Klaudinho wrote:Kakvi su ovo prevaranti iz Napulja , juce sunce sija ceo dan nema kapi kise ali odlozeno. Lopovi !
Klaudinho wrote:Zivi kralj

Moggi: Utakmica se mogla igrati
07.11.2011 - 17:50
Mnogo polemika je izazvalo odgađanje utakmice Napoli-Juventus zbog vremenskih nepogoda. Mišljenja su podijeljena, ali je daleko više onih koji sumnjaju u razlog odgadjanja...
Luciano Moggi je jedan od onih koji tvrde da se utakmica mogla igrati.
"Ovo kolo talijanske lige je obilježeno nevremenom i kišom koje je zahvatilo Italiju. Međutim, dok je odgađanje utakmice Genoa-Inter sasvim opravdano zbog katastrofe koja se desila tamo, ali meni se čini potpuno čudno odgađanje utakmice Napoli-Juventus. Sigurno su vlasti u Napoliju bile oprezne i nisu htjeli podcjenjivati vremensku prognozu, ali je čudno otkazati utakmicu rano ujutro bez poziva na sastanak čelnika Juventusa, zar ne? Da su se procjene izvršile u popodnevnim satima, ne bi bilo nikakve sumnje, i utakmica bi se igrala. 2000 godine, u Peruđi, mi smo morali igrati utakmicu na terenu na kojem je bilo nemoguće igrati, i zbog te utakmice smo izgubili scudetto, koji smo faktički već bili osvojili. Ovom Conteovom Juventusu sigurno nije drago što su ih prestigle tri ekipe na tabeli, jer ovaj Juventus je bio u odličnoj formi, a nakon pauze je uvijek teško nastaviti u istom ritmu, pa mi se čini da ovo odgađanja utakmice najviše odgovara Napoliju, koji je umoran od Lige prvaka."