Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Lakerit » 15 Nov 2021, 13:09

Racic, kao i Grujic, su po konstituciji visoki i ne brzi igraci slicni Sergeju i Maticu, govorim o fizickim predispozicijama. Kada se nakljuka sredina terena sa puno takvih igraca pojavljuju se rupe. Trebaju i takvi igraci ali mi imamo puno visokih i korpuletnih igraca od Mitrovica, Vlahovica, Sergeja...nama visina nije problem, stavise najvislji smo na takmicenjima po pravilu. Svi nabrojani igraci su na oko 190 cm, sto je za fudbal stvarno izrazita visina.
Treba nam neki brzi zvrk na sredini tipa Gacinovica koji se nazalost gubi u Hofenhajmu.

Veliki nam je problem odbrana jer poklanjamo pogotke, kao i juce. Moram reci da sam prilicno razocaran u Rajkovica, bas nesiguran i pogubljen. Treba probati sa Sergejvim bratom i Svilarom na narednim prijateljskim.
Last edited by Lakerit on 15 Nov 2021, 13:11, edited 1 time in total.
Lakerit

Postby Monogamija » 15 Nov 2021, 13:11

Nama treba neka luda glava na golu, koja će da drekne, da se unese nekom našem u facu ako treba, a to je samo Vanja. Dmitrović i Rajković su od sjaja do očaja golmani.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby DM 12 » 15 Nov 2021, 13:14

Nisam čitao, mozda je neko vec pisao, ali kao da je na klupi Portugala sinoc sedeo Milojevic ili Stanojevic :D

Bukvakno je covek izašao, ne da pobedi, nego da ne izgubi, ono je toliko destruktivan fudbal, kao da sam gledao Partizan protiv Socija/Klare/.

Covek je kontre trčao sa 2,5 igraca, bukvalno kao Partizan, gore odseceni Ronaldo i Jota ( Rikardo i Menig), nemaju ambicije da daju gol i kao Partizan primaju gol pred kraj meča nakon što su se skroz uvukli u krilo golmanu.

Naravno ima dosta i do naše igre :blue:, ali isto tako činjenica je da Portugal igra dosta lose kvalifikacije.
DM 12

Postby Lakerit » 15 Nov 2021, 13:19

COvek je cekao kontre nakon laganog vodjstva, skoro bi svi to radili jer protivnik mora da dva komada a mora totlano da se otvori, problem je sto Ronaldo nije onaj stari i pravi velike probleme u svakom timu u kojem igra svojim poasanjem i igrom. Imali smo mi juce srece kod nekih njihovih kontri nakon nasih gresaka u dodavanju i igri zadnje linije, tipa Pavlovic kada je driblao po levoj strani pa izgubio loptu.
Lakerit

Postby Tegi » 15 Nov 2021, 13:20

S tim da je Milojević sinoć bio trener Portugala, Mitrović bi za 10 cm bio u ofsajdu.

Ma oni su nas u drugom poluvremenu uštopovali, prepustili nam posed, ali nas načisto iseckali. Do ulaska Radonjića nismo uspeli da uđemo u 16m sa loptom u nogama, još su oni imali zicer Sančesa i njegov "otvoren" šut sa 16 metara. Dosta blaža i srećnija varijanta prvog poluvremena iz Beograda kada smo takođe igrali sa 2 napadača, a Lazović i Kostić nemoćni da probiju Sedrika i Kansela ubacivali frljoke u 16 što su Fonte, Diaš i Danilo sve počistili.

Sa druge strane, u prvom pluvremenu je trebalo da bude 2 razlike za nas, da su igrali beli protiv plavih, a ne Srbija protiv Portugala.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby grobar_Zvornik » 15 Nov 2021, 13:26

Након проспаване ноћи утисак је још бољи.
Невјероватна утакмица фудбалске репрезентације. И након примљеног гола нисмо падали, већ расли како су минути протицали. Буквално се морало исплатити и јесте.

Импресивније квалификације, истина уз теже противнике, смо имали само под Петковићем...
Овако импресивну утакмицу нисмо одиграли 30 година.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Hajzenberg » 15 Nov 2021, 13:32

4 utakmice u LN u 10-12 dana tokom juna meseca dobro će doći, kako takmičarski tako i za dodatno uigravanje i kombinacije za SP a naravno i one dve preostale u septembru. Sa jedne strane nadam se da nećemo ''tankovati'' jer prvo mesto donosi drugi šešir za glavne EURO kvalifikacije a sa druge strane da se isprobaju još neke varijante pred Mondijal. Zavisi i sa kime ćemo igrati u grupi Lige Nacija, nije isto ako su rivali recimo Švedska i Norveška ili neko drugi ko može da nam zapadne u LN.

Valjda će i selektor i igrači ozbiljno shvatiti ovo takmičenje za razliku od Tumbe i bratije koji jedva sa igračima obezbediše opstanak u B diviziji i to zahvaljujući pobedi Mađara nad Turcima a sve je bilo u cilju ''prolaska baraža'' za EP a LN ko šiša, čisto usputno da se odigra.

Prvo mesto je imperativ, ne samo zbog pukog plasmana u A LN ili nekakvog baraža za EP nego da bi bili u tom drugom šeširu za glavne kvalifikacije a ne da nam opet upadne kombinacija tipa Portugal-Ukrajina ili slično. Trebalo bi i najbolja drugoplasirana u 4 grupe B divizije LN da bude u drugom šeširu ali 'ajde sad da ne cepidlačimo, to je teško gađati da bude baš tako.
Hajzenberg

Postby Tegi » 15 Nov 2021, 13:37

grobar_Zvornik wrote:Импресивније квалификације, истина уз теже противнике, смо имали само под Петковићем...

Nemoj, molim te.

Mislim na ovo "Impresivnije". Teža grupa je svakako bila. Kao što bi bila i svaka druga iz tog vremena, jer nisi imao kvalitet skoncentrisan u 6-7 ekipa koje osvajaju grupu sa 8 pobeda i 2 remija i još toliko reprezentacija sposobnih da ih namuče makar u međusobnom duelu.

Ali naša igra, klasična stanojevićevsko-milojevićevska uz baš ozbiljnu fortunu. Ključna novina koju je doneo Petko je bila svest da mi više nismo dark horse iz druge polovine 1990-ih kao što se verovalo u ciklusima za Japan, Koreju i Portugaliju, već jedva iznadprosečna selekcija koja sa isluženim veteranima iz prethodnih kvalifikacija i bez maksimalnog zalaganja ne može nikog koliko toliko ozbiljnog da pobedi. Otuda i forsiranje vojnika poput Gavrančića, Duljaja, Mladenovića, Koromana, ćelostera Đorđevića...
Last edited by Tegi on 15 Nov 2021, 13:46, edited 3 times in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby DM 12 » 15 Nov 2021, 13:39

Lakerit wrote:COvek je cekao kontre nakon laganog vodjstva, skoro bi svi to radili jer protivnik mora da dva komada a mora totlano da se otvori, problem je sto Ronaldo nije onaj stari i pravi velike probleme u svakom timu u kojem igra svojim poasanjem i igrom. Imali smo mi juce srece kod nekih njihovih kontri nakon nasih gresaka u dodavanju i igri zadnje linije, tipa Pavlovic kada je driblao po levoj strani pa izgubio loptu.

Ma stoji to, nego imam osećaj da je krenuo hrabrije u te kontre da bi nam dao bar jos jedan gol pre nego sto izjednačimo ili preokrenemo.

Bukvakno su trčali kontru sa 2 do 3 igraca, kad god su krenuli sa malo vise pravili su nam probleme, ljudi krenu u kontru, a maltene cela odbrana + Mutinjo i Danilo ostaju na svojoj polovini.

Da je Portugalcima bila pod moranje pobeda samo, nisam siguran da bi prošli, kao sto je Partizan prošao Klaru jer smo morali da napadnemo, da nam je x radio posao isto bi prošli kao Portugal sinoc.
Last edited by DM 12 on 15 Nov 2021, 13:41, edited 1 time in total.
DM 12

Postby Monogamija » 15 Nov 2021, 13:39

Lakerit wrote:problem je sto Ronaldo nije onaj stari i pravi velike probleme u svakom timu u kojem igra svojim poasanjem i igrom.

Jedna od ključnih tačaka je upravo ovo, pođeš samo da je njegov svaki šut ka golu šut koji ide u okvir gola. Onaj slobodnjak do pre par godina to je njemu bio penal, 8 od 10 je davao, a ova 2 bi završila ili na okviru gola ili uz neku ludačku paradu golmana. Definitivno je vidljivo da je Ronaldo gotov i da teško da on pravi neku ogromnu razliku. Nama je sinoć Silva u nekoliko navrata ulazio u sredinu kao tane.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby fontaneros » 15 Nov 2021, 13:41

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Dubis81 » 15 Nov 2021, 13:59

Hajzenberg wrote:I neko 27-28 mesto na listi doneće verovatno treći šešir, nema bojazni. Mrtvi Vels ima četr'es i kusur bodova više od nas ali čisto sumnjam da će oni u Katar, njih sam uzeo samo kao reper, ima tu i afričkih i latinoameričkih pa i evropskih ekipa koje neće videti SP a biće možda na listi ispred nas.

U suštini taj 3 šešir nam donosi grupnu fazu sa Argentinom, Brazilom ili Katarom iz prvog šešira.Ovo je baš veliki % šanse da bude ovako zato što u prvom biće 5 selkcija iz Evrope a u drugom najverovatnije 6 sve zavisi od Kolumbije i Urugvaja.
A moguće je neka reprezenbtacija iz Evrope iz prvog a iz drugog USA ili Meksiko.
Lepo bi bilo Katar, USA, mi i neko iz 4 šešira verovatno iz Evrope.
Treba da budemo medju 23 selekcije, sada smo 23 ali ispred nas su Urugvaj, Čile, Kolumbija i Peru iza al ako se plasira biće ispred.Ali od ove 4 selekcije verovatno 2 se neće kvalifikovati ako Ekvador zadrži poziciju.
Brinu me ovi iz Afrike, blizu su nam i Maroko i Alžir i Tunis(pitanje je dal u PO mogu da dobiju 30 bodova da nas prestignu), Poljska će ispred nas isto biti ako se plasira kao i Ukrajina a verovatno i Japan ali se to neutrališe preko evropskog PO, pošto od Portugala, Švajcarske(Italije), Vels, Ukrajina, Poljska mogu samo 3 selekcije na svetsko.
Plus Senegal koji je ispred ali igra PO.
Verovatno si u pravu al bićemo na nekoj granici 3 šešira, njaverovatnije u trećem, ne bi bilo dobro da smo u četvrtom.
Mnogo nas jebe pozicija desnog spolnjeg, imamo realno samo Lazovića tu(Radonjić i Živković jesu zamene al nije to to) a na levoj već imamo fine zamene za Kostića.
Videćemo i vezni red sa Lukićem pa tu je mali Ilić, to su baš mladi igrači i realno lepa budućnost uz veliku zabrinost što mlada i omladinska selekcija u zadnje 3,4 godine su katastrofalno loše.
Mora da se promeni pravilo stranaca, da stranci iz EU se tretiraju kao domaći, tada ćemo izbacivati kvalitetne mlade igrače, kada igraju mladi sa dobrim strancima u ligi, stiču veću čvrstinu i bolje su taktički potkovani.
Nije FER da bude lista iz marta nego mora lista iz februara za izvlačenje.Zašto?
Pa zato što sputava selekcije koje su se direktno kvalifikovale a forsira selekcije preko PO(dobiće mnogo više bodova nego plasirane selekcije koje igraju prijateljske).
Ja se nadam da se ne računa mart mesec.
Dubis81

Postby Lakerit » 15 Nov 2021, 14:07

Trenutno u19 nije tako losa. Moglo bi tu da se probere par zanimljivih igraca za buducnost. Treba imati na umu da dva igraca koji bi igrali za u21 vec igraju u prvom timu a to su Vlahovic i Pavlovic, sto je bolje nego da su u u21.
Lakerit

Postby СрбинПодгорица » 15 Nov 2021, 14:22

Идем улицом градом и пјевам Mitro`s on fire na na na не бих примијетио да довољно гласно пјевам да неки момак малтене поче да игра и скаче када ме чуо. У праву је Хајзенберг треба добро игратии ту ЛН због Еура и тих шешира. А у Катару да се прође група а после може бити свашта. Ако би добили Катар у групи била премија, у случају најјачих екипе типа Бразила и Аргентине ваљало би да неко из другог шешира буде нешто лакши.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Dubis81 » 15 Nov 2021, 14:30

A za EURO koja se lista gleda?Pošto smo mi sigurno među top 20 Evropskih selekcija, ja ne vidim kako bi mi bili u trećem šeširu za te kvalifikacije?Mi smo 14 po fifinoj rang listi od evropskih selekcija, verovatno se gleda neka UEFA lista ali ima li neko link za istu?
Dubis81

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja