Hajzenberg wrote:I neko 27-28 mesto na listi doneće verovatno treći šešir, nema bojazni. Mrtvi Vels ima četr'es i kusur bodova više od nas ali čisto sumnjam da će oni u Katar, njih sam uzeo samo kao reper, ima tu i afričkih i latinoameričkih pa i evropskih ekipa koje neće videti SP a biće možda na listi ispred nas.
U suštini taj 3 šešir nam donosi grupnu fazu sa Argentinom, Brazilom ili Katarom iz prvog šešira.Ovo je baš veliki % šanse da bude ovako zato što u prvom biće 5 selkcija iz Evrope a u drugom najverovatnije 6 sve zavisi od Kolumbije i Urugvaja.
A moguće je neka reprezenbtacija iz Evrope iz prvog a iz drugog USA ili Meksiko.
Lepo bi bilo Katar, USA, mi i neko iz 4 šešira verovatno iz Evrope.
Treba da budemo medju 23 selekcije, sada smo 23 ali ispred nas su Urugvaj, Čile, Kolumbija i Peru iza al ako se plasira biće ispred.Ali od ove 4 selekcije verovatno 2 se neće kvalifikovati ako Ekvador zadrži poziciju.
Brinu me ovi iz Afrike, blizu su nam i Maroko i Alžir i Tunis(pitanje je dal u PO mogu da dobiju 30 bodova da nas prestignu), Poljska će ispred nas isto biti ako se plasira kao i Ukrajina a verovatno i Japan ali se to neutrališe preko evropskog PO, pošto od Portugala, Švajcarske(Italije), Vels, Ukrajina, Poljska mogu samo 3 selekcije na svetsko.
Plus Senegal koji je ispred ali igra PO.
Verovatno si u pravu al bićemo na nekoj granici 3 šešira, njaverovatnije u trećem, ne bi bilo dobro da smo u četvrtom.
Mnogo nas jebe pozicija desnog spolnjeg, imamo realno samo Lazovića tu(Radonjić i Živković jesu zamene al nije to to) a na levoj već imamo fine zamene za Kostića.
Videćemo i vezni red sa Lukićem pa tu je mali Ilić, to su baš mladi igrači i realno lepa budućnost uz veliku zabrinost što mlada i omladinska selekcija u zadnje 3,4 godine su katastrofalno loše.
Mora da se promeni pravilo stranaca, da stranci iz EU se tretiraju kao domaći, tada ćemo izbacivati kvalitetne mlade igrače, kada igraju mladi sa dobrim strancima u ligi, stiču veću čvrstinu i bolje su taktički potkovani.
Nije FER da bude lista iz marta nego mora lista iz februara za izvlačenje.Zašto?
Pa zato što sputava selekcije koje su se direktno kvalifikovale a forsira selekcije preko PO(dobiće mnogo više bodova nego plasirane selekcije koje igraju prijateljske).
Ja se nadam da se ne računa mart mesec.