Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Fića » 26 Jan 2012, 11:32

Ćurčić: "Orlići" - nova snaga A tima

0 komentaraOdštampajMake font size smaller Make font size default Make font size larger 26. januar 2012. 11:15 > 11:17
Vršilac dužnosti selektora Srbije za prijateljski duel sa Kiprom računa na Lazara Markovića, Filipa Đuričića, Matiju Nastasića i Aleksandra Ignjovskog.

Radovan Ćurčić u novi ciklus reprezentativnih mečeva ulazi sa renoviranim sastavom. Posle neuspešno okončanih kvalifikacija za EURO 2012 i prijateljskih susreta po Centralnoj Americi u novembru, "orlove" očekuje prvi test u novoj godini - 29. februara gostovaće na Kipru.

Budući da Srbiju očekuje podmlađivanje tima, s obzirom na to da su se neki od asova poput Nemanje Vidića i Dejana Stankovića oprostili od nacionalnog dresa, Radovan Čurćić biće primoran da pozove nove snage "pod zastavu".

Duel na Kipru biće prvi test uoči junskih ispita i kasniji septembarski početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Čurćić već pravi kombinacije za sastav srpskog tima, koji bi trebalo da bude miks starih i novih aduta.

"Za proveru na Kipru biće pozvano i nekoliko mlađih igrača, onih koji su igrama u mladoj selekciji i klubovima istakli kandidaturu za debi u naljboljem nacionalnom timu", izjavio je za "Sport" v.d. selektora Srbije.

"Razmišljam o Matiji Nastasiću, koji je standardan u Fiorentini i ubedljiv u dresu mlade selekcije. Interesantan je i Filip Đuričić, sada već starosedelac u Herenvenu, igrač ogromnog potencijala. Nedostatak špiceva osetio se u minulim kvalifikacijama, pa razmišljam o malom Lazaru Markoviću, velikom biseru srpskog fudbala. On je momak pred kojim je lepa budućnost, ali i igrač sa kojim mora pažnjivo da se radi. Za duel na Kipru konkuriše i Aleksandar Ignjovski, vezista koji se izborio za minutažu u Verderu", konkretan je Čurćić.

Vršilac dužnosti selektora "orlova" poslednjih nedelja "snimao" je mnoge igrače, uključujući i starosedeoce u nacionalnom timu. Glavobolju zadaju pojedinci koji više greju klupu u svojim timovima nego što igraju.

"Pratimo sve igrače. Branislav Ivanović se oporavio i pitanje je trenutka kada će zauzeti mesto u odbrani Čelsija. Miloš Krasić je na velikoj prekretnici - ostati u Juventusu, ili otići negde gde ima više prostora za igru, Zdravko Kuzmanović je ponovo dobio poverenje koje je imao u prvom delu Bundeslige... U Italiji sam uz Nastasića gledao i Dušana Bastu, narednog vikenda u Holandiji posmatraću igre Miralema Sulejmanija, Dušana Tadića i Đuričića, dok je u planu videti na delu i Miroslava Radovića u Poljskoj", ističe Ćurčić.

On tvrdi da je želja svih u stručnom štabu da poprave utisak posle loših igara reprezentacije u prethodnom periodu.

"Želimo da već u prvom meču tim ostavi dobar utisak i, naravno, zabeleži dobar rezultat", izjavio je Ćurčić.
Fića

Postby RobRoy » 26 Jan 2012, 18:18

Srbija u maju protiv Francuske!
26. JANUAR 2012. | 17:45 | IZVOR: SPORTSKE.NET, FSS.RS

Fudbalski savez Srbije danas potvrdio da će 31. maja naš nacionalni tim gostovati u Remsu, gde će odigrati prijateljski meč sa Francuskom.

Fudbalski savezi Srbije i Francuske postigli su dogovor oko odigravanja prijateljskog susreta dva nacionalna tima.

Meč je zakazan za 31. maj, a domaćin će biti ''trikolori'' na stadionu "Ougust Delon" kapaciteta 22.000 mesta u Remsu.

To će biti prvi susret reprezentacija Francuske i Srbije, posle duela u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi 2010. Srbija se kao pobednik grupe plasirala direktno na Mondijal, a Francuzi su plasman u Južnu Afriku izborili posle kontroverznog duela sa Republikom Irskom.

Zakazani prijateljski meč će poslužiti Francuzima za završne pripreme pred učešće na EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini, a ''orlovima'' kao jedan od testova uoči početka narednog kvalifikacionog ciklusa za plasman na SP u Brazilu 2014. godine.

Pre toga, od 27. do 29. februara, Srbija će učestvovati na tradicionalnom turniru na Kipru, a iz FSS za narednu nedelju najavljuju raspored odigravanja tih mečeva.
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby RobRoy » 27 Jan 2012, 19:38

U junu protiv Ibre
27. JANUAR 2012. | 16:21 | IZVOR: BETA

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće 5. juna u Stokholmu prijateljsku utakmicu sa Švedskom, saopšteno je danas na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Poslednji prijateljski meč izmedju Švedske i Srbije igran je 1. aprila 2009. godine u Beogradu, kada je Srbija pobedila sa 2:0 golovima Nikole Žigića i Boška Jankovića.

Pre duela sa Švedskom reprezentativci Srbije učestvovaće na međunarodnom turniru na Kipru, od 27. do 29. februara, a 31. maja u Remsu imaće proveru protiv Francuske.

Švedskoj i Francuskoj dueli sa Srbijom poslužiće u pripremi za Evropsko prvenstvo, koje će se u junu održati u Ukrajini i Poljskoj.

Te dve reprezentacije nalaze se u Grupi D, u kojoj su još Ukrajina i Engleska.
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby roll with me » 03 Feb 2012, 22:26

Reprezentacija Srbije u Futsalu na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj pobedila polufinalistu EP 2010 Azerbejdzan i plasirala se u drugi krug,medju osam, u grupi ima da odigra jos jedan mec sa Portugalom koji ce odlucivati o prvom mestu u grupi.
Partizan se voli za druge se navija!!!
roll with me

Postby Zlaja » 05 Feb 2012, 00:14

Kad se bira selektor, mislim da SS ima velike sanse ako propadne ovaj puc Partizanu...
Zlaja

Postby nolinjo » 05 Feb 2012, 12:58

bosko maestro ga opet metio

ahahahhaha SS za trenera srbije :D
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Sony » 07 Feb 2012, 22:38

zlaja86ns wrote:Kad se bira selektor, mislim da SS ima velike sanse ako propadne ovaj puc Partizanu...

Bogami, i ja mislim da bi on mogao biti ako propadne ova bitka u FKP-u. Mada, sam je rekao da mu je jos rano, mozda i odbije. Vise mu se isplati da uzme neki klub u Rusiji.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Zlaja » 07 Feb 2012, 22:41

nolinjo wrote:ahahahhaha SS za trenera srbije :D

nije bitno da li je vec od koga je bolji ili losiji, bolji je sigurno od Pizona, Curcica, Jankovica, Govedarice, Stevanovica, Dujkovica, dok je losiji od Murinja, Fergusona, Vengera, e sad Tole daje malo, tim sa 8 odbrambenih zvezda bez napadaca, bas se otimaju za mesto selektora...
Zlaja

Postby RobRoy » 13 Feb 2012, 12:18

Leka pokidao protiv Barse, eto konkurencije Rasnom i Žigi !!! :trtmilojka:
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby Sony » 13 Feb 2012, 23:48

Iz Fudbalskog saveza Srbije uskoro će početi da stižu pozivi na adrese naših reprezentativaca širom Evrope. Vršilac dužnosti "orlova" Radovan Ćurčić, za razliku od prošle godine kada je na klupi sedeo Vladimir Petrović Pižon, ima na raspolaganju široku lepezu igrača koji su zdravi i, što je najbitnije, u velikoj formi. Stoga neće imati previše problema vezano za sastavljanje spiska za međunarodni turnir na Kipru (od 27. do 29. februara), u kojem, pored domaćina, učestvuju nacionalni timovi Jermenije i Kanade.

S obzirom na veliku bruku na centralnoameričkoj turneji protiv Meksika i Hondurasa krajem 2011. godine, Ćurčić se sada nalazi pod velikim pritiskom popravljanja ugleda Srbije, pa će vrlo malo eksperimentisati, odnosno osloniće se na najjači sastav. Jedino što može da poremeti njegove planove su neobjašnjive povrede i otkazi, mada sada ne bi trebalo da dođe do takve epidemije, jer Kipar, ipak, nije "preko sveta".

Krenimo od golmana. Željko Brkić (Sijena) je operisan, Bojan Šaranov (Makabi Haifa) je rezerva Niru Davidoviču, pa ostaju Vladimir Stojković (Partizan) i Damir Kahriman (Tavrija), koji se nalaze u pripremnom periodu, mada postoji mogućnost i da dođe do iznenađenja u vidu povratnika Bojana Jorgačevića (Briž). Jedan od glavnih krivaca za neslavnu mariborsku noć, kada je primio gol sa pola terena, sada je zdrav i standardan u klubu, odnosno u takmičarskom ritmu.

Odbrana je najmanji problem. Mesta su duplirana, a gužva je na poziciji desnog beka. Basta briljira u Udinezeu, Ninkov je standardan u Tuluzu, Tomović u Lećeu... Selektor će ovoga puta gotovo sigurno pozvati rekonvalescenta Biševca, koji je postao igrač meseca u Francuskoj i čovek od velikog poverenja trenera PSŽ Karla Anćelotija u trci za titulu. O Ivanoviću i Subotiću ne treba trošiti reči. Mesto kraj leve aut linije zacementirano je za Kolarova iz Mančester sitija, a postoji velika mogućnost da će dobiti konkurenciju u vidu Ivana Obradovića, koji je postao standardan član Saragose. Vladimir Volkov iz Partizana verovatno će propustiti ovo gostovanje, kao i Milan Vilotić koji plaća veliku cenu zbog svojeglavosti, koja je rezultirala suspenzijom u Crvenoj zvezdi i stavljanje na transfer listu, a još ne može da nađe klub.

U veznom redu očekuje se možda i najviše novina. Ćurčić je svojevremeno boravio u Holandiji i verovatno će poziv poslati Đuričiću iz Herenvena i Tadiću iz Groningena, a da će se naći u avionu za Kipar, javno se pohvalio i Ignjovski iz Verdera. Oni bi trebalo da se priključe starosedocima Kačaru, Kuzmanoviću, Jovanoviću, Petroviću, Ninkoviću... Janković je bio jedna od retkih svetlih figura na turneji po Centralnoj Americi, u poslednje vreme često trese mreže u Italiji, tako da će predstavljati veliko osveženje za posrnuli srpski tim... Miloš Krasić ne dobija često priliku kod trenera Juventusa Antonia Kontea. Eventualna selidba se svela samo na Rusiju, pa je najrealnija opcija ostanak u Torinu, gde će se boriti za povratak u redove "stare dame", a samim tim, kako stvari stoje, i u reprezentaciju.

Napad je bila rak rana "orlova" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Povrede i sedenje na klupi naših napadača odrazilo se i na rezultate reprezentacije. Sada je slika drugačija. Marko Pantelić ne propušta nijednu priliku i na ukupno 18 utakmica čak 16 puta se upisao u listu strelaca. Sulejmani verovatno ima najbolju sezonu od kada je prešao u Ajaks, krenulo je i kapitenu Nikoli Žigiću, a eksplodirao je i Dejan Lekić. Sa dva gola protiv Barselone gotovo sigurno je doneo Realu titulu, a sebi poziv za nacionalni dres. Poziv može da očekuje i vunderkind Partizana Lazar Marković. To bi predstavljalo pravu nagradu za mladu nadu srpskog fudbala za koga se već interesuju veliki evropski klubovi.

Potencijalni prošireni sastav "orlova"

Golman: Stojković, Kahriman, Jorgačević
Odbrana: Ninkov, Ivanović, Subotić, Biševac, Basta, Tomović, Kolarov, Obradović
Vezni red: Ignjovski, Kačar, Kuzmanović, Janković, Đuričić, Jovanović, Tošić, Milijaš, Petrović, Ninković, Tadić
Napadač: Žigić, Lekić, Pantelić, Sulejmani, Marković

sportal.rs
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby nolinjo » 13 Feb 2012, 23:56

Lekić
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 14 Feb 2012, 00:03

Mislim da vecinu igraca koji igraju u "osrednjim" klubovima u inostranstvu i cije utakmice nije moguce cesto videti na TV, nisu nikad ni pogledali odgovorni za sastavljanje spiska...
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby CRNO_BELI » 14 Feb 2012, 00:08

Bez Nastasica nista ne priznajem..

Nego, mene vise zanima ta situacija oko selektora. Jel ga planiramo dovesti makar prije oktobra?
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby mali_buda » 14 Feb 2012, 00:14

Mislim da se Skupstina sastaje u ovom mesecu, a po statutu ona ima pravo da raspise izbore. Kad se zavrsi izbori i oformi "nova vlast", tada bi na red trebalo da dodje i izbor selektora.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Zlaja » 14 Feb 2012, 00:15

mene zanima kada cemo prijateljske igrati kuci, tu su bodovi za liste, a njima zinulo dupe za pare i samo gostujemo, privatnu firmu napravili od reprezentacije...
Zlaja

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja