by Desetka » 09 Feb 2022, 13:15
Mislim da bi Zivkovicu, vise od menadzera, pomoglo da malo vise voli fudbal, a malo manje pare. Da zanemarimo pricu vezanu za Partizan i da je ono sto sad igraci sirom Evrope rade svojim klubovima on odradio Partizanu svojevremeno, mislim da nisu bili potrebni ni znanje ni moc da se on izvuce iz Benfike. Ako mene secanje ne vara, iako je video da u Benfiki za njega nema mesta, decko u maniru coveka od 35 godina, ostaje do kraja ugovora, da izvuce svaki dinar. Umesto da dok je sveze secanje na novi zeland i njegove odlicne partije na tom prvenstvu i dok je jos mlad, promeni sredinu i odabere klub gde ce dobiti sansu i pristane na verovatno manji ugovor u novom klubu, zarad daljeg napretka u karijeri, on tavori u Benfiki i skuplja pare kao da mu je to poslednji ugovor u zivotu.
Sto se tice ove pojave vezane za cekanje isteka ugovora, svi su na gubitku osim menadzera. Cak i oni klubovi koji misle da su finansijki dobro prosli pristajanjem na tu vrstu poslovanja, vratice im se to kao bumerang.
Nekad se znalo, kada jednom platis obestecenje za nekog igraca i dovedes ga u svoj tim, ti u buducnosti imas tri potencijalna scenarija, ako se igrac dobro pokaze ili ces ga zadrzati i produziti ugovor sa njim ili ces ga prodati i zaraditi pare na njemu. U svakom slucaju osim plate, novi troskovi ne postoje. Treci slucaj je da se igrac pokaze kao potpuni promasaj koji nikom ne moze da se uvali i to je jedini negativan ishod.
Sada situacija postaje takva da iznova i iznova mora da se placa obestecenje za igraca ako zelis da ga zadrzis, prvi put klubu iz kojeg se dovodi, a svaki naredni put raznoraznim bitangama na ime menadzerske provizije. Tu se dolazi do situacije, da ako neki klub recimo nema novca za dovodjenje novih igraca, vec je samo obezbedio novac za plate igracima i produzenja ugovora, moze da se slika, jer ce se svakog novog leta pojavljivati novi igraci kojima istice ugovor, a niti pristaju da se prodaju pa da klub zaradi od njihovih transfera, niti pristaju na produzenje ugovora, a da se ne plati ogromna menadzerska provizija.
hej Pjano, skoci daj gol glavom
To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.