Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby Tumbas » 21 May 2011, 23:23

mali_buda wrote:Valencia vodi 0-2, Zaragoza dobila 1-2 u gostima, Deportivo je novi drugoligas.

Ostaje im da uzmu Djuku za trenera, ako se ne varam, kao igrac je uveo Depor u Primeru.

I promasio penal u poslednjem kolu za titulu, cini mi se! :what:
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby irriducibili » 21 May 2011, 23:27

Tumbas wrote:
mali_buda wrote:Valencia vodi 0-2, Zaragoza dobila 1-2 u gostima, Deportivo je novi drugoligas.

Ostaje im da uzmu Djuku za trenera, ako se ne varam, kao igrac je uveo Depor u Primeru.

I promasio penal u poslednjem kolu za titulu, cini mi se! :what:

Jeste, i to u zadnjem minutu... :facepalm:
irriducibili

Postby bekrinjo » 21 May 2011, 23:28

Pa bar se ususdio da sutira,niko drugi nije hteo/smeo da izvede taj penal...
bekrinjo

Postby irriducibili » 21 May 2011, 23:32

bekrinjo wrote:Pa bar se ususdio da sutira,niko drugi nije hteo/smeo da izvede taj penal...

Ma niko ga ne osudjuje zbog toga, prvi mu to nisu zamerili oni divni navijaci koje sam veceras opisao...

Samo sto mu je taj promasaj obelezio karijeru, uvek ce biti pominjan po tome...
irriducibili

Postby CRNO BELI SVET » 21 May 2011, 23:34

irriducibili wrote:Ne moze se reci za sve, ali su Atletiko i Valensija, maksimalno posteno odigrali svoje meceve. U cudnim mecevima sa mnogo promasaja, gde se pobednici nisu radovali, a jedan porazeni je iz ocaja presao u ekstazu, najdeblji kraj je izvukao Deportivo

Dirljive scene u La Korunji, navijaci koji kroz kisu suza priredjuju ovacije svojim igracima. Krcat stadion koji se ne prazni, uzasna tuga i veliko dostojanstvo. Ja sam se najezio, najbolji i najbolniji primer neizmerne ljubavi prema klubu. Mogu samo da im pozelim da se ekspresno vrate, ti ljudi zasluzuju da gledaju Primeru. Kapa dole... :blue:

:(

Strašno, jako mi je žao Depora.

Inače, ironija je što je moj omiljeni španski tim ikada je Valensija, Depor volim zbog one generacije, a Sevilju, Viljareal i Atletiko poslednjih godina zbog stila i filozofije igre...
Uglavnom, Depor i Valensija se nikad nisu voleli, pa su "Slepi miševi" ušli maksimalno naoštreni u ovaj meč...
Vatreno sam navijao da Depor postigne gol, promašivali su sve i svašta u tih poslednjih petnaestak minuta koliko sam gledao...
I na kraju kazna...
Iako su za španske pojmove mala sredina, nadam se da se dogodine vraćaju na veliku scenu...

Inače, utisak večeri:
Čekao sam za fine pare Sosijedad-Hetafe 2+drugo poluvreme, nakon izjednačenja 65. minutu tv kamerom zumirane klupe oba tima, kako signaliziraju da se smiri ritam jer Depor i Majorka gube, tako da se poslednjih 25 minuta igrala "Cica Maca" u središnjoj zoni terena... :cheers:
Na žalost i to je fudbal...
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby Kantona » 21 May 2011, 23:38

I ja cekao Deportivo 1 za isplatu. 1,30 kvota, ocekivao sam pobedu. Mnogo mi ih je zao, jer sam ih simpatisao ranije, bas te timove sa Bebetom, posle Djalminjom, one lude utakmice 8:3 sa Monakom itd.
Kantona

Postby CRNO BELI SVET » 21 May 2011, 23:43

irriducibili wrote:
bekrinjo wrote:Pa bar se ususdio da sutira,niko drugi nije hteo/smeo da izvede taj penal...

Ma niko ga ne osudjuje zbog toga, prvi mu to nisu zamerili oni divni navijaci koje sam veceras opisao...

Samo sto mu je taj promasaj obelezio karijeru, uvek ce biti pominjan po tome...

Jedina istina je da je Đuka jedini imao muda da izvede taj penal.
Najporažavajuće za sve navijače Depora je da im je kao i večeras, isti tim te 1994. došao glave...
CRNO BELI SVET

Postby irriducibili » 21 May 2011, 23:46

Ko je gledao mec u San Sebastijanu, bilo mu je sve jasno, mada je to realno tesko zameriti kada i jednima i drugima odgovara remi. Sto je najgore, Valensija i nije nesto naostreno igrala, nisu napravili ni jedan grub start, niti su se branili. Slicno je bilo i na Majorci, gde je Kun Aguero postizao maestralne golove, koje nije proslavljao... :clap:

Igraci su se na oba meca utrkivali u promasajima, te mi je tim pre zadivljujuce da se niti jedan zvizduk nije cuo sa tribina u La Korunji... :blue:
irriducibili

Postby CRNO BELI SVET » 21 May 2011, 23:55

irriducibili wrote:Ko je gledao mec u San Sebastijanu, bilo mu je sve jasno, mada je to realno tesko zameriti kada i jednima i drugima odgovara remi. Sto je najgore, Valensija i nije nesto naostreno igrala, nisu napravili ni jedan grub start, niti su se branili. Slicno je bilo i na Majorci, gde je Kun Aguero postizao maestralne golove, koje nije proslavljao... :clap:

Igraci su se na oba meca utrkivali u promasajima, te mi je tim pre zadivljujuce da se niti jedan zvizduk nije cuo sa tribina u La Korunji... :blue:

Kao što sam i pretpostavljao, Kun ti je taj omiljeni igrač iz Atletika...

Ja ga jako gotivim, iako me je u životu koštao para i para, naročito svojim promašajima protiv Reala... :sad3:
S' druge strane, niko me ne tera da se kladim, tako da za Kuna kao realni fudbalski posmatrač moram samo da udarim par :blue:

Nisam siguran da li kod profesionalnih fudbalera postoji neka imaginarna opcija za popravljanje realizacije nakon 4-5 nanizanih protivnika, ali kada bi postojala, Agueru se ni Mesi ni Ronaldo ne bi pitali... :D
CRNO BELI SVET

Postby irriducibili » 22 May 2011, 00:03

CRNO BELI SVET wrote:
irriducibili wrote:Ko je gledao mec u San Sebastijanu, bilo mu je sve jasno, mada je to realno tesko zameriti kada i jednima i drugima odgovara remi. Sto je najgore, Valensija i nije nesto naostreno igrala, nisu napravili ni jedan grub start, niti su se branili. Slicno je bilo i na Majorci, gde je Kun Aguero postizao maestralne golove, koje nije proslavljao... :clap:

Ja ga jako gotivim, iako me je u životu koštao para i para, naročito svojim promašajima protiv Reala... :sad3:
S' druge strane, niko me ne tera da se kladim, tako da za Kuna kao realni fudbalski posmatrač moram samo da udarim par :blue:

Nisam siguran da li kod profesionalnih fudbalera postoji neka imaginarna opcija za popravljanje realizacije nakon 4-5 nanizanih protivnika, ali kada bi postojala, Agueru se ni Mesi ni Ronaldo ne bi pitali... :D

Pa i nije bilo tesko pretpostaviti... :blush:

Sa svim svojim manama, koje su kao sto kazes, mahom u vezi sa realizacijom, Maradonin zet ima veci fudbalski potencijal od tasta, koliko god da je to tesko...Krajnje mu je vreme da ode iz Atletika, potrebna mu je ambicioznija sredina da se do kraja iskaze...
irriducibili

Postby CRNO BELI SVET » 22 May 2011, 00:19

irriducibili wrote:
CRNO BELI SVET wrote:

Pa i nije bilo tesko pretpostaviti... :blush:

Sa svim svojim manama, koje su kao sto kazes, mahom u vezi sa realizacijom, Maradonin zet ima veci fudbalski potencijal od tasta, koliko god da je to tesko...Krajnje mu je vreme da ode iz Atletika, potrebna mu je ambicioznija sredina da se do kraja iskaze...

Nadam se da ne ciljaš na Real?:D

Što se tiče izbora Atletikovih prvotimaca, tu je ipak i Forlan, kojeg i pored jako slabe sezone ja lično izuzetno cenim, tako da mi je to bila neka nedoumica, ali mi je zdrav razum ipak ukazivao Kuna...

Što bi naš drugar Toršavn rekao, u španskom fudbalu je zavladala nenormalna bipolarnost...
Sevilja je sve svoje najbolje usmerila ka Madridu i Barseloni, Valensija je taj trend održala prodajom Vilje Barsi, tako da su ta dva kluba koji su jedini u prethodnoj deceniji rušili kult dva velikana direktno oslabljeni pojačavanjem istih...

Zaista šteta, taj odliv je započeo kada je Sevilja bila na vrhuncu, za Viljinu prodaju i mogu da progutam te finansijske probleme u kojim je bila Valensija...
CRNO BELI SVET

Postby irriducibili » 22 May 2011, 00:31

CRNO BELI SVET wrote:Nadam se da ne ciljaš na Real?:D

Što se tiče izbora atletikovih prvotimaca, tu je ipak i Forlan, kojeg i pored jako slabe sezone ja lično izuzetno cenim, tako da mi je to bila neka nedoumica, ali mi je zdrav razum ipak ukazivao Kuna...

Što bi naš drugar Toršavn rekao, u španskom fudbalu je zavladala nenormalna bipolarnost...
Sevilja je sve svoje najbolje usmerila ka Madridu i Barseloni, Valensija je taj trend održala prodajom Vilje Barsi, tako da su ta dva kluba koji su jedini u prethodnoj deceniji rušili kult dva velikana direktno oslabljeni pojačavanjem istih...

Ne verujem, mada bih voleo...Tesko je zamisliti da predje u Real, preveliki je antagonizam izmedju dva madridska kluba

Forlan je prosao zenit karijere, Kun moze jos bolje i zrelije da igra...Nema tu nikakve dileme

Primera je isuvise jaka liga, dva giganta namecu trku, koju niko drugi vise finansijski ne moze da isprati. Tako da cemo tu bipolarnost jos dugo gledati, mada je meni hit ove sezone Valensija, koja je zarad dugova prodala dva kljucna igraca, a opet je igrala prelep fudbal... :blue:
irriducibili

Postby CRNO BELI SVET » 22 May 2011, 00:46

irriducibili wrote:
CRNO BELI SVET wrote:Nadam se da ne ciljaš na Real?:D

Što se tiče izbora atletikovih prvotimaca, tu je ipak i Forlan, kojeg i pored jako slabe sezone ja lično izuzetno cenim, tako da mi je to bila neka nedoumica, ali mi je zdrav razum ipak ukazivao Kuna...

Ne verujem, mada bih voleo...Tesko je zamisliti da predje u Real, preveliki je antagonizam izmedju dva madridska kluba

Forlan je prosao zenit karijere, Kun moze jos bolje i zrelije da igra...Nema tu nikakve dileme

Primera je isuvise jaka liga, dva giganta namecu trku, koju niko drugi vise finansijski ne moze da isprati. Tako da cemo tu bipolarnost jos dugo gledati, mada je meni hit ove sezone Valensija, koja je zarad dugova prodala dva kljucna igraca, a opet je igrala prelep fudbal... :blue:

Bold- slažem se...
Što se tiče same Valensije, iako je TIM na čelu sa sjajnim trenerom Emerijem najzaslužniji za sve postignuto, prijatno sam iznenađen izdanjima Soldada i Aduriza...

Sažetak sezone:
1. Ma koliko ih ne voleli, zalsužena titula "katalonskih cigana".
2. Sjajna golgeterska serija Kristijana Ronalda..."El Pićići" :blue:
3. Sjajna izdanja raprodate Valensije, brutalna polusezona Viljareala, Rosija i Nilmara...
4.Solidan učinak Sevilje i Atletika, favorita iz senke...
5. Tragedija Depora... :(
6. Betis i Rajo Valjekano su novi "Primeristi", plej of će doneti još jednu ekipu između Granade, Elčea, Selte i pretpostavlja Valjadolida, jer učešće Barse B bi bilo pretpostavljam van propisa...
CRNO BELI SVET

Postby irriducibili » 22 May 2011, 01:04

Ronaldov golgeterski skor, koji nije Realu doneo gotovo nikakvu korist. Gotovo da sam ubedjen da on nije igrac, oko koga ce se oformiti ekipa kadra da preuzme primat od Barselone. Licno bih ga prodao bez razmisljanja i doveo znas vec koga, a za impozantan kusur pazario igrace koji bi mu dali podrsku...
irriducibili

Postby CRNO BELI SVET » 22 May 2011, 01:21

Uuuf, Irr.

Ako mi je išta teško da rasuđujem, onda je to upravo taj kvalitet koji Ronaldo odnosno Mesi donose svojim klubovima...

Lično ne pravim neku razliku među njima...
Mesi je sa klubom sve osvojio poslednjih godina(ali i Iniesta i Ćavi), ali po nekim standardima savremenog fudbala, Ronaldo mi je kompletniji igrač tj. kada bi imao pravo izbora između njih dvojice, Ronaldo bi bio karika koja mi nedostaje...

Ma u stvari, šta god da napišem za njih dvojicu bilo bi glupo...
Staću na tome da su trenutno, u manje više svakom segmentu fudbalske igre daleko ispred svog vremena...
CRNO BELI SVET

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal