Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby ОГИ » 12 Oct 2011, 23:11

Zemunac wrote:Pizon je bio drugi sa mladom reprezentacijom. Tako da tvoj teza pada u vodu. :roll:

To je dovoljno da se vodi seniorska reprezentacija kojoj su ambicije dosta visoke? Ipak, ne krivim ja samo njega, čak vjerujem da je on bio pod pritiskom mnogih, ali šta je tu je. Zajedno sa svima njima treba da napuste repku.

Репрезентација Србије није успела да се пласира ни у бараж који би је евентуално одвео на Европско првенство у Украјину и Пољску 2012. године. Искрено, говорећи ту шансу да у последњој утакмици ипак, изборе визу за Европско првенство нису ни заслужили властитим играма, већ су им то омогућила Фарска острва која су 7. јуна победила Естонију 2:1. Изненађење само за оне необјективне и неупућене.

Зар је неко очекивао да селекција земље чији актуелни шампион Партизан у два дуела буде елиминисан од конобара, аутомеханичара, поштара окупљених у клубу под именом Шамрок из Републике Ирске игра на Европском првенству?

Зар је неко очекивао да селекција земље чији трећепласирани тим Војводина буде елиминисан од представника Лихтештајна, Вадуза игра не Европском првенству?

Зар је неко очекивао да селекција земље чији је некадашњи председник уз кауцију пуштен на слободу, а актуелни потпредседник је недавно у притворен игра на Европском првенству?

Зар је неко очекивао да селекција чији је донедавни селектор међународном суду тужио матични савез игра на Европском првенству?

Зар је неко очекивао да селекције земље у којој се не заврши финале националног купа игра на Европском првенству?

Зар је неко очекивао да селекција чије су млађе категорије исто тако доживеле дебакл у својим годиштима игра на Европском првенству?

Зар је неко очекивао да селекција земље која на волшебан начин промовише трећепласирани тим у елитно друштво игра на Европском првенству?

Зар је неко очекивао да селекција земље на чијим првенственим утакмицама се окупи по 200, 300 гледалаца игра на Европском првенству?

Зар је неко очекивао да селекција земље у којој није решена власничка структура клубова игра на Европском првенству?

Зар је неко очекивао да земља која као домаћин победи ни Естонију код куће игра на Европском првенству?

И на крају, зар је неко очекивао да селекција у којој се већина гледалаца пред ТВ екранима више нервира него сами играчи игра на Европском првенству?

Све у свему Србија апсолутно није заслужила да игра на Европском првенству у Украјини и Пољској 2012. године.

Дакле, неопходне су радикалне промене на свим нивоима, не само селектора Владимира Петровића. Камо лепе среће да је највећи проблем српског фудбала селектор „А” репрезентације.

Пише: Милорад Бјелогрлић
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby Neozbiljni pesimista » 12 Oct 2011, 23:38

Orlovi, Kolarov i Prvenstvo

Vladimir Petrović Pižon ulazi u svlačionicu. Njegove oči su hladne, njegovo lice ne odaje ni najmanju naznaku emocije. Nacionalni fudbalski tim Republike Srbije posmatra ga kao jedan. Napolju, čuje se huk sa Ljudski Vrt stadiona u Mariboru.

– Slušajte momci – počinje on, a reprezentacija sluša kao jedan. – Mnogi su me kritikovali u medijima zbog mojih izjava. Kao, previše sam odmeren, nemam napadački duh. Trebalo je da kažem da ćemo pregaziti ove glupe Slovence, kako ćemo im od bulje napraviti tunel ispod Alpa. Ja nisam takav čovek, momci. Vidite, u mojoj bogatoj karijeri, imao sam priliku da radim u Kini, velikoj zemlji, velikoj. I mudroj. Tamo sam naučio mnogo toga, dok sam, kao što znate, vodio Dailan Šide fudbalski klub, a zatim i reprezentaciju. Mnogo sam naučio od Kineza. Da li drvo koje padne u šumi, a nema ko da ga čuje, pravi zvuk? Vidite, takve stvari daju mudrost, sportsku i životnu. Ja znam da ne smemo da podcenjujemo Slovence. Raspičkali su nam Jugu iz keca u kec, a sada se radujemo kada nam prodaju hleb i mleko u njihovim super–marketima. Razumete, izjebali su nas a da i sami ne znamo kako. Opasan je Slovenca, prefrigan je Slovenca. Nisu prošli na EP, ništa im ova utakmica ne znači, ali neće nas pustiti, jer su đubrad. Ali nećemo puno o njima. Moramo da pričamo o nama. Nama, jer smo tim, je li tako Stankoviću, sokole?

Dejan Stanković klima glavom, držeći u krilu nagradu koja obeležava stotu odigranu utakmicu za reprezentaciju.

– Jeste, normalno da jeste. Hajde sada da prođemo kroz taktiku još jednom – nastavlja Vladimir Petrović. – Samo polako. Ko žuri taj gubi. Nemojte suviše brzo da prenosite igru, niti da pravite duga dodavanja, kada znate da vam ne idu. Ako niste sigurni šta se dešava, vratite nazad loptu, dugo traje tih 90 minuta. Tošiću, računamo na tvoj dribling, stalno i uvek. Proceni kada bi trebalo da dodaš, ali moj savet: nemoj to raditi uopšte. Pravo do šesnaesterca, baci i golmana ako možeš, bez šuta, samo uleti u go sa loptom u nogama. To će demoralisati Slovenca! Jovanoviću, čujemo da si gledao poslednjih dana ''Magnoliju'', ''Biće krvi'' i slične, snažne drame sa upečatljivim glumačkim kadrom. Odlično. Sve kako smo se dogovorili – kaže i zaverenički klima glavom.

Jovanivić čini isto.

– Dalje. Startovaće Mrđa u napadu, ali ti Mrđa ništa nećeš uraditi, pa neću da trošim reči. U drugom poluvremenu ulaze Pantelić i Krasić, sokolovi moji. Panteliću, tebi ništa ne mogu da savetujem, ti si formiran igrač koji poseduje dubinsko razumevanje ove kompleksne igre koju Hrvati zovu nogomet, Amerikanci soker, a svi ostali fudbal. Uživam svaki put kada uspeš da primiš loptu; kako se krećeš pre nego što padneš, i posebno svaki put kada se ne vraćaš u odbranu, ali se zato bacaš na odbijene lopte u napadu, i trčiš za njima kao mentalno hendikepirano dete za golubovima, iako bi svako drugo, jednako mentalno hendikepirano dete videlo iz aviona da nećeš stići. Bravo, kako te mladi na intenetu, video sam, zovu, Pantela. Krasiću, ti si isto dobar, ali su te žabari malo pokvarili. Mnogo bre nešto dodaješ u poslednje vreme, nema onih divnih individualnih akcija kada driblaš dva odbrambenjaka zabijen u uglu terena, a onda ni ne iznudiš korner. Pričaj sa Tošićem gde grešiš. Vidiću – okreće se Petrović ka jedinom čoveku čije lice pokazuje manje emocija nego njegovo – Nemanja. Manjane. Srpski zide. Srpski bedeme! Srpski kapitenu Mančester Sitija, najvećeg tim na planeti Zemlji! Ti držiš odbranu u rukama, a ako bude trebalo da se odlučuje, tvoji čelični srpski živci iz Srbije će presuditi. Mogu ti samo jedno savetovati: ako dođe do penala, seti se Ronaldove tehnike. Portugalca, ne debelog Brazilca.
Petrović gleda na sat i spaja ruke.

– To bi bilo to – svi ustaju, ali se Petrović nakašljavam. – Još samo nešto.
Svi sedaju.

– Kolarov. Kolarove. Kooo-Larov, kako bi to rekao tvoj imenjak Aca sa RTS-a. Znate da ne volim da kudim, nego samo hvalim, ali moram nešto da kažem. Slušaj bre Kolarov, koji je bre tvoj problem?! Šta se bre ti ložiš?! Koji ti je kurac da trčiš stalno, gore-dole, bre jesi ti došao ovde da treniraš za maraton?! Ima te svuda, napad, odbrana, dobro ubacuješ, imaš sjajan pregled igre, znaš kada bi trebalo da šutiraš, kada da dodaš, retko grešiš. Pa je li 'oćeš da svi izgledamo kao majmuni? Kao nemotivisani, netalentovani i generalno potpuni isključeni jadnici koji nemaju šta da traže na EP? Bre, odjebi bre sa tim trudom, sposobnošću i požrtvovanošću, Kolarove, ko si ti da se zbog tebe svi loše osećamo? Kada završiš napad i krene kontra, nemoj odmah da se vraćaš, koja ti je pička materina?! Pa je li svi treba da se vraćaju? I Pantela isto? Nemoj me bre zajebavati. Znam da si ti iz Premijer lige, ali brate, ako 'oćeš da budeš Englez, nosi kišobran! – crvenilo iz Petrovićevog lica počinje da bledi. – A sada, izađite na teren i razvalite te glupe Slovence! – završava Petrović glasno.

Svi se deru i tapšu, Marko Pantelić prvi skače i izleće na najbliža vrata. Svi se umiruju i gledaju u tom pravcu. Dve sekunde kasnije, Pantelić se vraća.

– Znači brate, ovo je ostava.

:jumpall:
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby mali_buda » 12 Oct 2011, 23:54

Image
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Odin » 12 Oct 2011, 23:57

Neozbiljni pesimista wrote:
Orlovi, Kolarov i Prvenstvo

:jumpall:

Svaka cast onom ko je ovo napisao! :blue:

rebonja wrote:
Зар је неко очекивао да селекција земље чији актуелни шампион Партизан у два дуела буде елиминисан од конобара, аутомеханичара, поштара окупљених у клубу под именом Шамрок из Републике Ирске игра на Европском првенству?

Зар је неко очекивао да селекција земље чији трећепласирани тим Војводина буде елиминисан од представника Лихтештајна, Вадуза игра не Европском првенству?

A "Zar je neko ocekivao da selekcija zemlje ciji "navijaci" pokusavaju da ubiju svog golmana igra na Evropskom prvenstvu?" je sasvim slucajno zaboravio? :roll:
Odin

Postby Neozbiljni pesimista » 13 Oct 2011, 12:16

Pantela sve razresio oko sutiranja penaltika :biggrin:

Каје требало да се шутира пеналтик,казна строга,најстрожа..Жонпи се изневерево и стао крај линије типа аут.Почели са свађом типа најоштријом Колара и Видара..Пижон узо справу врсте мегафон и дере се у фазну "Станкела реагуј",а мои кумара прича с Јанезима о стању Либии.
Каже мени жонпи:
"Саје све на теби,неа више зајебавања",а наш како пљује жонпи...
Обришем фацу од течности типа пљувачка и пробам дузмем балон врсте "наик",наш кака је лопта,јер сам јелте,много раснији од ова два сељака...Кад оно видим на трибини врсте западна,неки матори продаје пиће врсте пиво подврсте хладно...И на крау ми се запуца јаје за репку,попием пиво и решим супер сканди са Жигаром,случајно поно.
Мисим да је пеналтик шуто Видара глава љомберска,несећам се...
А жонпи неверуе!

:triprsta:
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby VMJunior » 13 Oct 2011, 12:26

U svlacionici je Pizon pitao ko bi izveo penal ako bi do njega doslo i javili su se Kolarov i Stankovic.
Kad je doslo do penala, Vidic je rekao Kolarovu:"Nemoj ti,nad tobom je napravljen penal"

Za mene je misterija od pocetka sta se desilo sa Stankovicem pa on nije sutirao?
VMJunior

Postby harper lee » 13 Oct 2011, 12:27

mali_buda wrote:
rebonja wrote:Jednostavno je sve rekao.

Sta je rekao? Koga je okrivio za sve ovo? Menadzere? Ovo je cista, suplja, politikanska prica. Intervju preko citave strane, a nista konkretno nije rekao. Covek kaze da je Pizon dobar da bude asistent nekom iskusnijem?! A, Pizon ima 50 godina! Kome da bude asistent? Vujadinu Boskovu?

Ha-ha, ne kapiras ti Zivu majstora, Pizon bi trebalo da bude asistent njemu. U tome je citava poenta.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Zemunac » 13 Oct 2011, 15:08

rebonja wrote:
Zemunac wrote:Pizon je bio drugi sa mladom reprezentacijom. Tako da tvoj teza pada u vodu. :roll:

To je dovoljno da se vodi seniorska reprezentacija kojoj su ambicije dosta visoke? Ipak, ne krivim ja samo njega, čak vjerujem da je on bio pod pritiskom mnogih, ali šta je tu je. Zajedno sa svima njima treba da napuste repku.

[quote]
Ma taman posla da ga branim, covek je debil blago receno...
Zemunac

Postby dumagio19 » 13 Oct 2011, 16:56

Image
„Нека нас победи свако ко може, немамо ништа против” - Душко Радовић

"Ако желиш да победиш слабијег од себе, мораш да се бориш једнако добро колико и он!" - Душко Вујошевић.
dumagio19

Postby 71:70 » 13 Oct 2011, 17:31

Burke, sa tvog spiska samo miha ima najbitniju karakteristiku, da ne jebe nikog ni malo. On je meni prvi kandidat
IJ je odlican trener sa ekipom, reprezentacija je nesto drugo, manje uigravanja, a vise kontrola zvezda i samostalnost u radu.
71:70

Postby mali_buda » 13 Oct 2011, 18:37

harper lee wrote:
Ha-ha, ne kapiras ti Zivu majstora, Pizon bi trebalo da bude asistent njemu. U tome je citava poenta.

Jos uvek sam mlad i zelen po nekim pitanjima, ne mogu jos da doprem do ovih promucurnih likova ala Ziva :laugh:
Koje bi to uzivanje za oci i usi bilo da nam selektorski tandem cine dva prekaljena strucnjaka Ziva - Zonpi :popcorn: 8-)
mali_buda

Postby Sony » 13 Oct 2011, 18:40

Ljudi...meni se cini da Tole ne planira da ide niti da mijenja Pizona ( makar do isteka ugovora).
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby mali_buda » 13 Oct 2011, 18:44

Pizonu valjda ugovor istice za 2meseca, ako sam dobro shvatio jednu od njegovih izjava.
mali_buda

Postby ОГИ » 13 Oct 2011, 18:59

mali_buda wrote:Pizonu valjda ugovor istice za 2meseca, ako sam dobro shvatio jednu od njegovih izjava.

Da, dobro si čuo, ugovor mu je do kraja ove godine.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby VMJunior » 13 Oct 2011, 19:12

Tole i ne moze da smeni Pizona jer nas je UEFA kaznila tako da ne mozemo da smenjujemo/menjamo selektora sve do kraja kvalifikacija za SP u Brazilu, a selektor ne moze da podnese ostavku.
VMJunior

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja