Matijasevic:
"Niko nije očekivao sve ovo posle Norveške. Glavama smo svi otišli na EURO, iako smo upozoravali. Tako je kako je, ne možemo nigde da se operemo. Imali smo zicer kakav samo mi možemo da upropastimo. Očigledno da nam Bog nije dao, kaznio nas je".
a onda kaze:
"Škoti su nas iznenadili, bili su visoko. Tu nismo mogli da se snađemo. Pričam ovako fudbalski sa strane, delovalo je kao da su prepisali igru Mađarske i Turske protiv nas. Uz to su imali i faktor sreće, drugi put su prošli na penale..."
Ko bi to rekao, boze ko je mogao da se nada da ce prepisati igru tima koji nas je razbio na mjesec dana prije
Kolarov nam je falio, iako i bez njega smo morali da pobedimo. Od njega počinje sve akcije zbog pasa i prenosne duge lopte. Opet smo morali da izmišljamo. Glupo je sada pričati, ali kada bismo opet igrali... Ponavljam, Bog nas je kaznio za nešto što možda nismo uradili... Moramo da se pogledamo u oči"
"Grešimo jer nemamo sistem. Selektora smenjujemo svakih šest meseci... I da dođe Murinjo posle mesec dana bismo ga oterali. Evo, mlada reprezentacije je promenila šest selektora. Žao mi je cele nacije, više od 20 godina nismo bili na EP i na svima je odgovornost. Nisam se rodio na ovoj funkciji..."
Posle svakog lošeg rezultata mi smenjujemo selektora. Nama ne valja ni predsednik države, 'pljuje' se i Novak Đoković kada gubi, a on je ogledalo Srbije. Nama ni Đoković ne valja".
Kakav je ovo pogan narod, daj neki drugi narod umjesto ovog, ovom ni Djokovic ne valja