalurga koji je umislio da mora da brani i da se sa Anticem ne moze saradjivati jer ga nije prepoznao takvog grandioznog medj' stativama. Nije to sve do selektora. To je do sistemskog visedecenijskog mentaltiteta koji je ukorenjen u fudbalskim krugovima, kako medju samim igracima i ljudima u reprezentaciji tako i u javnosti. Zar zaista mislite da nas sutra preuzme Anceloti ili Klop recimo, da opet ne bi bilo nezadovoljnih? Bilo bi. Jednostavno kod nas je uvek vaznije dizati nos i isticati sebe nego progutati nesto zarad interesa ekipe. U klubovima to donekle i mogu da razumem, jer igras za pare, profesionalac si, pa kada osetis da te neko nipodastava kao profesionalca u svom poslu, za neke stvari i ima opravdanja. U reprezentaciji bi trebalo to da se kanalise, ne bi bilo veceg covek od tog Dusana Tadica da je smekerski precutao klupu protiv Engleske ( za koju smo svi saglasni da je bila nepravedna) i posle meca izbegao da izjavi kako je najspremniji, najbolji i najlepsi. Ne, nego se odmah posle toga digla prasina, kvazinovinari su jedva docekali da Piksetu prenesu tu izjavu za konferenciji, ovaj sujetan i nabedjen kakav je jedva je docekao da odgovori sa "pa to nikako nije dobro ako je rekao" i eto ti sukoba, razdora i skretanja paznje sa odlucujeg meca protiv Slovenije na svadju igrac-selektor, i to ne bilo koji igrac nego kapiten, sto jos dodatno daje na tezini. Opet kazem ako si zaista u reprezentaciji prisutan zbog reprezentacije, zbog viseg interesa i rezultata, a ne zbog sebe, onda ces precutati i ociglednu nepravdu i gurati jos jace ako zelis da igras. Pa jebote nikad necu razumeti durenje kada ne dobijes poziv i odbijanje da igras "dok je taj i taj selektor", vec da sam fudbaler, upravo bih naprotiv ucinio sve da budem bolji i jaci i popisam se pred fudbalskom javnoscu na to sto me ne zove, pa nek njega prozivaju a ne mene sto odbijam da se odazovem neki sledeci put jer prethodni nisam pozvan. Nemamo to u sebi nazalost i retki su igraci kod nas koji kolektiv stavljaju ispred pojedinca, kada bi takve imali u odnosu makar 70%, mi bi procvetali, i mnogo manje bi se pricalo o selektoru i Savezu, vec o boljim rezultatima i kultu kakav reprezentacija nema decenijama.