Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Inzaghi » 12 Oct 2020, 06:11

Meni je hit da ljude zbunjuje LN.
Da pojma nemaju nista o tome a da komentarisu da je nebitna utakmica.
Neverovatno.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Na gut, teilen wir! » 12 Oct 2020, 08:06

Pa LN za nas je trenutno bitna samo sa jos jednog aspekta i niceg vise - zbog FIFA rang-liste i pitanja hocemo li biti zrijebani iz drugog ili treceg sesira za kvalifikacione grupe za mundijal. A to bi isto bilo vazno i da smo mjesto LN igrali u tim terminima prijateljske meceve.
Jer mi preko LN do plej-ofa za mundijal - ne mozemo. Nemamo vise nikakvih sansi.
Na mundijal ce ici 10 pobjednika kvalifikacionih grupa. 10 drugoplasiranih ce ici u dvokruzni plej-of (u formi ovog sadasnjeg sa 1/2- i finalem na jednu utakmicu). Preostala dva ucesnika dace LN. Tacnije dva pobjednika grupa LN koji ne budu u prve dvije u kvalifikacionim grupama za mundijal prikljucice se plej-ofu. Dakle mi nemamo tu sta vise da ocekujemo, s obzirom da cemo Ruse pretec limburga mjeseca na tabeli nase grupe LN.
U LN je najbitnije ne ispast iz "B" divizije. Jer bi to znacilo da bi u kvalifikacijama za EURO 2024. bili zrijebani tek iz 4. sesira. S tim sto i da ispadnemo, onda je za ocekivat da u toj "C" diviziji dominiramo, pa bi u eventualnom plej-ofu 2023. bili glavni favoriti da putem plej-ofa obezbijedimo plasman na evropsko prvenstvo.
U sustini - ako dobro ne odigramo predstojece kvalifikacije za svjetsko prvenstvo - dzaba nam LN. Ne samo nama, vec ogromnoj vecini drugih reprezentacija. LN ima daleko veci znacaj u kvalifikacionim ciklusima za EURO. U njima daje 16 ucesnika plej-ofa. Za mundijal samo 2. Za naredni EURO LN ce dat 12 ucesnika plej-ofa i preko nje ce 3 reprezentacije na EURO 2024. 20 ce ic direktno kroz redovne kvalifikacije (1. i 2. grupi). Njemacka ce kao domacin imat direktan plasman - 21. Preostala 3 ucesnika dace plej-of divizija LN "A", "B" i "C".
A od toga iz kojeg sesira ces bit zrijeban, daleko bitnije je kako ces odigrat kvalifikacije. Objektivno samo je 1. sesir krucijalno bitan u zrijebanjima. Tu je bitno hoce li te zapast Spanci, Nijemci, Francuzi sa jedne ili Poljaci, Danci, Svajcarci sa druge strane. I tu faktor srece igra ulogu. Iz ostalih sesira ces imat uvijek nezgodnih protivnika, ali koje mozes da raspolozivim kvalitetom prebrodis. Ali samo uz adekvatnu igru/formu. Ako je nemas, dzaba ti i najlaksa grupa ako je izvuces.
U stvarnosti za nas je do kraja ove godine jedna utakmica iznad svih, za 10 levela iznad - mec sa Skotima u Beogradu za plasman na EURO 2021. Na tom mecu lezi sav fokus.
Operacija Katar 2022. krece od marta iduce godine. Za mene licno, hocul' dobit rivala iz 2. ili 3. sesira, a gdje je kod vecine reprezentacija razlika samo u nijansama - apsolutno mi je svejedno. Ako budemo igrali kao protiv Norveske - prolazimo ih. Ako budemo igrali kao protiv Madjara - pisi propalo. Na zrijebu je najbitnije izbjec neku alu iz 1. sesira. A tu treba samo - sreca. U slucaju da je imamo i ako budemo igrali kako mozemo i direktan plasman na mundijal postaje realna opcija i ostvariv cilj.
Da sam na mjestu Tumbakovica bilo bi mi svakako bitno da ne ispadnem iz "B"-divizije, ali jos vaznije od toga da pruzim sansu svim igracima da igraju i da vidim koliko od njih neki (ne)mogu. Vaznije i od rezultata. I on to i cini. Sinocni poraz sa tog aspekta moze bit dragocjen, odnosno bolje receno los ucinak vecine drugopozivaca. Kako za mec sa Skotima, tako i za naredni kvalifikacioni ciklus koji krece marta iduce godine u globalu.
Mi smo kod Krstajica igrali dosta bolje u LN i ocajno u kvalifikacijama za EURO. Mislim da je ipak obrnuti redosled daleko sigurniji i vazniji i u rezultatskom smislu. Da nije bilo eksperimentisanja kada se ne eksperimentise (u Ukrajini), ne bi sada ni od ovog plej-ofa i Norvezana/Skota strepili. Doduse kako ko. Ja ocekujem da Skote prodjemo. Ne vidim nacin kako ce nas oni sprijecit da odemo na EURO, a cijela ekipa to zeli. I sigurno se nece bezvoljno vuc po terenu kao sinoc protiv Madjara.
Kusur, dođi ovamo!

Danas nema časti, ali ima masti. Kolje se.
Na gut, teilen wir!

Postby Gerzovo » 12 Oct 2020, 08:55

Ja ne pamtim kad smo mi spojili da odigramo 2 jake utakmice dobro, u roku od par dana kao što je sad slučaj.
Ako zanemarimo Andore, Farska Ostrtva, itd...
Gerzovo

Postby Sir Oliver » 12 Oct 2020, 09:06

Intertesantno je pitanje zasto smo u Norveskoj, narocito u 1/2, lako prolazili presing, a protiv Madjara to nikako nismo uspevali. Mislim da postoje tri odgovora na to pitanje:
- Maksimovic, koji se konstantno vracao u prostor izmedju linija i nudio stoperima, a onda kroz dubinu znao da pronadje Djuricica ili Tadica. Dok je Milivojevic protiv Madjara najcesce bio predaleko od zadnje linije, a i kada nije, presporo se kretao pa je uvek je bio pokriven.
- Mitrovic, koji je sposoban da zadrzi duge lopte omogucujuci stoperima jos jednu opciju kad nema nikoga blize za pas.
- Djuricic, koji se mnogo vise kretao i nudio od Ljajica.

Naravno, pomagale su i duge dijagonale Kolarova, mada ih je on vise igrao kada smo se vec oslobodili pritiska i zapocinjali napad...

Gudelj je veoma limitiran igrac, koji ima voljni momenat i energiju, ali malo sta drugo. Ovde kada ga pomenes navijacima Ajaksa, vecinom misle da je jedna od najveca prevara koja im se ikada pojavila u klubu. Od njega sasvim sigurno ne treba ocekivati da kreira igru kroz sredinu...
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby bezvezarije » 12 Oct 2020, 09:13

Naravno da LN bitna, zato šta nam je davala šanse da budemo među 2 tima koji idu u baraž za SP, zato šta će se većina ekipa iz Lige A direktno ići na SP ili baraž kroz kvale. Ali naš je seljanski mentalitet bolje Liga C nego Liga A.
bezvezarije

Postby Na gut, teilen wir! » 12 Oct 2020, 09:23

Milivojevic je (trenutno) bivsi igrac. Van forme kao i ekipa u kojoj igra. Licno nisam zalio za Maticem (igrac koji u glavi nije spreman, bolje je da ne dolazi), ne bih ni za Milivojevicem da se vise ne poziva (mada ce ga se naravno zvat, na foru iskustva). Mislim da se igranje u EPL precjenjuje kao reper igrackog kvaliteta.
Gudelj moze da igra, ali samo kao robusni cistac, igrac kratkog pasa, tzv. osigurac i kao neko ko moze da odapne sa 25-30 metara kada ne postoji drugo resenje (slican je Maticu samo je igracki slabiji i bez ofanzivnih impulsa u igri). Mislim da nasi igraci isuvise malo sutiraju sa distance u igri, a imamo nekoliko odlicnih sutera poput SMS-a, Kolarova i Gudelj nije bas toliko los, umije da namjesti nogu. Ako nista, da se promijeni koja akcija, a ne da igramo stalno sablon, lopta na bok i sidrasenje na Mitrovica. U takvoj igri pocrkase nam brzo krilni igraci, pogotovo u ovoj sadasnjoj formaciji koju igramo (mada je mali Ristic bio odlican u Oslu, kondiciono nas najspremniji igrac). A i Mitar se satra, uz to odsjecen vrlo cesto. Juce npr. Jovic nije ucestvovao u igri ne samo zbog lose forme, nego i prije svega zbog krivice ekipe koja nije imala ideju, pas, prodor po boku, nista. I on je ulaskom Vlahovica vise dosao do izrazaja. Napadaca treba ukljuvicat u igru i pas-igrom, a Mitrovic je i tu kvalitetna opcija.
Mali Maksa je odlicno odigrao svoju rolu kod preuzimanja lopte i njenog iznosenja, ali u paru sa Kolarovim u Oslu. Balkanski stoperi generalno ne umiju da iznose loptu i kreiraju napade, i tu je uloga Kolarova u zadnjoj liniji od neprocjenjivog znacaja kao tehnicki potkovanog igraca koji kao primarni bek to umije i odlicno radi. Mali Pavlovic bi mogao biti moderni tip stopera, ali on je jos dijete koje ni osnovnu obuku na svojoj poziciji nije prosao. Na svakoj utakmici ima stravicnih ispadanja koja ga diskvalifikuju jos uvijek od ozbiljnog nivoa fudbala.
Licno bih volio da Tumbakovic pokusa u novembru u LN da proba sa Maksimovicem i Grujicem u paru. Mislim da bi to bila odlicna kombinacija, s obzirom da je Grujic polivalentniji igrac od Gudelja. Igrac koji umije i da otvori i da posalje dug pas, zadje iz drugog plana, robustan je, jak u skoku, a za razliku od SMS-a lakse ga je ukalupit na tu poziciju. Kod Grujica treba vodit racuna samo da ne ide previsoko, a umije, kako u tranziciji pri gubitku lopte ne bi ostavljao previse prostora iza sebe za krpazu. Za to je potrebna prije svega dobra komunikacija u ekipi i uigravanje na treningu.
Kusur, dođi ovamo!

Na gut, teilen wir!

Postby Hajzenberg » 12 Oct 2020, 11:01

@ Na gut, teilen wir!

Sve si dobro opisao u onom podužem postu, ja sam još pre septembarskog ciklusa slično i naširoko pisao, pre svega osvrćući se na značaj LN zbog FIFA liste i žreba za mundijalske kvalifikacije a naši novinari tek prošlog vikenda pišu elaborat o tome i to samo Mocart čini mi se, dok ona ''znalačka'' trojka sa SK u komisijskom sastavu Andrijašević-Kovačić-Novaković sinoć ni da bekne o tome ni pre ni posle meča. Jedino što se neću složiti sa tobom je konstatacija da nije baš svejedno drugi ili treći šešir, jer u drugom će biti Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, verovatno i Rusija a zna se dobro kako prolazimo sa Ukrajincima i Rusima dok će u trećem biti Rumunija, obe Irske, Mađarska, ali i Norveška, Češka itd. itd. pa samo zbog tih bivših najjačih predstavnika nekadašnjeg SSSR-a ne bi valjalo ići u treći šešir. I još nešto, ovaj put u prvom ćupu neće biti ''slabih'' kao što to bio Vels pre 4 godine i koga smo izvukli, tada smo mi iz četvrtog šešira izvukli Vels, Austriju i R.Irsku i bili prvi, bila je to grupa gde smo teoretski mogli biti prvi a i četvrti, takav je bio sklop grupe. Sada će prvi šešir činiti Belgija, Engleska, Hrvatska, Francuska, Španija, Portugal, Nemačka, Italija a preostale dve će biti verovatno Danska i Holandija, obe trenutno beže Švajcarskoj koja će posle X godina biti van prvog šešira.

Sad ću navesti trenutno stanje stvari što se tiču drugog šešira uz napomenu da će svaka od ovih ekipa odigrati još po 3 meča u LN i neke od njih finale baraža kao četvrti meč a one koje ne budu igrale baraž za EURO igraće prijateljske mečeve. Dakle:

17. Srbija 1489
18. Turska 1486
19 Rusija 1481
20. Slovačka 1477
21. R.Irska 1476
22. S.Irska 1466
23. Island 1464
24. Rumunija 1462

U solidnoj smo poziciji, a bili bi u idealnoj da smo sinoć pobedili, neće biti lako ovima ispod 20.mesta da nas stignu ali nikad se ne zna, primera radi, pobedom u Oslu dobili smo čak 12 bodova a sinoć smo porazom izgubili 8, a da smo dobili Mađare ne samo da bismo imali sad tih 8 bodova više koje smo izgubili porazom nego bismo dobili još nekih 6 bodova za eventualnu pobedu tako da smo faktički pobedom mogli otići na 1503 boda i bili bismo zacementirani u top 20. Bar da je bilo nerešeno, bili bi na cifri 1597 koliko smo imali pre utakmice sinoć.

Meč sa Turcima nam donosi ili odnosi takođe neke bodove, oko 7-8 bodova za pobedu ili poraz i nama i njima, oni su ispod nas i eto im šanse da nas preteknu, ako mi recimo pobedimo i osvojimo 7 bodova oni isto toliko gube i obratno i onda maltene ako izgubimo oni imaju 10 bodova više od nas posle tog meča ali gledamo šta rade prvenstveno obe Irske, severnjaci gostuju u Norveškoj gde bi trebalo da izgube a republikanci gostuju u Finskoj gde isto tako treba da izgube ili bar ne pobede. To je tzv. ELO sistem bodovanja o čemu sam već pisao, a pošto vidim da si vrsni poznavalac ove igre evo ti linkovi za dva sajta koja si možda i posećivao i koje sam postavljao ranije, sve je do tančina objašnjeno šta i kako što se tiče bodovanja za FIFA listu:

http://www.football-rankings.info

http://football-ranking.com/rankByConfe ... lang=en_US

Stvari su apsolutno jasne, ova LN nije imala značaj kao takmičenje koje donosi baraž za SP, odnosno ta dva mesta koja je bilo teško dohvatiti ali je bila bitna zbog prelaska iz jedne u drugu diviziju i zbog tih bodova za FIFA listu koja je jedina merodavna za žreb kvalifikacija za SP koji je krajem novembra, odmah po završetku LN.

Prioritet svih prioriteta je taj plasman na EURO i taj meč sa Škotima koji jesu kao u nekom usponu ali sve je to providno i prividno, loše i očajno igraju, ako se prvi načnu onda nema šta da traže, izvlače se i ne samo da se nadam nego i verujem da ćemo biti u punom modu i fulu za taj 12.11. a i da ćemo pre tog meča sa njima napraviti nešto sad u sredu u Turskoj i posle tog meča sa Škotima na gostovanju u obližnjoj Mađarskoj i u BG sa Rusima koji pre tog meča sa nama možda budu overili prvo mesto u grupi ali im bodovi budu potrebni zbog žreba, vidite da su trenutno jedva iznad crte ali sa samo 8 bodova manje od nas a mogu nas prestići već prekosutra. Rusi su inače pre SP 2018 bili čak van 30 evropskih ekipa, dakle čak u projektovanom 4-tom šeširu za naredno SP, ali su dobrim igrama prvo na SP pa u prošloj LN pa u EURO kvalifikacijama i sada u novoj LN došli u drugi šešir i svakako ih ne bi valjalo imati za rivala u narednim mundijalskim kvalifikacijama.

I još da se dotaknem tog EURO 2024 koje si pomenuo, jeste da sad sve to deluje nekako daleko ali nije, pa mi ćemo imati razmak između SP u Rusiji i narednog EP čak 3 godine a onda u roku naredne 3 godine još 2 takmičenja, EURO 2021 pa godinu i po kasnije SP 2022 u Kataru pa godinu i po kasnije taj EURO 2024 u Nemačkoj - ako ispadnemo u C grupu LN ne gine nam četvrti šešir za te buduće kvalifikacije jer tu nije merodavna FIFA lista već rangiranje reprezentacija prema plasmanu u Ligi Nacija. Ta C divizija će za 2 godine biti kvaliteta kao i ova sada, samo par valjanih ekipa, pre 2 godine kada smo bili prvi u C grupi LN tada je i bilo nekog kvaliteta jer su tada lige brojale po 12 ekipa a sada broje po 16 timova i samim tim slabiji kvalitet je koncentrisan u tom trećem rangu, u prva dva ranga bude 32 reprezentacije a eto kao neki primer uzmimo da će u C diviziji LN 2022 g. najjači timovi biti oni koji sada ispadnu iz B lige a to su potencijalno Srbija, Bugarska, Izrael/Slovačka i Severna Irska, ekipe za koje sada deluje da će ispasti iz B divizije, možda bi mi preko toga obezbedili EURO kroz baraž kao što sada jurimo ali ipak bolje ostati u B ligi a da li imamo šanse za tako nešto znaćemo već posle meča sa Turskom.
Hajzenberg

Postby Na gut, teilen wir! » 12 Oct 2020, 12:25

@ Hajzenberg

Hvala na iscrpnom postu.
Priznajem da si me naveo da dijelom redigujem svoje misljenje, vezano za 2. i 3. sesir u kvalifikacijama za SP. 2. sesir bi svakako bio povoljniji, dakle nije isto kako sam prvobitno naznacio, ali i dalje ostajem pri stavu da je zrijeb sekundaran, ako se ekipa ne naspanuje i ne uigra u tim mecevima adekvatno.
Kada smo igrali kompaktan fudbal ostavljali smo iza sebe i Spance i Francuze u grupi, a kada smo imali rasulo, kaskali smo i za Slovenijama, Estonijama, Albanijama, gubili i od Azerbejdzana, Kazahstana itd. Pa i sinoc od Madjara koji su kvalitetom ispod nas, mada sinocni nastup treba uzeti sa rezervom jer su igrale mahom - rezerve. Tumbakovic je eksperimentisao, eksperiment je neuspjesan, na kraju i sam je najavio rezove, skracenje broja igraca na sledecim okupljanjima i sl. U principu ovoliki broj igraca na jednom mjestu i nije prirodan. Raditi sa 31 igracem, a imas samo par dana na raspolaganju, to je samo otezevajuca okolnost i odvracanje paznje od pravog fokusa u nekim segmentima pripreme utakmice. Bolje je imati i duplo manje igraca, pa i improvizovati ako treba sa 1-2 igraca, a ne imati rulju pred sobom na pomocnom/trenaznom terenu.
Vezano za bodovanje: poznate su mi ove stranice, no hvala sto si ih postavio, da se ne traze, odmah ih se moze sa foruma otvarat. Nego kada smo kod ELO-rankinga, jesi li bas siguran da bismo dobili +8 za pobjedu nad Madjarima? Posto su dosta losije plasirani od nas, mislim da bismo osvojili manje bodova, + 4/5 pretpostavljam. Posto smo izgubili od slabije rangirane ekipe zato nam je i gubitak bodova veci, odnosno reciprocitetno njima veci dobitak.
Kusur, dođi ovamo!

Na gut, teilen wir!

Postby Hajzenberg » 12 Oct 2020, 12:34

Na gut, teilen wir! wrote:@ Hajzenberg

Nego kada smo kod ELO-rankinga, jesi li bas siguran da bismo dobili +8 za pobjedu nad Madjarima? Posto su dosta losije plasirani od nas, mislim da bismo osvojili manje bodova, + 4/5 pretpostavljam. Posto smo izgubili od slabije rangirane ekipe zato nam je i gubitak bodova veci, odnosno reciprocitetno njima veci dobitak.

Nisi me razumeo, pobedom nad Mađarima bismo dobili 5 bodova, a porazom smo izgubili 8, a oni kontra, reciprocitet, dobili su tih 8 bodova a 5 bi izgubili da su poraženi. Znači, mi smo faktički ''izgubili'' sinoć 13 bodova jer da smo dobili imali bi 8+5=13 bodova više nego što imamo na današnji dan na onoj tabeli (ne bi izgubili ovih 8 za poraz a dobili bi novih 5 za pobedu) i sada bi komotno bili u top 20, a ovako sve je moguće. Taj ELO sistem uveden posle SP 2018 i prilično je OK, nema više onih gluposti da mrtva Venecuela bude među 30 na listi a nigde je nema ili da Vels bude nosilac u kval.za SP ili gomila sličnih gluposti kakvih ranije viđane na FIFA listi.
Hajzenberg

Postby Na gut, teilen wir! » 12 Oct 2020, 13:09

Tomasz Rzasa wrote:Иначе Младеновић уопште није био тако лош, имао је неколико изненађујуће одличних центаршутева.

Mladenovic je bio "vidljiviji" nakon pojedinih pretumbavanja u drugom poluvremenu. Narocito ulaskom Vlahovica, kada smo i u realnosti dobili drugog napadaca na terenu (sta je sinoc igrao, odnosno sta je trebao igrati Ljajic - ja pojma nemam).
Ulaskom Vlahovica Madjari su vise rasireni pozadi, vise se islo i na markaciju oba klasicna napadaca, pa je i Mladenovic dobijao vise prostora na svom boku na madjarskoj polovini. Ali Mladenovic nije igrac koji je u stanju da u 1 na 1 ili brzim duplim pasom konstantno probija tu stranu poput Kostica ili Kolarova ako igra wing-backa. Nema tu ni tehniku, ni motoriku. Zato i igra u poljskoj ligi, a ne u ligama petice.
Na to sam mislio kada sam ga okarakterisao - limitiranim. U neku reku Mladenovic je i profiter manjka kvalitetnih opcija na lijevoj (defanzivnoj) strani, zbog cega ima vise nastupa i poziva u reprezentaciji nego sto realnim kvalitetom zasluzuje (u poredjenju sa drugim pozicijama u reprezentaciji).
Ono sto se sinoc takodje vidjelo je i da Gacinovic ne moze da glumi striktno bocnog igraca, definitivno. Moze protiv Gruzije, ali protiv Madjara i jacih i kompaktnijih ekipa je igrac bacen u vodu.
Kusur, dođi ovamo!

Na gut, teilen wir!

Postby Hajzenberg » 12 Oct 2020, 13:25

Meni samo nije jasno ako je Tumba već sinoć tumbao što to do kraja nije uradio, pa makar i po cenu poraza koji smo doživeli mada on svakako nije računao na poraz. Kolarov suspendovan, uleće Pavlović, pa zašto onda nije odmorio ili Milenkovića ili S.Mitrovića, obojica iscrpljeni posle Osla a protiv Turaka opet jedan ili obojica među startnih 11, mada nisu se sinoć baš nešto istrošili ali opet su odigrali dva meča u kontinuitetu a treći sledi, ne znam da li je Veljković sinoć bio na klupi ili van protokola.

Trebao je i Vlahović od starta a ne Jović koji se pogubio posle odlaska iz Frankfurta i pitanje je da li će uopšte i dostići približan nivo forme kakvu je imao u Ajntrahtu. Čudi me samo da nije uveo u nastavku i Zdjelara, Maraša ili Kataia koji su bili u protokolu pa da menadžerska ujdurma bude kompletna. Teško je reći šta je sinoć trebalo, možda najjači sastav, da se ide na bitnu pobedu iz mnogo razloga pa protiv Turske i poraz ako treba sa drugopozivcima ali lako je sve to reći, možda posle utakmice sa Norveškom nije mogao sinoć najjači sastav da se izvede ali bez obzira ko sinoć igrao moglo je a i moralo je bolje.

5 lakih i pacerskih komada smo primili u LN, protiv Rusa poklonjena lopta njihovom igraču, poklonjen penal i ostavljen igrač da sam šutira iz izgledne pozicije, u Oslu isti slučaj kao protiv Rusa taj treći gol a sinoć isti scenario kao protiv Rusa kada primljen prvi gol. Ne može to tako, takav jedan scenario i ''ode mast u propast'' protiv Škota ili recimo na EURO ili tome slično. Ne postižu se golovi uvek naravno iz izrađenih akcija i potezima velemajstora, greške su sastavni deo igre i gro golova i pada iz grešaka ali nama se to prečesto i učestalo dešava i u kontinuitetu, setimo se samo protiv Rumuna pre dve jeseni na JNA kada dva puta vodima pa glupostima primamo golove pa protiv R.Irske u kvalifikacijama za SP u Rusiji, jednostavno smo osuđeni na primanje diletantskih golova a toliko se nekad mučimo u napadu i treba nam 5 zicera da damo taj jedan gol.
Hajzenberg

Postby Na gut, teilen wir! » 12 Oct 2020, 13:49

Trebalo je otpocetka igrati sa napadackim parom Jovic - Vlahovic iza kojih bi kao "slobodnjak" Tadic agitovao, trazio loptu od Gudelja i Milivojevica, pa potom pukotinu u madjarskoj zadnjoj liniji za kljukanje napadackog dvojca. Naravno u takvoj postavci bi i oba beka morala da izlaze skroz visoko, a pomenuti Mladenovic ne bi mogao previse da pripomogne u pas-igri sa Tadicem, jer jednostavno ne posjeduje taj trazeni igracki kvalitet.
Naravno, ovo je opservacija iz ugla generala posle bitke.
Sto se tice stopera - sva sreca da su igrali i Milenkovic i S. Mitrovic, jer bi u suprotnom tek vladao pravi cirkus u zadnjoj liniji.
Generalno, mislim da je Stefan Mitrovic u nasoj javnosti potcijenjen igrac, najvise iz razloga nerealnih ocekivanja. S. Mitrovic na lopti i tehnicki nije majstor, limitiran je, ali je igrac koji razumije igru i svoju poziciju, ne ispada iz linije, ne kasni kod ofsajd-zamki, on je stari kov stopera, koristan u prekidu itd. Da se nezgrapno izrazim, vodonosa u stoperskom paru. Ljudi ga pogresno porede sa Milenkovicem koji je ipak za level iznad, prije svega zbog visoke tehnicke obucenosti. Zbog toga Milenkovic recimo moze da igra i na desnom beku, a S. Mitrovic to ne moze. U poredjenju sa Veljkovicem, Veljkovic je igrac koji igra malo visocije, tj. zna da igra, a to znanje vuce iz kluba u kojem igra i trenera koji mu je nadredjen (Kofelt). Dok S. Mitrovic u svom klubu igra klasicnog mandekera.
Gledajuc ove nase poslednje meceve i formaciju koju igramo, a to je neka varijetetna 3-4-2-1, koja moze po potrebi lako da se transformise i u 3-4-1-2 - Danko Lazovic i (povrijedjeni) Fiip Kostic se namecu kao dva kljucna igraca reprezentacije. Kada oni igraju i kada su u formi ova ekipa moze da igra bilo s kime, pod uslovom da barem vecina saigraca isprati njihov ucinak. Oko tih krilnih osovina (njem. Flügelzange) ce se i gradit igra nase reprezentacije i na evropskom prvenstvu ako se kvalifikujemo (a trebalo bi).
Edir: takodje da pohvalim malog Lukica. I sinoc je unio po ulasku malo vise reda i sigurnosti u sredini. Apsolutno zasluzuje poziv u reprezentaciju kao back-up opcija, pogotovo kada imamo rezultat. Ne radi se ni o kakvim "menadzerskom" igracu. Mali je tu zasluzeno.
Kusur, dođi ovamo!

Na gut, teilen wir!

Postby Angus Young » 12 Oct 2020, 17:53

Nisam neki fan doticnog, ali ima istine u ovom threadu
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Tomasz Rzasa » 12 Oct 2020, 18:57

Па добро није открио топлу воду, Срби и било какав систем не функционишу у истој реченици. Ми ни у ватерполу као најуспешнијем спорту немамо никакав систем, ствари се распадају годинама, право је чудо како и даље избацујемо талентоване клинце. Рукомет да не помињем, сваки пут се збуним кад видим ове клинце и клинке како тренирају овде у студењаку, у фазону шта их определи за рукомет после свега кроз шта је прошао тај спорт у Србији. У кошарци смо на суви таленат и некада озбиљну струку која се деградира из године у годину постизали резултате, видећемо докле ће то ићи.

Шта да очекујемо од фудбала где се обрће највећа кинта и где се мотају најмутнији типови. Старац Толе комуњарски кадар ће да успостави модеран систем. Или Кокили продавац девиза. Не зајебавајмо се.
Ми лепо импровизујемо, уздамо се у таленат, мало срећа да нас погледа на жребу, поклопе се коцкице и тако као и све друго у овој држави.
So if you walk away
Who is gonna stay
Tomasz Rzasa

Postby Baxter Stockman » 13 Oct 2020, 08:09

Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja