Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Radonjaa » 25 Mar 2021, 05:21

Domingoo wrote:Racic nikako pre SMS jer je ovaj od njega sigurno bolji na oba dela terena..

Treba se prebaciti u 4-4-2 ili 4-2-3-1 Milenkovic i Pavlovic mogu da budu odlican tandem Mitrovic je i onako levo smetalo umesto treceg stopera ubaciti jos jednog veznog da nam igra ne lici na hrkljuš.
Nemanja Maksimovic je jedini nas igrac koji sa pozicije cmf moze sa kreira ulazi u zavrsnicu i odigrava nadam se da Piksi to vidi jer je tandem Racic Lukic danas bio ocajan ni kreacije ni pasa..

Račić i SMS nemaju nikakve veze jedan sa drugim, niti su isti tip igrača, niti konkurišu za isto mjesto, ne znam kako ti je palo na pamet da je Račić upao prije Sergeja. Račić je u odličnoj formi i odličan igrač, a tek je napunio 23, logično da će dobiti šansu. Pitanje je samo šta se očekuje od njega. U Valensiji ima veću slobodu u igri, ne bih rekao da je to Piksijeva ideja. Podsjetiću vas kako je taj Račić pogrešno korišćen u Zvezdi, pa su ga svi (uključujući i veliku većinu forumaša) proglasili za neznalicu i sa podsmijehom kačili vijesti kako ga traži Valensija. Valjda je ovog puta zaslužio malo veći kredit.

Milenković i Pavlović (ili bilo ko) u tandemu u zadnjoj četvorci otvaraju još više problema nego što ih sad imamo.

Kreacija će doći kad budemo imali pokretljivije tj ,,kombinativnije'' igrače naprijed, nije problem u Lukiću i Račiću, oni su možda (možda) odigrali loše, ali to nije od juče.

Promijenili smo Bog zna koliko igrača na poziciji centralnog/zadnjeg veznog (Milivojević, Matić, Maksimović, Račić, Gudelj, Fejsa, itd) i nikad igra nije bila tečna. Ili ti igrači znaju fudbal dok su u Junajtedu, Kristal Palasu, Valensiji, Benfici, Ajaksu pa ga zaborave kad slete u Beograd, ili tamo imaju saigrače koji znaju da se demarkiraju, odigraju iz prve, i nastave kretnju. Ispred lopte imamo jedino Tadića koji je sposoban za tako nešto, naravno da igra neće izgledati tečno, već će se okretati oko jednog čovjeka. I Đuričić igra zbog agilnosti, u toj ulozi praktično nema konkurenciju.

To ne mora da bude tragično ako nađemo druge načine da dajemo golove, kao što npr Škotska 80% golova postiže iz brze transformacije po oduzetoj lopti na protivničkoj polovini (tako su i nama dali gol), ili iz prekida. Muslin je to odlično razumio, a mislim da je i Piksiju jasno. Noćas je agresivno insistirao na brzoj transformaciji posle oduzete lopte, na kraju smo uspjeli da damo drugi i treći gol iz situacija u kojim njihova odbrana nije bila postavljena kako treba, a prvi na individualni kvalitet Mladenovića i Tadića.

DON wrote:Sveta Markovic :okk: Bleki Sveta i Kalaba :blue: Miljkovic bolji od Gajica, da ne pricamo da Urosevica ovako ne bi ni Zigic nadskocio :okk: fali u vezi neko kao Zdjelar, realno! Popovic na gol, Stojke rezerva, nema tu puno filozofi...

Svaka cast za pobedu, Mitar i Duci :inlove:

Svetozaru treba sezona ili dvije u Olimpijakosu, da dobije još malo samopouzdanja i iskustva, pa da dođe da nam riješi problem u zadnjoj liniji. A onda će vladokv da pretrese arhivu. :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby vladokv » 25 Mar 2021, 08:08

svako treba da posmatra fudbal na svoj nacin

Milenkovic sinoc jedno korisno dodavanje nije imao za kompletnu utakmicu. Sve neka alibi poprecna ili unazad do golmana. Covek se zapita da li je to zato sto ga nista nisu naucili za svo vreme koje igra u najjacoj Italijanskoj ligi ili zato sto je odlucio da odigra kao pizda u strahu od posledica potencijalne greske.

