Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Olimp » 20 Nov 2018, 23:13

Osim toga, "Orlovi" će igrati i u plej-ofu Lige C, u kojem će učestvovati još Škotska, Finska i Norveška. Srbija će u polufinalu igrati sa Norveškom.

Domaćin turnira će biti naknadno određen, a iz FSS su još pre nekoliko meseci najavili da će se kandidovati.

Jel ovo tako ili ipak gostujemo
Olimp

Postby Radonjaa » 20 Nov 2018, 23:14

Ja sam mislio da su domaćini turnira već određeni, npr u ligi A je domaćin Portugal.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby СрбинПодгорица » 20 Nov 2018, 23:23

Прво не знамо ни хоћемо ли играти то (надам се да нећемо), а ако будемо играли можда будемо играли кући ако се Норвешка кроз групе пласира. Тако да се још ништа не зна.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Ron Swanson » 21 Nov 2018, 01:04

Svaka čast igračima na tome što su posle utakmice izjavljivali da je sve bilo lakše sa dva špica. I to je vid pritiska na debile koji sastavljaju tim.

Koliko je bilo gledalaca kad su svi pristigli?
Ron Swanson

Postby DON » 21 Nov 2018, 01:36

FSS kaze oko 3000.

Odlicna partija Prijovica, kakav zaokret u igri sa njim :blue:
DON

Postby Baxter Stockman » 21 Nov 2018, 07:12

Image
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Горан » 21 Nov 2018, 07:41

Olimp wrote:Poraz od odlične reprezentacije kao što su alpski Šipci je bio realnost, a nastup u tom meču i iznad naših mogućnosti.

Bogami alpski Sipci i Bosnjak Haris razbise kao zvecku Belgiju, po igri najbolju ekipu na SP.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Sir Oliver » 21 Nov 2018, 08:16

Sezione wrote:Mislis sa Jovicem? :D

Naravno...
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby Olimp » 21 Nov 2018, 08:31

Baxter Stockman wrote:Image

Od najgoreg do najboljeg izbora
1. Francuska, Belgija, Španija (2 katastrofe u najavi sa hendikepom), Engleska, Holandija, Italija (vjerovatno 2 poraza), Hrvatska, Portugal, Švajcarska (mogao bi se uzeti bod ili 2-3 uz neko sranje), Poljska (miki maus ekipa, apsolutno poželjni)
2. Njemačka (samo to ne), Danska, Švedska, Rusija (loš žrijeb), Ukrajina, Island, BiH (solidno), Češka, Austrija, Wales (odlično)
4. nije toliko bitno, nema neke bombe ali ajde ovako: Grčka (najjači), Albanija (politika), Gruzija, Crna Gora, Mađarska, Slovenija (solidno, ali ne i lako) Estonija, Kipar, Litvanija (lako, daj njih)
5. i 6. baš ovako kako su poredani

Generalno najvažnije je ne izvući Švabe.
U svakoj drugoj grupi imali bi realne šanse proći.
Taj drugi pot je najvažniji kad bi tu upali Češka, Wales ili Austrija bio bi top. Ja bi vratio Muslina privremeno za selektora samo da ga usere žrijeb opet i onda ga napucao :lollol:
Olimp

Postby Domingoo » 21 Nov 2018, 14:53

E ovako posle duze pauze eto mene .Imao sam problema sa logovanjem uopste forum nije hteo da mi prihvati mail i oasword..

Sto se tice reprezentacije ovako , odgledao sam vecinu utakmica u ovim liga nacijama , vidi se zelja da se proba sto vise igraca jer au ovo u sustini prijateljske utakmice sa blagim takmicarskim znacajem ..
Obzirom da je rotirano toliko igraca i da se na kraju zavrsilo na prvom mestu sto je bio i cilj ja sam zadovoljan ..
Ono cime nisam zadovoljan je .
1.Ne adekvatna selekcija igraca . U sustini ovo je 85 % najbolje od onog sto imamo ali jasne su neke tendencije .. Radonjic ni po jednom osnovu ne zasluzuje poziv u reprezentaciju taj decko sem par solidnih utakmica u dresu CZV nista bitno u svojoj karijeri nije uradio .. Igrac koji sedi na tribinama u svom klubu koji pritom nije krem evropskog fudbala jednostavno ne treba da se poziva u nacionalni tim pogotovo sto na njegovom mestu imamo slicnog igraca Kostica koji je formiran igrac za razliku od Radonjica mnogo vise podredjen timu aktivniji u defanzivi itd.
Rukavina istina je da kuburimo sa bekovima pogotovo desnim ,ali konstantno igranje Rukavine u 11 bas bode oci. Levu nogu ne koristi svaki njegov pas je namestanje na desnu sa njime u napadu su nam akcije poprilicno usporene , igru 1 na 1 nema, centarsut mu je ocajan .. jedino sto se takticki dobro postavlja ali obzirom da je usao u godine i usporio ni tu vise nije toliko dobar .
Na njegovo mesto mora da udje Maksimovic koji je u napadu jednako neupotrbljiv ali u odbrani barem moze da zakrpi kvalitetno kao i u skoku , kada napadamo onda moze Ivanovic ..
Sasa Lukic prvo sto uopste nije igrac po mom ukusu ali to na stranu decko je izmena u jednom Torinu i kao takav ne bi smeo da prismrdi reprezentaciji trenutno ima barem 3/4 igraca koji igraju na njegovoj poziciji standardni su u klubovima a ne eobijaju poziv.zapsto mi se ne svidja ? Klasican sminkerski igrac bez duel igre koji svoju tehnicku obucenost zakopava ocajnim taktickim resenjima.
Vukovic spor ,katastrofalna anticipacija jos mi je u glavi kako ga prelece lopta protiv Welsa ,postavljanje 0 on je igrac za JSL ali dobro poznatim kanalom sa Olimpijakosom je uguran u tim u kojem kvalitetom apsolutno ne pripada.

To je sto se tice igraca koji ne bi trebali da dobijaju poziv Rukavina eventualno moze na klupu .Vukovi u se zahvalitivzauvek Radonjica i Lukica pozvati ako naprave nedto u karijerama.

E sad sto se tice prve postave Rajkovic ni pod razno jos je zelen nesiguran sklon kiksu Dmitrovic trrnutno duplo stabilniji i kvalitetniji golman .
Veljkovic veliki znak pitanja David Luiz za siromasne dobar na lopti zna da igra katastrofalno se postavlja koncentracija - posle 30 minuta.Protiv bunker ekipa ok protiv jacih kada trebamo da stanemo plitko i kad se trazi citanje postavljanje nnikako.

Ono sto je pozitivno da imamo jako MLADU. I RAZNOVRSNU ekipu kad kazem raznovrsnu mislim na to da u napadu imamo tri potpuno razlicita igraca sto je odlicno Mitar koji je tata za bunkere ,Jovic koji je spretan odlicno ucestvuje u igri u direktnom fudbalu izuzetan i Prijovic koji je all round igrac moze da bude koristan i nogom i glavom ..
Na krilu imamo Ljajic -Zivkovic dva igraca koja au u stanju da uz Tadica iskreiraju drugima priliku Zivkovic jos ima i strasan centarsut za bunker ,sa druge strane imamo Kostic -Gacinovic dva timska igraca odlicna u defanzivi brza i direktna savrseni za polu kontru .. Imamo Veljkovica koji je odlican za visoku odbranu Milenkovica koji je doktor za zonu citanje ... Fejsu koji je doktor za defanzivu SMS koji je direktan ka golu ..
Kombinacija milion bukvalno prava klubska takmicarska ekipa da li ce to Krstajic znati da iskoristi ?

I jos nesto umesto Kolarova iskljucivo Kostic na beku a ne Rodic koji je suvi prosek.

Ekipa za napad :
Dmitrovic
Ivanovic-Milenkovic-Veljkovic-Kolarov
Matic-SMS
Zivkovic-Ljajic-Tadic
Mitrovic

Ekipa za polu kontru
Dmitrovic
Maksimovic-Milenkovic-Ivanovic-Kolarov
Matic-Fejsa
Gacinovic-Tadic-Kostic
Jovic

U svim kombinacijama mesto u ekipi uvek mira da bude za :Kolarova,Matica,Milenkovica,Tadica i Dmitrovica ostale rotirati po potrebi .
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Olimp » 21 Nov 2018, 15:18

Odličan post s kojim se u potpunosti slažem.
Generalno sam zadovoljan jer dugo neko nije pozvao i okupio naše najbolje igrače i nikad manje menadžerskih igrača nije bilo.

Ali koliko god da mi se sviđa, uvijek ima mjesta za neku sitnu zamjerku
1. najveća za mene je nepozivanje Maksimovića, igrač koji sve više i redovnije igra u jednom Napoliju mora biti barem u 23 igrača i ispred Muslinove pudlice Jagoša, a s obzirom na sve lošijeg Rukavinu mogao bi biti rješenje i za taj deficitarni desni bek. Možda se mogao probati i Gajić iako ne igra

2. nepozivanje Fejse, ali to je sad popravio. Bravo za to.

3. Radonjić kao Radonjić me toliko ne smeta mislim da ima talenta, ali također mislim da je preuranjeno pomjeren u prvi tim. S druge strane ja ne mirišem baš Kostića. Mislim da ima mjesta za Sulejmanija koji dobro igra, iako nije baš mlad.

Najveće pohvale
-podmlađivanje reprezentacije, napadački mentalitet, pozivanje najboljih igrača, popustljivost radi višeg cilja (nije zatvorio vrata Milivojeviću nakon onog bezobraznog ispada), na kraju i rezultat koji je najvažniji.
Olimp

Postby Domingoo » 21 Nov 2018, 15:24

Maksimovic je odlican igrac uvek bio solidna brzina ,agilnost ,dobra kontrola lopte za tu visinu ,anticipacija,citanje igre ,igra glavom .. gledajuci cisto fudbalske parametre on je igrac za top klubove ali kod njega postoji jedan ne fudbalski problem a to je koncentracija to ga je omelo kroz celu karijeru ali ocigledno da je sazreo u dovoljnoj meri sa jedan Carlo Ancelosti u njega ima poverenja..

Sto se tice Sulejmanija slazem se ,ali za Kostica gresis on je pre svega zahvalan timski igrac koji odlicno moze da se koristi ako mu se dozira minutaza i upoga u Frankfurtu igra i levog beka sto bi nama jako znacilo . On i Radinjic su alicni igraci stim sto je Kostic timski igrac .
Kostic je timski igrac tipa Kuyt i kao takav treba da se dozivljava dobar je za polu kontru da pomogne i beku u defanzivi ili da protiv slabijih i sam krene na beku .. Radonjic je individualac koga ne zanima previse timska igra a sem brzine nema ni jednu drugu vrlinu da bi i postao vrhunski individualac.. Tersic je mag da prevari mada obzirom da je svojevremeno prodao Slobodana Rajkovica u Celsi za 5 mil evra svakom ko malo razmisli sve je jasno .. covek ocigledno radi semu sa SD .

Ono sto ide Krstajicu na dusu je ne pozivajje Gacinovica na SP i sad mu opet igra Gacinovic pre Radonjica ili ne zna sta hoce ili je to bilo iakljucivo zbog Radoniiceve prodaje..

Da smo imali Fejsu u Brazilu sigurwn sam da bi izvukli bolji rezultat protiv Svajcarske kada su nas napunili kartonima nije imao koga da ubaci umesto zadnjij veznih ..
Domingoo

Postby Radonjaa » 21 Nov 2018, 15:57

Meni je Veljković krš od igrača, nikad štoper od njega. Nisam gledao Nastasića odavno, mada ni kad sam ga gledao, nije bio sjajan, ali teško da može biti lošiji od Veljkovića. Ok, solidan je na lopti, zna da je ,,podvali'' između linija, ali na svakom meču ima makar jednu veliku grešku, strašno mu je slaba koncentracija.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Domingoo » 22 Nov 2018, 00:16

Da da to je veliki problem mozda ce da bude drugaciji sa 27 godina ali sada moze skupo da nas kosta protiv ozbiljnijih protivnika najgore od svega je sto mi se cini da njega Krstajic uigrava sa Milenkovic sto mi je katastrofalno obzirom da je Krstajic bio stoper i da bi barem igrace na toj poziciji trebao pravilno da proceni.
Jebes ti sto on ucestvuje u igri kad ce u 70 om minutu na 0:0 da vrati potivniku loptu u noge i cao zdravo ..Ja sam pre za sigurnog stopera koji brani prostor makar znao samo da ispuca loptu nego za moderne stopere tipa David Luis koji imq tehniku igra dmf po potrebi izvodi prekida daje vrhunske paralele a preko njega ti svaki ozbiljniji protivnik da gol..
Iskreno nisam ljubitelj ni Nastasica koji je isto dobar u nogama losiji u skoku ali kudi kao sigurniji od Veljkovica mada nista preterano ..
Retko koja ekipa ce protiv nas da igra bunker pa da nam treba pas sa te pozicije.. Pejcinovic je sigurno posle Milenkovica nas najkvalitetniji stoper a zasto taj decko gotovo nikada nije dobijao poziv ostace vecita misterija..

Nama je odbrana blago receno uzas i u ovoj smesnoj grupi nema ko nam nije dao gol Kolarov je ofanzivno top 3 lb u evropi ali u odbrani je jako kritican ali ajde od njega nemamo bolje a i previse nam toga donosi u napadu i prekidu da bi ka ilo menjao .. Rukavina pokriva nesto takticki ali ne mozes samo na to da se oslonis , o Veljkovicu sam vec rekao i ispada da Milenkovic nema sa kime da igra ,a decko je vec sad u top 5 stopera u zonskoj odbrani uz Godina ,Aldvervajleda ,Bonucija i Kijelinija.. Nije ni cudo sto bas njega trazi Murinjo koji od stopera pre svega ocekuje takticnu pismenost..

Mi da bi sredili odbranu prvo moramo da nadjemo adekvatnog partnera Milenkovicu i da umesto Rukavine stavimo nekog ko ce barem defanzivno da zatvori tu stranu i da ne izlazimo mnogo visoko ...ako nesto po tim pitanjima ne sredimo svaka ozbiljnija reprezentacija ce nas ispratiti sa 2-3 gola u mrezi.
Domingoo

Postby Baxter Stockman » 22 Nov 2018, 10:24

Hteo sam sinoć da prenesem ovde s maxbeta link, ali rekoh sačekaću da objavi neko relevantniji.
http://mondo.rs/a1147368/Sport/Fudbal/Slavisa-Kokeza-Mladen-Krstajic-Srbija-selektor.html

Navodno su i Jokan i Paun opet aktuelni...
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja