by Grande Alessandro » 25 Mar 2021, 11:17
Mi sa četvoricom ne možemo da igramo pozadi, jer nemamo bekove...i tu nema mnogo polemike...jedino da gledamo Milenkovića desno, a levo da se nadamo da će Mladenović kako tako odigrati...to me malo podseća i na onu Petkovićevu odbranu sa tri štopera (Gavrančić, Vidić, Krstajić) i Dragutinovićem...ali su ovi trenutni slabijeg kvaliteta...
A i mislim da je bzv mrdati Milenkovića sa štoperske pozicije, jer osim njega, ma šta drugi mislili i pisali o njemu, mi nemamo ozbiljnog štopera trenutno! Mnogi su prosečni, a mnogi tek krče svoj put, poput Pavlovića...
Takođe, imamo dva odlična bočna igrača za igru sa trojicom pozadi...tu mislim na Lazovića i Kostića.
I na kraju, sa četvoricom pozadi, igrali bi sa više igrača u sredini, a mi od tih centralnih veznih trenutno imamo sve prosečne igrače...Gudelj odskače kao zadnji vezni, dok Lukić, Račić i Maksimović su tu negde...možda Maksimović svojim zalaganjem i karakterom ide ispred ove dvojice, ali sve je to jako blizu...pa i Grujića ako uključimo...
Napred postoji problem jer za SMS-a i Tadića treba naći mesta, a onda postoje nemoguće da pored njih dvojice igraju i Mitar i Vlahović zajedno, a da Jović ulazi sa klupe.
U nekim utakmicama, naročito protiv slabijih reprezentacija, možda je bolje početi sa dva špica i Tadićem iza, a da SMS kreće sa klupe...
Moje neke dve postave, zavisno od protivnika...
prva...kada napadamo...
Rajković
Milenković, Nastasić (Milunović ili Maksimović, možda i Milenković ovde, a desno Veljković?), Pavlović (Spajić/Milunović)
Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić
Tadić
Mitar, Vlahović
druga...nešto povučenija...
Rajković
Milenković, Nastasić (Milunović ili Maksimović, možda i Milenković ovde, a desno Veljković?), Pavlović (Spajić/Milunović)
Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić
Tadić, SMS,
Mitar (Vlahović)
...kao što se vidi najveća nedoumica su štoperi...
Tu treba naći trojicu koja će činiti bedem odbrane i od starta uigravati tu postavu. A napred kombinovati sa dosta dobrim napadačima koje imamo i Tadićem, SMS-om, kao i Đuričićem, pa i Radonjićem, kad za to ima potrebe...