mali_buda wrote:I ja sam ocekivao, da ce posle odlaska Murinja doci i do vece promene u igrackom pogonu. Jednostavno, momci su zajedno osvojili sve, verovatno je doslo i do zasicenja i manjka ambicija. I dalje ne mogu da se nacudim trenerskim resenjima Moratija i uprave nakon Murinja: Benitez (ogroman kompleks), Leonardo (njega kao da su sa biroa poslali, jer su morali da prime nekog ko ima najduzi staz na birou), Gasperini (verovatno pokusaj kopiranja komsija sa Alegrijem) i na kraju Ranijeri (kakav mazohista moras da budes da bi njega izabrao za trenera svoje ekipe???).
Sta god uzeli u obzir, ova pozicija na tabeli je sramotna. Sinoc me je nervirao komentator na Areni, koji je sve vreme potencirao da se Inter u slucaju poraza oprasta od titule. Sada je razlika 11 bodova i ne vidim da je nedostizna, pogotovo sto je ove godine u Seriji A mnogo manja razlika izmedju najboljih klubova i onih manjih. Za "velike"je svaka utakmica velika borba za 3 boda, nema lakih protivnika.
Upravo to, ne mozes ocekivati od tima sastavljenog od igraca sa 30+ godina (sa izuzetkom Zanetija) koji su upravo osvojili sve sto se moze osvojiti da ce nastaviti da grizu kao neki omladinci. Druga stvar je da je Mou izvukao bukvalno sve iz njih i da su nam se kockice poklopile da se uzme ta LS. I Mou je to znao i zato je i otisao.
Sto se tice trenera Morati nije poznat kao osoba koja zna da izabere, Mancini i Murinjo su bili neki sasvim logican izbor, pa mu ne dajem bas prevelike zasluge za to. Ove sezone su morali da daju sve od sebe da uzmu Boasa, pa po cenu da za tih 15 miliona ne uzmu recimo Rikija Alvareza. Ali ipak se to nije desilo, kao ni smena generacija, tako da ne vidim sta bi se u skorije vreme moglo promeniti.
Kada je uzeta LS bukvalno smo mogli da biramo kog igraca zelimo, Hazarda, Dzeka, Jovetica... Ma koga god smo hteli, sada je to vrlo tesko, prvo sto je vecini igraca Serie A treca opcija (pitanje jos koliko dok Bundesliga ne predje na to mesto), a drugo sto je ovaj Inter vrlo slican onom iz devedesetih.