Deran991 wrote:Kako se ovde stavovi menjaju neverovatno brzo. Jedna dobra utakmica i odmah optimizam, to je to. Samo još neka sitna promena.
Sledeću utakmicu kada isti ovi igrači izgube ponovo kreće pljuvačina i komentari tipa ''znao sam, jesam li rekao'' itd.
Pogledajte samo sastav od pre skoro 3 godine koji je tukao Portugal u Lisabonu, a danas nam većina ne valja.
Tu utakmicu protiv Portugala je odigrao na iznenadjenje, nazalost tu takticku nelogicnost koju je koristio u tom mecu , sa Zivkovicem na beku, SMS i Tadicem kao igracima iza spica je kasnije ustalio a za to mozemo da okrivimo i uspeh na ovoj utakmici... Kazem nazalost, posto je jasno bilo da takva fora moze da prodje na jednom mecu, svaka pismena i dobro vodjena ekipa sa ovakvom postavom lako izlazi na kraj . Zasto je to tako? Pa zato sto smo forsirali dosta spor , intertan vezni red, zato sto si na wing-back pozicijama imao dva krilna igraca (pogotovo je to problem sa Zivkovicem koji nema korak i sprint da moze da pokriva celu stranu) . To je dovodilo do toga da bocni stoperi moraju da pokrivaju ogroman prostor zbog inferiornosti na stranama, samim tim su nam lako bilo ugrozene centralne zone ulascima iz drugog plana . Ima milion primera kada je Milenkovic ostajao 1 na 2 , ili 1 na 1 povlaceci se , gde se igrac 30 metara zalece na njega. To je izuzetno teska pozicija za stopera, izuzetno. Na sve to u napadu i prednjem veznom redu nemas brze igrace i driblere, a ova formacija 3-4-3 zahteva direktan fudbal i brzinu.
Sta se sada promenilo. Pa to da je na desnoj wing poziciji dobio Nedeljkovica koji ce korakom, visinom i kvalitetom pokriti celu stranu u oba pravca, Erakovic nece morati da ima velika pomeranja i na uzem prostoru ce uz Milenkovica delovati sa pozicije stopera . Pavlovic ce i dalje imati posao da vise siri i u defanzivi ali i da pomaze u kreiranju napada, videli smo to i juce ... Cuvar ledja Birmancevicu, koji ima dosta vise slobode u napadu , posto se sada lako u defanzivi zastitimo sa spustanjem u 4-2-3-1 formaciju, gde Pavlovic zauzme mesto beka. Drugo, jako bitno, dosta lakse iznosimo loptu, posto su Zivkovic i Samardzic brzi i agilniji, vise se otvaraju i vertikalno i po dubini, traze prostor za razliku od Tadica i SMS koji ulaze u sredinu i traze posed. Da je bio i Vlahovic jos vise bi dobili na agilnosti i dubini, sto nije zanemarljivo. Videli ste sada i koliko rasterecenije igraju i Lukic i Ilic, koji su dobri igraci ali su isto bili zrtve sistema i profila igraca. Zasto, je sada to bolje, zato sto imaju vise opcija za pas kroz agilnije igrace oko njih.
Izmene su mu bile jako lose, ne znam sta je hteo da postigne. Cim krene sa improvizacijama, tumbanjem logicnih pozicija igraca , mi padamo u igri ... I opet nazalost, mislim da nema intelekt i znanje da prepozna situaciju, kada zasto i tako ...
Svi silama bi trebalo krenuti po Bajcetica, tek onda bi dobili na hitrini veznog reda i opciju vise. Sa njim i Aleksicem, imamo tu vrstu dinamicnih vezista, a to nam godinama fali . Sto pre gledati da se prikljuce Matija Popovic, Maksimovic i Cvetkovic, oni moraju da nam budu projekat za buducnost, a da ima malo takticnosti u FSS, gledali bi i ka Ficu Stevanovicu i Mijatovicu uz ovu trojicu, da im se da podrska i da izvuku svoj potencijal .. City grupa cesto zna da bude "ubica" potencijala . Od svih igraca koji su otkazali, Mitrovic mora da bude uz tim, ima milion razloga za to , a ne mislim samo na stare zasluge.