Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Felipao » 15 Oct 2011, 08:45

nolinjo wrote:opisat cu Ergica u jednoj recenici ..."nacitan covek ne mora biti i pametan covek "

Gde nacitan,ne moze da sastavi 2 recenice a svaka druga rech razumete.

A ovo za Volkova,nije mi jasno na koju foru crnogorci mogu da nam svojataju kojeg hoce igracha?Zasto tu ne vazi slucaj Kleo i 4 godine ili koliko vec?
Felipao

Re: FK Partizan 2011/2012

Postby Felipao » 15 Oct 2011, 08:48

Sony wrote:Definitivno cu jos vise poceti da navijam za Crnu Goru.

Tako se to radi.....tu je ljubav prema fudbalu ipak veca od lopovluka i bolesnim zeljama za novcem.

Napred Montenigersi!!!

Nemoj da si lud,pa Zlatko Kranjcar popio otkaz da mu Dejo ne bi isplatio premije koje mu je obecao za baraz.

BTW diskusija oko igranja Volkova za Crnu Goru je za reprezentativni topik pa bi vas molio da se tamo premestite a ove postove cu da prebacim malo kasnije.
Felipao

Postby nolinjo » 15 Oct 2011, 09:05

Felipao wrote:
nolinjo wrote:opisat cu Ergica u jednoj recenici ..."nacitan covek ne mora biti i pametan covek "

Gde nacitan,ne moze da sastavi 2 recenice a svaka druga rech razumete.

A ovo za Volkova,nije mi jasno na koju foru crnogorci mogu da nam svojataju kojeg hoce igracha?Zasto tu ne vazi slucaj Kleo i 4 godine ili koliko vec?

to ti pricam .a inace jeste nacitan ...isto kao i vendi :biggrin:
to sto ne zna da sklopi dve recenice govori o tome da nije bas inteligentan.
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Sony » 15 Oct 2011, 18:13

Povrijedjen Krasicev otac:

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/283384 ... sa-Krasica

Edit: Ako novo rukovodstvo bude biralo selektora - izgleda da ce to biti tek u julu 2012.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Sony » 16 Oct 2011, 14:38

http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fu ... strucnjaci

Istina!!! Jednostavno...uz sav kriminal koji vlada u i oko srpskog fudbala - boljitka istom nema!!!!!
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Talicni Tom » 16 Oct 2011, 14:55

Sony wrote:http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/204479/Drulovic-Talenti-odrastaju-u-namestenoj-ligi-biraju-se-podobni-strucnjaci

Istina!!! Jednostavno...uz sav kriminal koji vlada u i oko srpskog fudbala - boljitka istom nema!!!!!

Slažem se. A u prilog tome evo još jednog dobrog teksta, doduše ne fudbalskog eksperta, ali nema veze.

Spoiler: pokaži
Srpski fudbal: neuspeh, otkud to?

Nisam mogao odmah da reagujem, čim smo izgubili utakmicu od Slovenaca. Pustio sam da se malo "smire strasti". Prošlo je par dana i smirivanje strasti se nije desilo. Naši orlovi su izgubili svaku šansu da učesvuju na evropskom prvenstvu u fudbalu. Kao što smo slutili protiv Italijana nismo mogli da se vadimo, ali Slovenci su bili viđeni za odstrel... Ne kažem da se naši fudbaleri nisu trudili. Daleko od toga. Trudili su se ali nešto nije štimalo. Što reče, sada već bivši trener orlova Golub "Nismo imali sreće, ni danas, ni pre neki dan, ...", a cinici kažu da nismo imali sreće što nam je Petrović na kormilu reprezentacije.

Dve sličice sa utakmice protiv ratobornih Slovenaca kojima ova pobeda nije imala takmičarskog značaja su mi ostale duboko urezane. Onaj momak što je prenosio utakmicu, blago metroseksualnih manira, se mnogo više potresao od samih fudbalera što smo izgubili utakmicu i odlazak u Jevropu. Tu nemam objašnjenja. I druga stvar je što su naši igrali za rezultat a Slovenci su rekli da su igrali za čast. Koliko je to lepo. Ali mene kopka to što naši nisu igrali za čast da li znači da oni čast nemaju?

Ako radiš istu stvar iz dana u dan, iz meseca u mesec, iz godine u godinu, a očekuješ drugačije rezultate to se obično svodi pod neku fazu ludila. Naš fudbal, dugi niz godina vrti istu sekvencu gde se krajnji cilj koji je ili "regularno prvenstvo" ili "jaka reprezentacija" gura u stranu zarad finansija jakih pojedinaca, bilo da su to treneri, menadžeri, predsednici ili, najčešće, "neoficijelni menadžeri kontroverznog bekgraunda".

Licemerje, laž i pravljenje kompromisa počinju u najmlađim selekcijama. Jeste li čuli nekada da je trener petlića saopštio bogatom roditelju koji je (potencijalni) sponzor "Gospodine, želim da budem iskren prema vama. Vaš sin je drvo za fudbal. Hvala vam za Vašu podršku do sada, ali mislim da samo gubite vreme, Vaše i Vašeg deteta:"?

NIKAD!

I manje imućni roditelji vrše strašan pritisak na trenere, upravu i na svoju decu jer su već obračunali potencijalnu zaradu kada njihovog "nije mnogo talentovan ali je vredan, a poznato je da je rad 99%" sina prodaju Barseloni i ne pada im napamet da se zajebavaju. Pa već za 10 godina mogu da budu fudbalska verzija Srđana Đokovića, najpoznatijeg sportskog oca. Pre par nedelja, u mom Nišu, na utakmici dece od 5 do 7 godina grupa takvih roditelja investitora se ozbiljno potukla, pa je morala da interveniše policija.

Par godina kasnije ti isti klinci imaju već svoje menadžere i "menadžere" koji ih uguravaju u prvi tim, u prvu postavu, u kadetsku reprezentaciju, ... Objašnjavaju trenerima da u napadu moraju da gađaju loptom baš tog i tog klinca da bi postigao što više golova. I tako sve do poraza od Slovenije. U tu igranku se uklljučuju svi. Poznata je stvar da treneri a i selektori iimaju svoje igrače kojima je menadžer rođeni sin ili neki bilizak prijatelj. Pa kako da ga ne povede na neku utakmicu i ako je van forme?

Spomenuo bih i kladionice pa mi pade na pamet da je Srbija jedna od retkih zemalja gde nije bilo zvaničnih skandala sa nameštanjem utakmica. Pa mi smešno. Kako bre u Srbiji koja je lider Evrope u korupciji da nema nameštanja? Pa naravno da ima ali nema sudskog epiloga. Nema izbacivanja iz lige i doživotnih suspenzija. Kladioničarska mafija je dakle jača i od saveza i njegove disciplinske komisije.

Kažu naš reprezentativni fudbal razočarao... Pored onakvih internacionalnih zvezdi mi u blatu... Mislim da imam objašnjenje. Tačno je da su ti naši igrači čuda pravili po belosvetskim ligama. To smo svi videli na Jurosportovima. Nejasno je kako oni igraju tako kao što igraju za reprezentaciju. Jedna reč je odgovor. SISTEM. Naši gastarbajteri kada odu trbuhom za kruhom u Beč, Čikago ili Minhen važe za najbolje i najpoštenije radnike a kod kuće, u srpskim fabrikama parketa, osigurača, metalnih profila, .... su važili za najnedisciplinovanije lenčuge koje su se stalno nešto bunile i krale repromaterijal. Ti isti Srbi kad su u Njujorku ne pada im na pamet da bace papirić na trotoar a kod nas ladno istresu ne samo pepeljaru iz automobila na asfalt već celu kesu za đubre zavitlaju kroz prozor. Sistem drugarice i drugovi. Sistem. U uređenim društvima se zna šta koliko košta i rad i nerad, i disciplina i nedisciplina, pa se Srbin razmisli i ukapira šta mu se najviše isplati. U našoj fudbalskoj žabokrečini sastavljenoj isključivo od kompromisa osećaj "ti radiš za sistem sistem radi za tebe" ne postoji. Na žalost. Tako da neodlazak na evropsko nije razočarenje već presek stanja i vrednosti našeg reprezentativnog fudbala koji je baš kao podmornica, više ispod nego na samoj površini.

Razmislimo samo kako to da jedan Rambo Petković, najbolji igrač brazilske lige nikada ali nikada nije bio ni na širem spisku reprezentativaca. Gotovo sam siguran da nije pristao na šifru "show me the money".

A za fudbalsku publiku naša reprezentacija će i dalje biti voljena neverna žena, koja čim odemo u kafanu ili na put skida gaće i daje se poštaru, đubretaru, Slovencu, ...Ali mi je volimo. I ona nas voli i stalno se zaklinje da neće više. Ali kurva je to.

Izvor: Trojka.rs

Autor: Strongman
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby Sony » 16 Oct 2011, 17:56

Sony

Postby Odin » 16 Oct 2011, 22:07

Vidim sve novine pisu o tome ko bi mogao da igra na poziciji napadaca kod nas nakon ove katastrofe.

Ja predlazem da sledeci selektor isproba Nikolu Djurdjica, napadaca norveskog Haugesunda. :biggrin: Zvuci nerealno i glupo, ali decko je vec dve sezone medju najboljim strelcima i igracima, iako igra u jednoj sasvim prosecnoj ekipi, koju bukvalno sam odrzava na tako visokom nivou. Zna da igra dobro i glavom i nogom, vrlo je snalaznjiv sa loptom, zna da igra timski, tu su i snaga i brzina, kratko receno - sve suprotno od Pantelica. :biggrin:

Svi ga hvale, i mislim da je trenutno najbolji napadac lige. Verujem da ce na kraju sezone preci u Rozenborg ili Valerengu (o ovome se pricalo i prosle godine), mada se sad umesao i Keln, kojem je Norvezanin trener...

Inace, igrao je za Radnicki Pirot i Vozdovac pre dolaska u Norvesku. 2007. je kod Djukica odigrao 5 meceva za mladu reprezentaciju...

Kakve napadace imamo, i kakvi su "igraci" dobijali sansu (Damjanovic, Despotovic, Brana Ilic :facepalm: ), mislim da bi mogli da probaju i Djurdjica. :okk:
Odin

Postby Sony » 17 Oct 2011, 15:26

Poginuo Krasicev stric. Moje saucesce:

http://pressonline.rs/sr/vesti/hronika/ ... +ocem.html
Sony

Postby ОГИ » 17 Oct 2011, 17:35

Promijenjen grb fudbalskog saveza Srbije.

Image
Last edited by mali_buda on 17 Oct 2011, 20:13, edited 1 time in total.
Reason: Ubacena umanjena slika
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby nolinjo » 17 Oct 2011, 22:00

vise nisu ocila sad su opanci :D
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Sony » 18 Oct 2011, 09:54

A Volkova, ako se sete, sete...
IZVOR: SPORTSKE.NET

Da parafraziramo čuvenu rečenicu Bate Stojkovića iz "Balkanskog špijuna"...

Priča o Vladimiru Volkovu je jedna od glavnih tema u domaćem fudbalu.

Poziv Crnogoraca Partizanovom levom beku išao je preko kluba, razgovori će tek uslediti, a sam igrač je nevoljno došao u centar pažnje.

On je poručio da mora da razmisli i to posle razgovora sa "Sokolovima", a nema dilemu da je ranije zaslužio poziv Srbije.

"Ja bih voleo da igram za Srbiju, ali, ako nema mesta, krenuću drugim putem", kaže Vladimir Volkov.

Smatra da je zaslužio poziv Srbije.

"Igrao sam u Evropi, bio sam jedan od nosilaca tima, mogli su jednom da me pozovu. Fudbaleri iz domaće lige su debitovali u prijateljskim susretima, smatram da je i za mene bilo mesta", dodao je fudbaler Partizana.

I sad se digla buka, ne zbog toga što Volkov nije pozivan već jer su se pojavili Crnogorci sa ponudom.

Da li je Volkov potreban Srbiji, hoće li uspeti da se nametne?

Na to pitanje treba da odgovori novi selektor, ako ne bude kasno...

http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 54145.html
Sony

Postby mali_buda » 18 Oct 2011, 10:58

Jedna molba za kolege forumase: ako preuzimate tekst sa nekog sajta, bilo bi pozeljno da tekst kopirate i ubacite ga unutar quote ([quote][/quote]) tagova i ispod toga postavite samo naziv sajta sa kog ste preuzeli tekst ili link ka tom tekstu. Mnogo je preglednije nego kad stoji samo link.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Milutinov Tata » 18 Oct 2011, 19:40

Moglo bi da se na prostoru bivse SFRJ regulise ko moze pod kojim uslovima da igra za neku reprezentaciju. Dogovor izmedju Terzica i Savicevica je ocito vazio samo u trenutku stvranja posebnih drzava (citaj da Srbi ili oni koji se tako osecaju iz CG ne igraju za Srbiju), a i odnosi BIH sa okolnim drzavama su takodje upitni. O momcima koji su rodjeni u inostranstvu da i ne pricam. Verujem da bi Volkov mogao i za BIH da zaigra po nekom osnovu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby AirBall » 18 Oct 2011, 20:55

Milutinov Tata wrote:Moglo bi da se na prostoru bivse SFRJ regulise ko moze pod kojim uslovima da igra za neku reprezentaciju. Dogovor izmedju Terzica i Savicevica je ocito vazio samo u trenutku stvranja posebnih drzava (citaj da Srbi ili oni koji se tako osecaju iz CG ne igraju za Srbiju), a i odnosi BIH sa okolnim drzavama su takodje upitni. O momcima koji su rodjeni u inostranstvu da i ne pricam. Verujem da bi Volkov mogao i za BIH da zaigra po nekom osnovu.

Ma kakav dogovor Terzica i Savicevica... To su price za malu decu... Svi znaju na ovim prostorima da je Terza isprdak Brane Micunovica, a taj navodni dogovor je imao za cilj da nijedan igrac koji je rodjen u CG ne zaigra za Srbiju... Inace vec tih prvih dana je naturalizovan Srbin sa Kosova Jovan Tanasijevic koji je tada igrao u Dinamu iz Moskve... Nekoliko meseci kasnije su nam maznuli Marka Basu...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja