Velja wrote:Najveći problem ove reprezentacije je golman, a stičem utisak i da Piksi nije načisto ko je rešenje za Katar.
Probao je sa Vanjom protiv Mađara i još nije doneo odluku. Iluzorno je pričati o ambicijama na prvenstvu bez regulisane pozicije golmana.
Drugi najveći problem je što Strahinja Pavlović nije standardan u Bazelu...
Naš najveći problem je što smo spori. 80% tima nam je izmedju 185 i 195cm visine, i većina su tromi. Mi imamo problem da branimo kontre i protiv Iraca. Zašto bi bilo ko očekivao da to izgleda bolje protiv Danaca. Generalno, igra u tranziciji, defanzivnoj i ofanzivnoj je velika mana ove ekipe. Kad osvojimo loptu ne prenosimo je dovoljno brzo i uigrano na protivničku polovinu. Kad je gubimo na protivničkoj polovini, ne vraćamo se dovoljno brzo i ne vršimo presing čim izgubimo loptu.
Da je Piksi barem bacio akcenat na uigravanje prekida, da iskoristi tu visinu kako treba. Na žalost, mi od Antića nemamo selektora koji je stavio akcenat na prekide. Kod Antića smo barem 30% golova davali iz prekida. U reprezentaciji nema baš mnogo vremena za uigravanje akcija, ali prekide je barem mogao da uigra kako treba.
Pored toga, nama je najslabiji deo tima odbrana, a Piksi je konstantno ostavlja u nezavidnoj poziciji jer igra previše ofanzivno i otvoreno. Drugo poluvreme je počeo sa Tadićem, Sergejem, Radonjićem, Kostićem, Mitrovićem i Jovićem. Niko od njih nema ozbiljan doprinos u defanzivi. Ekipa može da toleriše 1-2 igrača koji se šetaju po terenu u odbrani, ali ovo je previše. I rezultat toga se odmah video u narednih 10 minuta. Posle svi pljuju odbranu, a problem je što su naši defanzivci po bokovima konstantno ostajali u situacijama 1 na 1. Nije realno da dobijaju te duele protiv mnogo bržih igrača. Po meni, tu je selektor kriv jer traži od njih nešto što oni ne mogu da ispune.