Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Stenli » 08 Nov 2020, 23:58

Hajzenberg wrote:
Stenli wrote:Mi igramo plasman za Euro posle 20 godina, a nema nikakve pozitivne treme, euforije ili bilo kakvog naboja, šta više ni nacionalna televizija ne prenosi utakmicu i tako krši Zakon o elektronskim medijima.
Baš me zanima koliko forumaša se uopšte i seća našeg poslednjeg nastupa na Euru, al bilo bi lepo da nas ukenja posle toliko godina.

Kako da se ne sećamo tog EP kada smo na njega došli preko Hrvata, u grupi odigrali nadrealnu utakmicu sa Slovenijom a onda doživeli brutalan i skandalozan poraz od Holandeza, mislim na nas ''starije'' koji se sećamo. I Goveda :biggrin: u repki čini mi se, Dejana Govedarice. Ma po mnogo čemu naviru misli, od Hrvata i Iraca u kvalifikacijama, onih nestvarnih mečeva sa potomcima endehazije, nestanka struje na Marakani i to posle bombardovanja, Batinog povlačenja Jarnija za onaj deo ispod ''ponosa'' do samog učešća na EP. Jbt, malo podsećanje i gomila misli isplivava na površinu.

Jbg ja tad ima 3 godine. :biggrin:
Osvajanje Zagreba i neke snimke sa Eura sam gledao milion puta, al to kažem dosta nas mlađih se ni ne seća kako je to igrati na Euru, a ovi još mlađi nisu ni doživeli da im reprezentacija nastupa na Euru.
Stenli

Postby soniko » 09 Nov 2020, 00:25

Stenli wrote:Mi igramo plasman za Euro posle 20 godina, a nema nikakve pozitivne treme, euforije ili bilo kakvog naboja, šta više ni nacionalna televizija ne prenosi utakmicu i tako krši Zakon o elektronskim medijima.
Baš me zanima koliko forumaša se uopšte i seća našeg poslednjeg nastupa na Euru, al bilo bi lepo da nas ukenja posle toliko godina.

Vidi, nije mi neki benefit sto ga se sjecam :biggrin:
Ogromna euforija pa onda kao sto se nama desava, bolno prizemljenje.

Iako, moram da izdvojim, mogu reci trijumf (2:2) u Zagrebu.
Na sve to, stize vijest iz Makedonije da nam se poklopio rezultat ibda idemo direktno na EURO.
Mogu slobodno reci da je ta festa poslije te utakmice nesto najljepse sto mi je reprezentativni fudbal pruzio.
Nikad necu zaboraviti rijeci prijatelja te noci "uzivajte veceras, boga pitaj hoce li se ikada opet stvari ovako poklopiti" :biggrin:
Kao Nostradamus jbt
Last edited by soniko on 09 Nov 2020, 00:54, edited 1 time in total.
soniko

Postby Desetka » 09 Nov 2020, 00:42

Ceo taj ciklus je bio nevidjeno interesantan. Prvo legendarni Maksimir i izbacivanje Hrvata, posle prva utakmica na prvenstvu protiv Slovenaca gde posle 3 0 za njih mi uspevamo da damo tri komada izvucemo remi i to sa igracem manje, jer je Miha dobio crveni. Zatim pobeda protiv Norvezana i onda poraz od Spanaca posle odlicne utakmice gde su ih , koliko se secam, sudije prilicno pogurale. Na kraju su nas Holandjani demolirali. Meni licno najdrazi turnir, jer su mi to mozda i prva fudbalska secanja.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Lakerit » 09 Nov 2020, 06:26

Колико се сећам наши навијачи су улетели на терен у том мечу против Шпаније да јуре франуцског судију. На некој утакмици су улетели на том ЕП. Тешко је млађима разумети то време. Завршава се бомбардовање, већ 10 година смо под константим притисцима и санкцијама(1992-1994 имамо и спортске санкције па наши клубови и репрезентације не могу да наступају на међународним такмичењима, играмо ТВ лигу шампиона). Водио нас је излапели Вујадин Бошков где није знао где се налази, било је приче да уђе у свлачионицу и каже играчима: знате шта треба да играте. То је главни проблам зашто 1998 на СП у Француској и на ЕП 2000 у Холандији Белгији нисмо даље отшили, очајни селектори Сантрач и Бошков, није се много променило до данас. За разлику од дебила Блажевића ми нисмо имали привилегију да се толико палимо на репрезентацију јер је постојао велики отпор код навијача због химне и имена.
Сећам се и велике туче на СП 1998 пред уткамицу нас и Немаца, када су Немци убили једног француског жандара. И наравно пљување у уста Јеремиса од стране Михајловића. Тада смо их требали очукати али авај нерешено.
Lakerit

Postby soniko » 09 Nov 2020, 07:22

Ta utakmica sa Spancima je poprilicno sumnjiva, nemojte me bas drzati za rijec ali mi se cini da je pored sudijskih gresaka igra nasih u tim prelomnim trenutcima bila poprilicno sumnjiva, znam da se govorkalo da postoje sumnje kako smo se dogovorili sa Spancima da izbacimo Norvezane.
soniko

Postby Lakerit » 09 Nov 2020, 08:06

Са Шапнијом нам је прво искључен играч, онда је досуђен сумињиви једанаестерац за Шпанију и на крају у 90 минуту су дали за победу 4-3.
Уопште тај период 1995-2000 у нашим уткамицама у разним споротвима са Шпанијом било је обележен некаквим судиским одлукама на нашу штету.
Ко се сећа ЕП у рукомету 1996 када смо се борили за ОИ у Атланти и када смо у 1/2 финалу играли са домаћином Шпанијом, каква је то крађа била. То је генерација Белог, Бутулије, Шкрбића, Перуничића...
Одатле многи не воле Шпанију у спортку код нас, мада се то још вуче од СП 1982.
Lakerit

Postby Stenli » 09 Nov 2020, 11:40

Za mog života jedino takmičenje na kojem je očekivano da reprezentacija nešto uradi je SP 2006.
Ako se dobro sećam, tad smo prilično lako prošli gupu u kvalifikacijama u kojoj su bile Španija, Bosna (možda i naloženija od Hrvatske 2000.) i Belgija, ali mislim da tad nisu bili ni blizu ovog što su danas.
Reprezentativni fudbal kod nas nema tradiciju, čak ni u smislu praćenja. Mislim da smo mi jedina zemlja u Evropi koja nema organizovane navijače reprezntacije, ali to je već druga tema. Niko se nije nadao nekom rezultatu ni kada smo osvojili Novi Zeland i mi nismo iskoristili taj momentum, već smo po običaju razjebali sve oko reprezentacije.
Stenli

Postby bezvezarije » 09 Nov 2020, 12:40

Polako ta generacija šta je osvojila Novi Zeland preuzima primat u reprezentaciji, većina njih je ostvarila karijere u klubovima. Tu je pozitivna uloga Krstajića šta je uveo te igrače.

Čini mi se da je voljni momenta danas bolji kod igrača, veći profesionalizam, nego šta je bio od 95 do 06.
bezvezarije

Postby Olimp » 09 Nov 2020, 12:46

Ne vidim nikakvih novih vijesti oko italijanske blokade.
Vidim da Pandev se priključio Makeodncima, Hrvati šalju privatni avion po Brozovića i Perišića. Mislim da je za naše ambicije nužno da dođe Milenković, strah me i pomisliti naše odbrane u kojoj su roviti Kolarov, Mitrović i npr. Spajić ili Pavlović.
Olimp

Postby Stenli » 09 Nov 2020, 12:54

Jbt mi imamo vie osvojenih trofeja u fudbalu od Hrvata. :biggrin:
Lepo bi bilo da se bar pred ovu utakmicu stvori nekakav "hajp", al većina ljudi ni ne zna da se nešto igra.
Stenli

Postby White Mamba » 09 Nov 2020, 12:59

A kad se igra :D
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby soniko » 09 Nov 2020, 13:00

White Mamba wrote:A kad se igra :D

:biggrin:

Cetvrtak
soniko

Postby Baxter Stockman » 09 Nov 2020, 13:01

Ceo svet kuburi sa levim bekovima, oni imaju Robertsona i Tirnija :blue:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Stenli » 09 Nov 2020, 13:05

Kod ostrvljana su uvek dva štopera dva buzdovana i tu uvek može da se prođe.
Stenli

Postby fontaneros » 09 Nov 2020, 21:13

UEFA odlučila: VAR sistem na utakmici Srbija - Škotska!
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja