Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Liga konferencija

Re: Liga konferencija

Postby Bolkonski » 14 Apr 2022, 21:08

Evo ti ga i razlog zašto se nećkaju oko tog ugovora.

Već je propustio utakmice zbog povrede, protiv Salernitane igrao drugo poluvreme i sada startuje, a izdržao je 60 minuta.

Jednostavno, rizik je osloniti se na njega, pogotovo ako nemaš luksuz da ti bude rotacioni igrač, već, ako ga Roma ima u timu, on mora biti jedan od igrača od koga zavisi ekipa.
Bolkonski

Postby NEDJA » 14 Apr 2022, 21:13

Cestitam, Bolk. Nisam ocekivao
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Bolkonski » 14 Apr 2022, 21:20

NEDJA wrote:Cestitam, Bolk. Nisam ocekivao

Da mi je da upoznam logiku kojom si se vodio kad si mislio da će Murinjo ispasti od Bode Glimta. :biggrin:

A ovi koji imaju veze sa Nordeusom, da mu jave ko se izborio za njegovu popularizaciju, kao vid nagrade za Pantera i Ledeja. :biggrin:

Dobro, što smo se radovali-radovali smo se-sjajan niz se polako završava, sada nas čekaju stradanja u vidu gostovanja Napoliju, Interu, Fiorentini i Torinu. Zato se treba usredsrediti na ovu LK, jer imamo preusku rotaciju, a u Seriji A igramo sa timovima koji već dugo igraju samo jedno takmičenje, pri čemu su Inter i Napoli svakako jači od nas, a Fiorentina tu negde sa nama.
Bolkonski

Postby fontaneros » 14 Apr 2022, 21:25

Sini je odsvirao kraj
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Lester Bo » 14 Apr 2022, 21:25

fontaneros wrote:
Divlja Fejnord

Strašno kakvu kontru imaju ljudi.
Lester Bo

Postby Hajzenberg » 14 Apr 2022, 21:26

Kako drugačije nego 4+, 17 golova na 4 tekme Pražana i Roterdamaca ove sezone.
Hajzenberg

Postby NEDJA » 14 Apr 2022, 21:26

Bodo me kupio protiv Seltika i AZ-a, Roma kilavila, jos su ih vec ubedljivo pobedili i odlicnu utakmicu su u Rimu odigrali, ali je Murinjo dosta podigao formu plus pun stadion. Uzimate LK
da zivim za Partizan

za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Bolkonski » 14 Apr 2022, 21:27

fontaneros wrote:Sini je odsvirao kraj

Nisu loši za sedmi tim holandske lige. :biggrin:

Top je ovaj Sinistera.
Bolkonski

Postby fontaneros » 14 Apr 2022, 21:29

Idi Antonio u qrac
fontaneros

Postby Inzaghi » 14 Apr 2022, 21:29

E moj Colak
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby fontaneros » 14 Apr 2022, 21:41

After na Tumbi :blue:
fontaneros

Postby enbidzi » 14 Apr 2022, 22:14

Bolkonski wrote:
fontaneros wrote:Sini je odsvirao kraj

Nisu loši za sedmi tim holandske lige. :biggrin:

Top je ovaj Sinistera.

Jos malo i stizu Viljem Drugi
enbidzi

Postby Bolkonski » 14 Apr 2022, 22:25

Čeka nas ozbiljno polufinale protiv jednog od boljih engleskih klubova. Zapravo, nije ništa lakše igrati protiv Lestera koji vodi odličan trener, kakav je Rodžers, i koji ima igrače poput Fofane, Kastanja, Mendija, Ndidija, Tilemansa, Medisona, Barnsa, Vardija, Ihenača i Dake, nego protiv Švabinog Junajteda, a znamo kako je Roma prošla protiv tog Junajteda.

Sa druge strane, nama je LK imperativ, jer u Seriji A imamo jeziv raspored i pitanje je koliko bodova ćemo uzeti na gostovanjima protiv Napolija, Intera, Viole i Torina, a rotacija nam je prekratka i neki od glavnih igrača prilično zamoreni.

Inače, kada su u pitanju treneri, koliko je igračka karijera značajan podsticaj i pozitivan impuls u ostvarivanju trenerske karijere, pokazuje i slučaj Knutsena, trenera Bodea.
Čovek ima 53 godine i još uvek vodi Bode, dok je Solšer sa svojih 47 godina imao priliku da gotovo 3 godine vodi jedan Mančester Junajted. :blue:

To je jedan od razloga mog kredita Žozeu Murinju. Čovek koji maltene nije bio profesionalni fudbaler je uspeo da, kao potpuno anoniman u fudbalskom svetu, krene od Benfike i Leirie, pa preko Porta stigne do Čelsija, Intera, Reala, Junajteda, osvoji toliko trofeja i postane jedan od najboljih trenera svih vremena.

Kada se pogledaju veliki ili poznati treneri, to je prava retkost.
Ančeloti je bio jedan od većih italijanskih fudbalera, kao i Kapelo, Trapatoni, Manćini, Konte, pa i Lipi je godinama igrao za Samdoriju.
Gvardiola je takodje bio legenda Barselone pre nego što je postao trener, Del Boske fudbalska legenda Reala, Kornjača Aragones fudbalska legenda Atletika, Luis Enrike još jedan vrhunski bivši fudbaler, kao i Simeone.
Hejkens je pre trenerske karijere takodje bio fudbalska legenda Bundeslige, Hicfild isto dobar fudbaler, čak je i Fergi imao dobru fudbalsku karijeru u škotskim klubovima, Klop fudbalska legenda Majnca, Van Gal imao dugogodišju profesionalnu karijeru, da ne govorimo o Zidanu.
Na sve njih postoji čitav niz vrhunskih, manje ili više kvalitetnih, bivših fudbalera koji danas rade kao relativno mladi treneri, poput Džerarda, Lamparda, Poketina, Artete, Filipa i Simonea Inzagija, Van Bronhorsta, Ten Haga, Ćavija, Sava Miloševića :biggrin: itd.

Od trenera koji nisu imali nikakvu ili neku kratku poluprofesionalnu fudbalsku karijeru, a imaju vrhunsku trenersku, pored Murinja, izdvaja se još jedan fudbalski guru-Arigo Saki-, zatim Venger, Tuhel, Benitez, eventualno Ulije i Sari, ali ne znam da li njihove trenerske karijere možemo staviti uz Sakija i Murinja.
Alegri i pogotovo Emeri su negde na granici u pogledu fudbalske karijere. :biggrin:

Mladi, ili relativno mladi treneri koji danas rade na nekom vrhunskom nivou, a nisu bili profesionalni fudbaleri, su Nagelsman i, eventualno, Rodžers.
Čak je i Ten Hag imao fudbalsku karijeru u Holandiji.

Pišem ovo bez nekog prevelikog udubljivanja, više pod trenutnom impresijom, tako da je moguće da sam napravio previde, greške i nedoslednosi, ali mi deluje da ukupan utisak nije potpuno pogrešan.
Last edited by Bolkonski on 14 Apr 2022, 22:38, edited 1 time in total.
Bolkonski

Postby NEDJA » 14 Apr 2022, 22:37

Bolk, je l ti Lester nivo Intera, Milana i Napolija ili i dalje mislis da su losiji? Evo i Vest Hem ode u 1/2 LE
da zivim za Partizan

za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Bolkonski » 18 Apr 2022, 16:39

Stalno zaboravljam da odgovorim, praštaj, Branko. :biggrin:

Trenutni plasman Lestera na tabeli Premijer lige, ne daje pravi refleks njihove snage i kvaliteta ekipe. U pitanju je jedan od najboljih engleskih timova, koji je, po kvalitetu, odmah iza Sitija, Liverpula, Čelsija i Junajteda, a vrlo blizu Arsenala, Totenhema i jači od Vest Hema.
Pravi pokazatelj njihovih kvaliteta bila je prošla sezona, kada su dugo bili čak i treći, a na kraju završili kao peti sa tek bodom manje od Čelsija.
To je identična ekipa kao prošle sezone, još pojačana Patsonom Dakom.
U svakoj liniji imaju vrhunske igrače. Počev od Šmajhela, kao jednog od najboljih golmana lige, Veslija Fofane koji ne vredi manje od 35 miliona, Kastanja, u veznom redu Tilemans, kao jedan od najboljih igrača lige na svojoj poziciji i igrač za koga Klop nudi 40+ miliona, Ndidi, Mendi, engleski reprezentativci Medison, Barns, i u napadu Vardi, Daka i Ihenačo.
Ozbiljna ekipa.
Po meni, kvalitetniji su od Rome, i upitno je da li Roma može da izdrži intenzitet koji su sposobni da nametnu i drže Tilemans, Ndidi, Mendi, Barns itd.
To je bio problem Rome i u ranijim duelima sa engleskim timovima. Ajde da ne pominjemo debakle protiv Klopovog Liverpula i Fergijevog Junajteda, ali ne možemo da ne pomenemo debakl protiv Švabinog Junajteda, a Lester nije ne znam koliko slabiji, pogotovo što ih vodi neuporedivo bolji trener od Solšera.

A za ovo oko Milana, Intera i Napolija, ja sam pisao da su te ekipe ispod Sitija, Čelsija i Liverpula, pa i ispod Junajteda ako bi se gledao čist "papirni" kvalitet, ali verujem da su u rangu Arsenala, Lestera, Totenhema i Vest Hema.
Bolkonski

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal