Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby RobRoy » 21 Oct 2011, 17:39

Sony wrote:2.

Meksiko i Honduras.

Evo i datuma:
http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 54484.html
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby RobRoy » 24 Oct 2011, 11:18

Poziv za Volkova, rehabilitacija Kačara i Sulejmanija?
24. OKTOBAR 2011. | 09:01 | IZVOR: SPORTSKE.NET

Levi bek Partizana biće na spisku vd selektora za duele sa Meksikom i Hondurasom.

Radovan Ćurčić nije želeo da govori o imenima iz domaćeg šampionata, ali je potvrdio da je Volkov blizu poziva.

"Dovoljno je vremena da se objavi spisak, ali Volkov je blizu poziva", nagovestio je "Sportu" doskorašnji Pižonov pomoćnik.

On prati formu kandidata, napraviće miks igrača iz domaćeg šampionata i internacionalaca.

Poziv bi mogao da dobije i Sulejmani, u koga Petrović nije imao poverenje, zatim treba očekivati rehabilitaciju Gojka Kačara kome je selektor zamerao što često igra na različitim pozicijama.

Pominju se još Ninkov, Tomić...Ovi igrači su već bili na spisku, ali nisu dobili šansu.

Videćemo hoće li mesta biti za Dušana Tadić, dok od igrača iz domaćeg šampionata, oni koji su se najviše istakli već nose igru mlade reprezentacije.

Mečeve u srednjoj Americi igraćemo sredinom novembra do tada je u nacionalnim šampionatima ostalo da se odigra dva ili, recimo u Italiji tri meča.

"Najvažnije da ne bude povreda", dodao je na kraju Ćurčić.
Last edited by mali_buda on 24 Oct 2011, 22:38, edited 1 time in total.
Reason: ubacen quote
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby Sony » 24 Oct 2011, 12:22

Htjedoh ja da postavim sad :D :D Brzi si :D

Dobre vijesti. Sva trojica zasluzuju poziv.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Grande Alessandro » 24 Oct 2011, 15:25

Nemanja Vidić: Srbijo, ne računaj na mene!

24. oktobar 2011. 16:04 > 16:19

Kapiten Mančester junajteda posredstvom sajta FSS saopštio da više neće igrati za reprezentaciju Srbije. FSS: "Ako se predomisliš, vrata su ti uvek otvorena. Zadužio si nas".

Dejan Stanković je posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine rekao da više neće igrati za srpski nacionalni tim. I kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić je nešto slično rekao posle poraza u Maruboru, ali se verovalo da je to rekao u afektu.

Ipak, nije.

Na sajtu Fudbalskog saveza Srbije danas je objavljena vest da je dugogodišnji reprezentativac obavestio je čelnike FSS i javnost o povlačenju iz nacionalnog tima i završavanju reprezentativne karije.

Odluku je doneo samo tri dana posle svog 30. rođendana (rođen je 21. oktobra 1981. godine u Užicu) i dan nakon što je sa klupe posmatrao demoliranje svog Mančester junajteda u derbiju protiv Mančester sitija (1:6).

Vidić je za sajt FSS izjavio da je odluku doneo "teškog srca" i da je želeo da prekine konstatne kritike da nije pružao najviše u dresu nacionalnog tima.

Fudbalski savez Srbije izrazio je nadu da će se Vidić ipak predomisliti i da su mu vrata nacionalnog tima uvek otvorena.

Ovako glasi njegova izjava:

"Želim da obavestim sportsku javnost i navijače da posle dugog razmišljanja, teškog srca, sam odlučio da se oprostim od reprezentacije Srbije.

Osnovni razlog za takvu odluku je što se već duže vreme, a naročito u svetlu poslednjih događaja, u medijima pa samim tim i javnosti, kritikuje moj odnos prema nacionalnom timu, iako sam za reprezentaciju igrao i povređen, nekada i mimo volje ljudi iz Kluba. Ovim potezom želim da zaštitim reprezentaciju i sebe od raznih kuloarskih priča, gde se zanemaruje moj učinak kao fudbalera. Takođe, ne želim da se zbog istih optereti nova generacija naših reprezentativaca i eventualno zbog toga pokvari atmosfera u reprezentaciji pred novi ciklus kvalifikacija.

Dugujem zahvalnost navijačima, svim selektorima i trenerima, kao i saigračima sa kojima sam sarađivao u prethodnih deset godina, dok sam igrao za nacionalni tim. Uveren sam da generacija reprezentativaca koja dolazi ima kvaliteta i snage da obraduje naciju u predstojećim mečevima, a ja ću svim srcem biti uz njih kao navijač

Nemanja Vidić".

Uz izraze zahvalnosti za sve što je uradio za srpski fudbal, a posebno za zalaganje u nacionalnim timu, FSS je poručio da su za njega vrata reprezentacije uvek otvorena.

"Svojim ponašanjem, igrama, zalaganjem i odnosom ka dresu reprezentacije Nemanja Vidić je zaslužio i reči hvale i posebno mesto u istoriji ovog sporta naše zemlje. Poštujući njegovu odluku, želimo da naglasimo da vrata nacionalnog tima za Vidića nisu zatvorena i bila bi nam izuzetna čast i zadovoljstvo da u određenom trenutku, kada se i ako za to steknu svi uslovi, ponovo postane član najbolje reprezentacije. Ako do toga i ne dođe, Nemanja Vidić je neizmerno zadužio sve u srpskom fudbalu i mi ćemo mu se odužiti na adekvatan način", saopštio je FSS.

Vidić je bio član svih nacionalnih selekcija. Za A tim debitovao je 12. oktobra 2002. godine na utakmici kvalifikacija za EURO 2004 Italija - SR Jugoslavija 1:1 u Napulju.

Za reprezentaciju je odigrao 56 utakmica i postigao je dva gola.

Sa njim u sastavu selekcija Srbije i Crne Gore je primila samo jedan gol u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj. Zbog crvenog kartona je propustio prvu utakmicu na tom Mundijalu, a zbog povrede ostatak takmičarskih susreta.

Dao je nemerljiv doprinos u kvalifikacijama za naredno Svetsko prvenstvo, održano 2010. u Južnoj Africi, a bio je učesnik i finalnog turnira svetske smotre najboljih. Vidić je 2005. godine izabran za najboljeg fudbalera Srbije, a njemu je tada premijerno uručeno specijalno značajno priznanje srpske fudbalske organizacije - "Zlatna lopta" FS Srbije.

Profesionalnu igračku karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, čiji je bio kapiten i predvodio je drugove ka osvajanju titule šampiona i dva trofeja u Kupu naše zemlje. Usledio je jednoipogodišnji uspešni period igranja za moskovski Spartak, gde se igrama nametnuo jednom od najvećih i najboljih svetskih klubova sveta, Mančester junajtedu. Sa svojim aktuelnim klubom je osvojio četiri titule prvaka Engleske, tri trofeja u Liga kupu Engleske, četiri u Super kupu Engleske, a sa Mančester junajtedom je osvojio i titulu prvaka Evrope i sveta 2008. godine. Trenutno, Vidić je kapiten ekipe sa Old Traforda.

(MONDO)
Grande Alessandro

Postby harper lee » 24 Oct 2011, 16:02

Ode i Vidic. A i nije bio neki igrac, realno. :biggrin: Eto sanse za SOM Kezmana da dozivi drugu mladost u reprezentaciji. :crybaby:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby medjutim » 24 Oct 2011, 16:21

ha, ladno je i meni prva pomisao bila "evo rešenja za napad" :)

Šteta što se povlači. Možda će novom selektoru, ko god to bio, biti i lakše da ukomponuje odbranu kojom bi komandovao neko drugi manje dominantan. Al isto tako možda i neće, a sigurno će mnogo značiti i kod sudija, jer nije isto kad se objašnjavaju s Vidićem i s Banetom Ivanovićem.

Da igra na nekoj drugoj poziciji, ovo bi bilo mnogo nezgodno. Ovako, sreća da bar solidnih štopera imamo u dovoljnom broju, a ionako nam igrački kvalitet nije ni u tri glavna problema..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Sony » 24 Oct 2011, 17:56

Zbogom. Mogao je i da ostane ali ne zalim puno.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby karambol » 24 Oct 2011, 18:29

Ccc, sve Toletovi pioniri :sick:
Pravih se reči uvek kasno setim,
odgovor znam kad ostanem sam...
karambol

Postby CRNO_BELI » 24 Oct 2011, 18:39

Nemanja Vidić: Srbijo, ne računaj na mene!

Predomislices se ti, ali ce biti kasno.. :biggrin:
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby kezman » 24 Oct 2011, 18:52

harper lee wrote:Ode i Vidic. A i nije bio neki igrac, realno. :biggrin: Eto sanse za SOM Kezmana da dozivi drugu mladost u reprezentaciji. :crybaby:

vodim samo na Evropska i Svetska prvenstva
hocu uvek da igram za zemlju
iskreno vas
Kezman Mateja

ne vodim na SP i EP pravim penale, i sutiram penale ,
necu vise da igram ko vas jebe ja sam bre kapiten MU a i dosadno mi nesto
iskreno vas
Vidic Nemanja
kada su političko-udbaško-mafijaška šićarska goveda bez grama mozga, fudbalskog znanja i grobarskog gena rastera(va)li Partizanovce... sve ovo što se dešava je logičan i očekivan sled, i kao takvog ga treba tretirati -
mastro mostro
19/08/2012,
kezman

Postby Sony » 24 Oct 2011, 19:05

Aaaa..kako ce samo tim izgledati cistije bez Nemanje u odbrani i Dejana na sredini terena. Jos kad bi se sklonili Pantelaar i Lane '' Aj don't giv komentaaar'' bilo bi super :D

Mladji igraci treba da dobiju sansu ( Lazar Markovic - Darko Lazovic)...Kacar zasluzuje mjesto u reprezentaciji. Sulejmani u spicu...Zigic neka ostane..koristan je.
Sony

Postby nolinjo » 24 Oct 2011, 19:44

Image
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Sony » 24 Oct 2011, 20:06

EKLI SU ZA PRESS O VIDIĆEVOM POVLAČENJU

Radovan Ćurčić, selektor Srbije
- Žao mi je jer smo ostali bez pomoći najboljeg defanzivca na svetu. Tokom saradnje uvideo sam da ima pošten odnos prema obavezama, pa tako i shvatam ovu njegovu odluku.

Milovan Đorić, bivši selektor
- Veliki udarac za naš fudbal pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Šteta, velika šteta. Nisam očekivao da će doći do ovoga jer nam je sada jako potreban. Jednostavno, neće da se povuku oni koji treba to da urade, već odlazi Nemanja. Ne znam šta ga je iziritiralo. Ljudi iz fudbalske organizacije su ga uvažavali i cenili.

Dragan Stojković, fudbalska legenda
- Moramo da ga shvatimo. Pod strahovitim je pritiskom u Premijer ligi. U pitanju je jedan od najboljih štopera na svetu, ali tokom igračke, funkcionerske i trenerske karijere shvatio sam da se bez svakog može.

Press
Sony

Postby nolinjo » 24 Oct 2011, 20:14

a niko nece da kaze da je vidic igrao sa 25% snage vecinu utakmica za Srbiju
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Sony » 24 Oct 2011, 20:33

Sta mislite: Koga ce Curcic pozvati za golmana za ove prijateljske?
Sony

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja