Не знам шта треба још да уради Митровић да би људи почели да цене његове фудбалске квалитете и огроман допринос репрезентацији. То што није модеран тип нападача не значи да нема неких других квалитета и да сви нападачи морају да буду некакве лажне деветке или шта већ. Влаховић (о чијем потенцијалу имам прилично високо мишљење) мора још много да гули да би дошао на Митровићев ниво. У сваком случају Митар нам је најмањи проблем а у Јовићу и Влаховићу коначно имамо и озбиљну конкуренцију у нападу. Генерално напад нам је сасвим ок, ту и немамо проблема али одбрана је критична и на томе морамо највише да радимо. Синоћ смо и у том делу изгледали добро, без неких индивидуалних грешака којима смо склони али смо опет примили гол од прилично индиспониране Норвешке која квалитетом вероватно није у топ 15 европских репрезентација.
Смс је најквалитетнији наш фудбалер и сулудо би било да улази са клупе и глуми неког џокера, то би можда могла себи да приушти нека Француска, ми тешко. На Тумбаковићу је да види како формацијски да га уклопи. У Лацију већ неко време игра доста дефанзивније у формацији која је слична овој у којој ми тренутно играмо.
У суштини ово од јуче, Костић уместо Ристића, несрећни Максимовић уместо Митровића штопера(мада можда и не јер је лик очито баксуз и не иде му у репрезентацији), Смс уместо Максимовића/Гудеља у зависности од противника. Ђуричић се одлично уклапа у ову формацију и треба да игра докле год пружа добре партије и у дресу Сасуола. За Грујића би требало да буде места такође, свакако пре Саше Лукића. Направити одређену базу од 20ак играча и гурати са њима, расподелити јасно улоге, без сталног тумбања, испробавања, подмлађивања.
Рајковић
Дмитровић
Миленковић
Максимовић
Коларов
Спајић/Митровић/Вељковић
Настасић/Павловић
Лазовић
Гаћиновић
Костић
Гудељ
Смс
Миливојевић
Максимовић
Грујић/Лукић
Тадић
Љајић
Ђуричић
Митровић
Јовић
Влаховић
Сви ови играчи су практично на списку, окосница је ту. Једино је Коларов овде на заласку каријере, плус Тадић који ће моћи још три године макс капирам и то ће нам бити огроман губитак. Сви остали су испод 30 година, односно Лазовић са 30 је следећи најстарији.
Потенцијал је ту, имамо сасвим солидан квалитет, остаје да се види да ли је ово био инцидент и да ли се враћамо на старо или нам можда сване коначно. Један добро одигран меч је свакако премало за неку еуфорију али јбг мало нама треба