Bilo kako bilo tako igraju igraci koji nemaju samopouzdanje ili jednostavno nemaju kvalitet. Za mene ce postati ozbiljan fudbaler kada unapredi taj segment igre, a sudeci po tome da ga do sada vec nije unapredio nesto sam sumnjicav po tom pitanju.

Slicna situacija je sa Pavlovicem, on je imao jednu korisnu dijagonalu u drugom poluvremenu ( popularnu prenosnu loptu ). Takva dodavanja ukoliko nisu dovoljno brza ja zovem samoreklamerska dodavanja jer je korisnost takvih lopti skoro nikakva. Njegova cuvena "iznosenja lopte" kako se neretko nazivaju isto tako nisu preterano korisna za ekipu, ali su nekome opet lepa za oko.

Ako nekome nije jasno zasto je to tako, pa zato sto trci sa loptom u nogama ,a ne ostvaruje preteranu prednost iz igre 1 na 1. Na prvi pogled osvoji koju jard, ali onda ne predaje loptu na vreme i onome kome bi u tom trenutku bilo najbolje za ekipu. ( ali uvek je veca korist i opasnost po protivnicku ekipu ako se igrac brze oslobodi lopte jer lopta moze da se krece brze od coveka )

Smatram da ima potencijal da postane bolji defanzivac od Blekija, ali mora jos mnogo da uci i radi pre svega na pozicioniranju i anticipaciji. Neretko se nalazi ili na pogresnom mestu ( daleko od igraca, daleko od mesta zbivanja ) ili ispada iz igre kao iz dzipa ( reakcija mu nije pravovremena, najcesce zakasnela ).

mrzi me vise da pisem, ali najiskrenije.. neretko ne vidim ni svrhu jer niti cu ja izgleda promeniti neciji nacin posmatranja fudbala, a sa druge strane mala je verovatnoca da ce neko promeniti moj.

sto se tice Svete Stete, a i mnogih drugih stvari napisanih uvek moze da se proveri sta je ko i kada pisao, a vreme najbolje pokaze neke stvari..

EDIT : samo jos jedna stvar u vezi Gajica. Vidim pise da je decko zalutao i sta sve vec ne.. Da ne ulazim u njegove fudbalske karakteristike jer ne zelim da trosim reci na gancija.

Tadic je odigrao prvo poluvreme kao picketina ( opet po nekim mojim standardima ). Nije se pomerio od aut linije i na taj nacin potpuno zatvorio decku taj bok. U drugom poluvremenu cim je ovaj poceo da se pomera ka polju, unutra za decka se odmah otvorio prostor koji bi inace trebalo da je predvidjen za igraca na njegovoj poziciji i on se u nekoliko navrata pojavio u toj poslednjoj trecini terena.
Ćoba wrote:
...Zaista sam impresioniran, ovaj Partizan je više Vučićev SNS nego što je to Zvezda ikad bila. :blue:
vladokv

Postby Baxter Stockman » 25 Mar 2021, 08:45

Baš me zanima ko izlazi u subotu. I da li ćemo da pređemo na četvoricu u liniji ili ostajemo ovako.
Ili da li ćemo da pokušamo da branimo nulu ili da jurimo sva 3 boda.
Bukvalno ne znam šta da očekujem...

Kao što sam napisao pred utakmicu kad je krenula pljuvačina zašto ovakav sastav.
Da ne beše onog pomračenja Stefana Mitrovića maltene bi ih rutinski dobili bez prevelike potrošnje glavnih igrača. Sačuvali smo najbolje za subotu i sad ćemo da vidimo kako to izgleda.

Po 3 boda :sparta:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby fontaneros » 25 Mar 2021, 08:46

Zdjelar mora da ima mesta u reprezentaciji..

I Sveta kad stasa jos malo, nasa odbrana ce biti komplet :nisamja:

Ps,

U subotu nema sta da trazimo, trenutno najjaca reprezentacija na svetu.. Jedva cekam da vidim na delu malog Goncalvesa
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Lakerit » 25 Mar 2021, 08:52

То за Милнековића је тачно. Он се овде диже клубашки иако дечко уопште не игра добро већ дуже време и често смо губили бодове због њега. Скоро свако његово додавање је уназад чак и када може напред да дода или иде. Често се лоше постави у одбрани. Овако исто игра у Виоли што се види и по резултатима исте.
Lakerit

Postby Monogamija » 25 Mar 2021, 08:53

I pre početka utakmice je bilo jasno da mi kreaciju nećemo imati jer Račić i Lukić nisu na tom nivou da mogu razmišljanjem i kroz nekoliko dodavanja da prenesu loptu i stvore neku izglednu situaciju. U ovakvoj formaciji i sa igračima iz veznog reda od sinoć Tadić je taj koji mora da ima ulogu kreatora, a da svi ostali rade kako bi mu omogućili prostor. Sinoć smo nepotrebno trošili Tadića na bokovima, udvajan je i mnogo puta je morao na individualni kvalitet da proba nešto. Mladenović i Gajić nisu imali zapaženu ulogu, posebno jer je Gajić zakasnio u odbrani kod asistencije kod prvog gola, a Mladenović se nije ni potrudio da skoči kao čovek. Sinoć smo imali priliku da vidimo koliko Kostić znači na boku i koliko je bitna njegova uloga u ovoj ekipi.

Slažem se da imamo 3 utakmice u 7 dana i da je ovo bila prva utakmica sa novim selektorom i sa protivnikom od kog smo na papiru bolji i kvalitetniji i da je ovo jedan veliki korak napred, jer smo sinić iskoristili skoro sve ukazane prilike, ostaje samo žal za onom kontrom na samom kraju kada Kostić nije uspeo da je proturi na drugu stranu.

Čekamo Portugal, verujem da ćemo tu izaći u najjačem sastavu u ovom trenutku i odigrati muški protiv feminiziranih gancija.

A da, Mitru kapa do poda, čovek ima srce ko kuće.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby Џејси Керол » 25 Mar 2021, 09:23

Ako za derbi ni mi, a ni vi ne mozemo da pogodimo sastave, sta reci tek za utakmicu protiv Portugala?
Dmitrovic
Milenkovic Mitrovic Pavlovic
Lazovic Gudelj Racic Mladenovic
Tadic Djuricic
Vlahovic

Minimalne promene, koje mozda mogu mnogo da donesu.
Gudelj mora da igra po meni, donosi cvrstinu, preuzima odgovornost, ima tacan pas, Lukic je bas kilavo odigrao sinoc..

Imamo ozbiljni klupu sa Mitrom, Serjozom, Jovicem, Radonjicem, Kosticem, Maksimovicem..

Nismo mi lose delovali ni sa 4-4-2, ali to u startu znaci da je Gajic u prvih 11, a to mi se nikako ne svidja :D
proces.
Џејси Керол

Postby Baxter Stockman » 25 Mar 2021, 09:33

Ma ne mora Gajić u 442 da igra beka, može i Lazovića da spusti tu, a da gore igra Radonjić ispred njega ili tako neko.

Nema šanse da ćemo izaći u ovom sastavu koji si okačio gore, Kostić će sigurno biti u 11, Račić čisto sumnjam da kreće, biće on verovatno u Bakuu u sastavu.

Ubeđen sam da startuje Mitar, a da Duci igra u utorak od starta.
Baxter Stockman

Postby Olimp » 25 Mar 2021, 09:35

Loše je to bilo sinoć ali rezultat je bitan.
Apsolutni promasaj Piksija su bekovi koji su teški nemači pojma i volio bih da nijednog od njih ne vidim u subotu.
Također ako SMS ne bude u prvoj odmah gasim meč. Samo mi mozemo tako maltretirati svog najboljeg igraca.

Pozitivne stvari- Piksijeva muda. Krenuti sa Pavlovićem, Račićem u Vlahovićem ključni meč i na kraju ga dobiti-to je za aplauz. Po meni ova dvojica su odigrala fenomenalno, a suprotno većini na forumu meni Račić nije bio nimalo loš, dapače! Samo on u kombinaciji sa Lukićem je propast.
Dakle Sergej mora igrati, jednostavno mora.
Olimp

Postby Eddie Brock » 25 Mar 2021, 09:41

Golman
Milenkovic, Jbg, Pavlovic
Lazovic, Gudelj, Maksa, Mladenovic/Kostic
Tadic,
Mitro, Vlahovic

Napadacki ionako smo suplji u odbrani

SMS umesto Tadica po potrebi ako nam zafali visine

Bolje nemamo
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Gerzovo » 25 Mar 2021, 09:41

Са класичном 4-4-2 формацијом, гинули би најстрашније могуће јачих и екипа нашег нивоа.
Тек би се онда показало колико смо бушни.
Или са 3 штопера, или нека 4-3-3 са Костићем и Лазовићем на бековима, везни ред Гудељ-СМС-Максимовић.
Ђуричић-Тадић-нападач.
Gerzovo

Postby Baxter Stockman » 25 Mar 2021, 09:46

Velika je šteta što se ovaj meč u subotu ne igra u gostima. Oni obično na startu kvalifikacija kiksaju, odeš tamo bez imperativa i uzmeš bod, kao Mladen u prošlim.

Baš su nam sastavili smrt raspored.
Baxter Stockman

Postby Sir Oliver » 25 Mar 2021, 09:51

MIlenkovic je u odbrani bio apsolutno najbolji od svih. Izbacio je najvise lopti glavom iz 16 metara. Presekao je bezbroj pokusaja napada po desnoj strani. Zatvarao je gdegod da duva, a duvalo je i levo i desno od njega. Narocito u poslednjih desetak minuta kada je citav tim bio u potpunoj panici a Gajic se vratio nazad, on je usao vise u sredinu i izdominirao u vazduhu. Umalo nije sprecio drugi gol onim uklizavanjem. Njegovo nije da salje duge pasove ali je njegovo da daje tacne pasove, sto juce nije uvek bio slucaj posto je pogresio u 2 pasa kada je direktno predao loptu u noge protivniku. I to je osnovna i jedina zamerka. Iskreno, ja bih njega vec protiv Portugala stavio da igra centralnog stopera a trazio resenje za desnog stopera (na primer Veljkovic).

Kalabina iznosenja lopte po 40 metara napred su nam donela treci gol, kao i jos jednu sansu - toliko o tome da su beskorisna. Voleo bih da sam video Lukica ili Racica da takvim tempom prenese loptu na protivnicku polovinu. Kada su igraci napred pokriveni a odbrana postavljena, pa je pas rizican ili nemoguc, sposobnost Pavlovica da ovako prenese loptu i napravi visak je neprocenjiva. Sigurno bolje nego da je vratio loptu nazad.

Inace, to sto je neko odigrao lose ne znaci da je los igrac. Juce Racic nije igrao dobro, ali mislim da ce biti igracina. Samo mu treba malo vremena i samopouzdanja.

Protiv Portugala sve zavisi od toga da li ce igrati SMS i kako ce igrati bekovi/bocni igraci. Pretpostavljam da ce desni bek igrati mnogo povucenije nego levi, zbog toga sto Ronaldo vise vremena provodi na toj strani. U tom slucaju, ako SMS igra, Tadic ce biti prilicno izolovan na desnoj strani. Ali, s druge strane, SMS ce imati dosta prostora da nesto napravi. Ako SMS ne igra, Tadic mora da igra vise po sredini, kao juce u 2/2 a onda mnogo vise smisla ima da ga se upari sa Andrijom nego sa Djuricicem, narocito posto ce Kostic imati prilike da se ubacuje levo...Bas me zanima ko ce na teren u subotu. Da vidimo sta Piksi zaista misli da mu je najbolji tim.
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby baketa96 » 25 Mar 2021, 10:06

Meni uopste nije nerealan scenario da dobijemo Portugal, i da kasnije kiksamo protiv Azera :D
Sloboda je zena...uzmi je-Dzony Stulic
baketa96

Postby Baxter Stockman » 25 Mar 2021, 10:11

Pa vala kako čekamo skalp nad nekim favoritom 20 godina u Srbiji, valjda će i ta teorija velikih brojeva jednom da nam se osmehne.

Znam da je Tegi vadio podatke pred poslednji meč s Portugalom kad smo dobili poslednji put nekog favorita u Beogradu, i valjda je odgovor Češka u prošlom veku. :laugh:
Od tad ili remiziramo ili gubimo.
Baxter Stockman

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja