Panta wrote:Sulejmani je drzavljanin Srbije, a to koje je etnicke pripadnosti je mozda bitno tebi ili njemu, ali u ocima zakona ne igra nikakvu ulogu.Kada shvatis da ti kao veliki Srbin iz Beograda, Albanac iz Preseva ili Madjar iz Ade u Srbiji imate apsolutno jednaka prava i obaveze, i da je ovo koliko tvoja toliko i njihova drzava, mozda cemo lakse razgovarati.
Sustina je da princip igranja za zemlju iz koje su ti ocevi ili majke pobegli pre 50 godina, iako se ponekad primenjuje, nema nikakvog smisla, jer bi onda Krkic igrao za Srbiju, Volkov (posto je pretpostavljam Makedonac) za Makedoniju, Troicki za Rusiju, Djokovic bi mogao i za Hrvatsku.Mnogo je postenije da vezivanje za drzavu u kojoj si rodjen i za koju te vezuje sve, osim mozda trivijalnosti zvane ime ili prezime.
A tvoj traktat o Americi predstavlja ne samo dokaz uspesnosti brainwashinga RTS-a, vec i sustinsko nerazumevanje zbog cega je Amerika toliko mocna i jaka zemlja, i zbog cega su milioni iz tih "ugnjetavanih" zemalja rukama i nogama kopali da je se domognu.
Naravno da je Sulejmani drzavljanin Srbije, kako bi inace igrao za nacionalni tim? Samo sto si ti tvrdio da je Srbin, a to je vec nesto sasvim drugo, otuda ti rekoh da brkas pojmove. Naravno da doticna gospoda iz Preseva ili Ade imaju ista prava i obaveze i potpuno se slazem da je ovo njihova drzava kao sto je moja. Da li je i oni tako vide?
Osim sto bi ti rado pobegao (a sto bi bilo sjajno i za tebe i za Srbiju), na koga se jos odnosi to bezanje iz Srbije, a da ima veze sa ovom temom? Krkic je to sto jeste, upravo ono sto odgovara tvom opisu, tikva bez korena, neko cije porodicno stablo pocinje njegovim rodjenjem. Stoga ne bih trosio reci na njega, zato mu se valjda i karijera tako razvija. Naigrace se on za reprezentaciju zemlje koju smatra svojom.

Zanimljivo je kako su stvari drugacije videli Subotic i Kuzmanovic, ili Hrvati Perisic, Rakitic ili Simunic. Jbg, nije im Panta objasnio ko su i sta su...
Da, ja sam poznat kao konzument RTS-a, kako onog crvenog, tako i ovog zutog, mada tu i nema velike razlike.
Bas su mi oni trebali da mi objasne sve blagodeti koje pruza ta velika i mocna zemlja...
Demokratija bombama, silovanje slabih i nemocnih, beskrupulozna ubistva protivnika. Meni to lici na najgori kriminal, a tebi je san snova. Stvar izbora, samo nicija nije gorela do zore. Imas danas lepu analizu, koliko danasnja
jaka i mocna zemlja 
frapantno lici na Rimsku imperiju, ili na Britaniju pre I svetskog rata. Ostaje ti uteha da se mozda nece raspasti poput prvoimenovane sile, vec ce mozda uspeti da postane necija pudlica poput ovih drugih...